Bergen aan ZeeNederland

Gå en tur langs stranden eller gjennom sanddynene og utforsk skogene rundt denne sjarmerende kystbyen øverst i provinsen Nord-Holland.

Bergen aan Zee er perfekt for en dagstur eller en weekendtur. Naturelskere vil virkelig sette pris på de fredelige sanddynene, store skogene og naturligvis stranden som dette luksuriøse feriestedet ligger ved. Ta en reise til Bergen aan Zee som ligger bare ti minutter fra den stilige byen Bergen. Byen er perfekt for en dag med shopping eller en kveld ute på byen.

I motsetning til Bergen, som er en gammel by full av historie, er Bergen aan Zee forholdsvis ung. Den ble etablert på 1900-tallet mest sannsynlig for å tiltrekke turister til området. Stedet ble nesten totalt ødelagt av tyskerne under andre verdenskrig, og senere bygget opp igjen. I dag er det et vennlig feriested ved kysten med en rekke eneboliger.

Drar du på ferie hit, kan du slappe av i solen, eller gå en frisk vintertur på stranden, og få igjen varmen med en kopp med varm sjokolade på en av strandkafeene. På Zee Aquarium kan du se livet i vannet utenfor kysten av Bergen. Det er enkelt å komme seg til Schoorlse Duinen til fots eller på sykkel. Kulturelskere bør få med seg Museum Kranenburgh, som ligger i Bergen. Her finner du også kirkeruinene fra 1400-tallet i den innebygde gårdsplassen. Hvis du besøker Bergen på en lørdag, bør du ta deg en tur på markedet. Det er også verdt å vurdere en dagstur til Alkmaar eller Hoorn.

Naturen i Bergen aan Zee er som skapt for lange gåturer i skogen, gjennom sanddynene eller på stranden. Det å ri på stranden eller gjennom skogen er en morsom aktivitet sammen med barna eller partneren din. Det går busser mellom Bergen aan Zee og andre større byer, men det er også mulig å sykle.

Du kommer til Bergen aan Zee med buss fra Bergen eller Alkmaar, eller du kan kjøre bil. Utenfor høysesongen kan du parkere bilen gratis mange steder.

Uansett om du ønsker å slappe av med partneren din eller ha det morsomt sammen med barna, har Bergen aan Zee noe for alle.

De mest populære hotellene i Bergen aan Zee

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Landgoed Huize Glory
Landgoed Huize Glory
3 out of 5
Elzenlaan 2, Bergen aan Zee

Dette hotellet ligger i nærheten av stranden, 1,5 kilometer unna Bergen aan Zee strand og 3,8 kilometer unna Egmond aan Zee-stranden. Dessuten ligger Noordhollands ...

4/5Very Good! (23 anmeldelser)

"Fijne acommodatie, leuke omgeving en goede bediening."…"

Anmeldelse skrevet 22. nov. 2019

Landgoed Huize Glory
Hotel Restaurant Victoria
Hotel Restaurant Victoria
3 out of 5
Zeeweg 33, Bergen aan Zee

Dette hotellet ligger ved sjøen, 0,3 kilometer unna Bergen aan Zee strand og 2,5 kilometer unna Egmond aan Zee-stranden. Dessuten ligger Noordhollands Duinreservaat ...

4.2/5Very Good! (86 anmeldelser)
veldig bra

"kommer gjerne igjen"…"

Anmeldelse skrevet 2. jul. 2016

Hotel Restaurant Victoria
De strandloper
De strandloper
3 out of 5
Julianalaan 3, Bergen aan Zee

Dette leilighetshotellet ligger ved stranden i Bergen aan Zee og 5 kilometer unna Bergen aan Zee strand, Egmond aan Zee-stranden og Noordhollands Duinreservaat. ...

4.9/5Exceptional! (7 anmeldelser)

"Comfortablel appartement in hotel vlak bij het strand. Erg aardige hoteleigenaars."…"

Anmeldelse skrevet 30. apr. 2020

De strandloper

Populære steder å besøke i Bergen aan Zee

Zandvoort strand
Bilde av Zandvoort strand

Zandvoort strand

Det finnes ikke noe mer avslappende å gjøre på ferien enn å bruke en dag på Zandvoort strand, en populær strand i Zandvoort. Området har sjøutsikt du bør oppleve.

Ostemarked
Bilde av Ostemarked

Ostemarked

På turen til Alkmaar kan du lete etter den perfekte gaven å ta med hjem dersom du stikker innom Ostemarked. Området er kjent for de spennende ostebutikkene sine, og her kan du i tillegg bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Frans Hals-museet
Bilde av Frans Hals-museet

Frans Hals-museet

Se på verkene til en av de mest talentfulle nederlandske mestermalerne. La kunsten ta deg tilbake til Haarlem slik byen var på 1600- og 1700-tallet. 

Grote Markt
Bilde av Grote Markt

Grote Markt

Prøv lokale delikatesser, som salt sild, smørfulle "poffertjes" og lekre "stroopwafels", og slapp av på en koselig kafé med utsikt mot bygningene på denne gamle plassen i byen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland
Bilde av Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Utforsk det flotte grøntområdet Nationaal Park Zuid-Kennemerland og bli med på aktiviteter som sykkelturer mens du er i Overveen. Dette trendy området er kjent for det fantastiske utelivet sitt og sine mange restauranter.

Fyrtårnet J.C.J. van Speijk
Bilde av Fyrtårnet J.C.J. van Speijk

Fyrtårnet J.C.J. van Speijk

Historien til Egmond aan Zee kan du finne ut mer om hvis du går innom Fyrtårnet J.C.J. van Speijk. Området har strender som passer godt for en trivelig spasertur, eller du kan bli med aktiviteter som sykkelturer.

Byer nær Bergen aan Zee

Peter Hof på trover

Egmond aan Zee

Plein som viser gatescener og spise utendørs

Bergen