Haag

Reiseguide
Beestenmarkt som inkluderer liten by eller landsby og elv eller bekk i tillegg til en stor gruppe med mennesker

Reis til den vakre byen der den nederlandske regjeringen har hovedsete og opplev majestetiske herskapshus, palasser, museer, historiske parker og en lang strand.

Opplev Haags mange kulturperler, fra museer fulle av mesterverk til tidligere kongeboliger og palasser. Naturelskere vil sette pris på byens store parker og lange sandstrand.

Den stolte, nederlandske byen heter offisielt Gravenhage, men kalles ofte Den Haag. Haag er hovedstaden i Zuid-Holland-provinsen og hjem til den internasjonale domstolen og det nederlandske parlamentet. Samtidsarkitektur, småbutikker, eksotiske restauranter og futuristiske nattklubber gir den historiske byen en moderne vri.

Haag har et godt nettverk av trikker og busser som gjør det enkelt å komme seg rundt uten bil. Madurodam bør være det første stedet du besøker på ferien i Haag. I denne miniatyrparken kan du se mange av landets viktigste bygninger og oppfinnelser.

For å se selve byen i fugleperspektiv kan du ta glasspanoramaheisen i Haagse Toren (Haag Tower) til 41. etasje. Ta en drink i restauranten på toppen av tårnet eller besøk en av barene rundt de sentrale byplassene Plein og Grote Markt.

Se opp på det historiske tårnet hvor den nederlandske statsministeren arbeider i sentrale Binnenhof. Dette palasskomplekset har en offentlig borggård, og du kan få guidet omvisning i bygningene. Rusle forbi tidligere palasser og herskapshus på vei ned den historiske alleen Lange Voorhout.

Ikke gå glipp av muligheten til å se to verdensberømte, nederlandske mesterverk: Pike med perleøredobb av Vermeer og Victory Boogie Woogie av Mondriaan. Vermeer er bare én av flere nederlandske mestere med bilder utstilt i historiske Mauritshuis. Mondriaan og annen berømt, europeisk samtidskunst finner du i det flotte Gemeentemuseum.

På en solfylt dag kan du gjøre som de innfødte og dra til en park eller til stranden. Rosehagen i den store Westbroekpark og den japanske hagen i Clingendael Park er praktfulle botaniske oppvisninger. Et annet flott sted for å gå tur er Scheveningen Strand. Her kan du se på solnedgangen og feste til sent på kveld.

Du kan reise til Haag ved å fly til Rotterdam The Hague Airport og deretter ta tog eller buss til bykjernen. Det går også nasjonale og internasjonale togruter til Haag.

Discover neighborhoods in Haag

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk
Van der Valk Palace Hotel Noordwijk
4.5 out of 5
Pickeplein 8, Noordwijk
Prisen er 1 003 kr per natt fra 4. okt. til 4. okt.
Dette hotellet er familievennlig og ligger i underholdningsområdet i Noordwijk og 15 minutters gange unna Museum Noordwijk og Fyrtårn Noordwijk. Dessuten ligger ...
4.2/5Very Good! (595 anmeldelser)
Flott hotel i Noordwijk
"Nydelig Spa hotel. Glimrdene frokost og rommene er fine. Kort vei til Restauranter og strand."

Anmeldelse skrevet 23. des. 2019

Van der Valk Palace Hotel Noordwijk
The Hague Marriott Hotel
The Hague Marriott Hotel
4 out of 5
Johan De Wittlaan 30, Haag
Prisen er 990 kr per natt fra 26. sep. til 26. sep.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Scheveningen og få skritt unna Omniversum, Museon og Gemeentemuseum. Dessuten ligger World Forum Convention ...
4.1/5Very Good! (817 anmeldelser)
Perfect
"Excellent hotel, in the middle of den haag and the beach"

Anmeldelse skrevet 26. aug. 2019

The Hague Marriott Hotel
Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen
Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen
5 out of 5
Gevers Deynootplein 30, Scheveningen, Haag
Prisen er 1 524 kr per natt fra 4. okt. til 4. okt.
Dette hotellet, på strandpromenaden, befinner seg ved stranden i Scheveningen og 5 minutters gange unna Holland Casino Scheveningen, Scheveningen strand og Scheveningen ...
3.7/5Good! (989 anmeldelser)
Been there, done that..
"Hotellet har sett sine beste dager, det er forsåvidt ok, men renholdet var utrolig dårlig, og servicen overraskende elendig. Flotte omgivelser og bra spa/sauna. Treningsrommet anser jeg som ubrukelig.."

Anmeldelse skrevet 10. jan. 2020

Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague Scheveningen
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
B-aparthotel Kennedy
B-aparthotel Kennedy
3 out of 5
Stadhoudersplantsoen 18, Haag
Prisen er 1 053 kr per natt fra 24. okt. til 24. okt.
Dette leilighetshotellet ligger i Scheveningen og 10 minutters gange unna Museon og World Forum Convention Centre. Dessuten ligger Fredspalasset og Scheveningen ...
4.5/5Wonderful! (410 anmeldelser)
Great place to stay in Haag for short and long
"Super place to stay for long and short stays Close to city center Gym and laundryroom in basement Super service"

Anmeldelse skrevet 26. nov. 2019

B-aparthotel Kennedy
Bed & Breakfast Studio's The Hague
Bed & Breakfast Studio's The Hague
2.5 out of 5
Nieuwe Parklaan 70, Haag
Prisen er 861 kr per natt fra 1. okt. til 1. okt.
Dette leilighetshotellet ligger i Scheveningen og 15 minutters gange unna Atlantikwall museum og Madurodam. Dessuten ligger Scheveningen molo og Scheveningen ...
2.9/5 (113 anmeldelser)
"Eine super Unterkunft für Leute ohne Kinder, klein und gemütlich. Steckdosen und Hygiene ist nicht kindgerecht. Badezimmer und Klo sind vom Wohnraum nur per Vorhang getrennt. Personal spricht kein Deutsch, aber dafür kann man sich mit dem ein oder anderen auf Arabisch, Türkisch, Niederländisch oder ..."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2020

Bed & Breakfast Studio's The Hague
BizStay Harbour Scheveningen Apartments
BizStay Harbour Scheveningen Apartments
4 out of 5
Hellingweg 98B, Haag
Denne leiligheten ligger i Scheveningen, 1,2 kilometer unna Kijkduin-stranden og 5 kilometer unna Scheveningen strand og Scheveningen molo. Madurodam ligger ...
4.5/5Wonderful! (14 anmeldelser)
"Sehr schöne Apartment"

Anmeldelse skrevet 4. jul. 2021

BizStay Harbour Scheveningen Apartments
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Haag

Populære aktiviteter i Haag

Byer nær Haag