MaastrichtNederland

Maastricht er full av gamle festninger, historiske kjøpmannshus, gode restauranter, butikker og studentbarer, og denne elvebyen verner om fortiden og feirer nåtiden. 

Dette er hovedstaden i den sørlige provinsen Limburg i Nederland, og en weekendtur til Maastricht har mye å by på. Den gamle byen er berømt som stedet der EUs Maastricht-traktat ble underskrevet. André Rieu, den verdensberømte fiolinisten og dirigenten både studerte og holdt noen av sine største konserter her. Under en storbyferie i Maastricht kan du rusle forbi gamle kjøpmannshus i byens brosteinsgater, shoppe i Stokstraat eller utforske kirker, museer, gamle tunneler og grotter hvis været er dårlig.

Dette er en by der uformelle "coffeeshops" og et årlig karneval får like mye oppmerksomhet som de eksklusive restaurantene og religiøse prosesjonene. Møt den vennlige lokalbefolkningen, mange av dem festglade studenter, på barene. Dette kalles "gezellig", et typisk nederlandsk ord for en trivelig sammenkomst, noe du ganske sikkert kommer til å oppleve i løpet av din ferie i Maastricht.

Maastricht-regionen, som etter nederlandsk standard regnes som kupert, var bebodd av stammer med jegere og sankere før romerne slo seg ned i det første århundre f.Kr. Maastrichts middelalderfestninger, katedraler i spansk stil og franskinspirerte sans for god mat er bevis på byens rike fortid.

Byen utforskes best til fots, med buss eller fra sykkelsetet. Begynn i bykjernen, som ligger rett vest for elven. Vrijthof er byens hovedtorg, og der ligger den store Servatiusbasilikaen med skattkammer, gårdsplass og hage. Sett kursen mot sørøst og Helpoort, en port fra 1200-tallet som er Nederlands eldste.

I enden av Grote Straat (Storgata) finner du turistsenteret VVV Maastricht. Ta med deg et kart og utforsk "befestningsstien" (Fortifications Trail), en labyrint bestående av mer enn 20 000 underjordiske ganger ved St. Pietersberg-grottene, som er gravd ut under en festning sør i byen.

Maastricht ligger strategisk til ved elven Maas og 2,5 timer med bil fra Amsterdam. Du kan også ta tog og fly når du er lysten på en reise til Maastricht. Når du har utforsket byen, kan du kjøre eller sykle for å se slottene eller gå på tur i åsene som omgir byen. Et lite stykke mot sørøst kan du stå på stedet der Nederland, Tyskland og Belgia møtes.

Hvor du bør bo i Maastricht

Maastricht fasiliteter samt elv eller bekk, bro og by

Maastricht sentrum

Kjente kunstgallerier, flotte kirker og teaterforestillinger gjør at mange reiser til Maastricht sentrum (distrikt). Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Marked og Vrijthof.

Maastricht sentrum
Centre Ceramique fasiliteter samt skilt

Wyck

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

Trivelige barer og vakker elveutsikt er bare noe av det som gjør Wyck verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Centre Ceramique og Bonnefanten museum.

Wyck
Maastricht fasiliteter samt elv eller bekk, bro og by

Binnenstad

Teaterforestillinger og livemusikk er bare noe av det som gjør Binnenstad verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Vrijthof og Marked.

Binnenstad
Amby, Maastricht, Limburg, Nederland

Amby

Selv om det ikke er så mange kjente severdigheter i Amby, kan du utforske området rundt og se ta turen til for eksempel Marked og Vrijthof.

Amby
Heugum, Maastricht, Nederland

Heugum

Heugum har mye å by på, blant annet vakker elveutsikt. Hvis du vil utforske mer av området, kan du ta turen til Bonnefanten museum og Helpoort.

Heugum
Helpoort fasiliteter samt historisk arkitektur og skilt

Jekerkwartier

Koselige kaffebarer og vakker elveutsikt er bare noe av det som gjør Jekerkwartier verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Helpoort og Naturhistorisk museum.

Jekerkwartier

De mest populære hotellene i Maastricht

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Crowne Plaza Maastricht
Crowne Plaza Maastricht
4 out of 5
Ruiterij 1, Maastricht
Prisen er 820 kr per natt

Dette hotellet ligger i Maastricht sentrum (distrikt) og 15 minutters gange unna Centre Ceramique, Marked og Vrijthof. Maastricht universitet ligger 1,2 kilometer ...

4.2/5Very Good! (555 anmeldelser)

"Nice hotel in the centre of the old town"…"

Anmeldelse skrevet 29. jan. 2019

Crowne Plaza Maastricht
The Student Hotel Maastricht
The Student Hotel Maastricht
3.5 out of 5
Sphinxcour 9A, Maastricht
Prisen er 738 kr per natt

Dette hotellet ligger i Maastricht sentrum (distrikt) og 10 minutters gange unna Stadhuis, Marked og Dominicanenkerk. Dessuten ligger Vrijthof og St. Servaas ...

4.4/5Wonderful! (379 anmeldelser)
God ramme om en flott graduation.

"Dette er den gamle fabrikken der de laget Sphinx porselen. Det er en gang der med keramikkfliser som viser fabrikkens historie, med både bilder fra produksjonen og utstilling av en del tidligere produkter. Både sanitærposelen, dekketøy og vaskevannsmugger og -fat, blant annet. Nå er det en blanding ..."…"

Anmeldelse skrevet 14. des. 2018

The Student Hotel Maastricht
NH Maastricht
NH Maastricht
4 out of 5
Forum 110, Maastricht
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 799 kr per natt

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Randwijck og 3 kilometer unna Maastricht utstillings- og konferansesenter, Maastricht universitet og Marked. ...

4.1/5Very Good! (629 anmeldelser)
Nice, but bland

"the NH Maastricht is nice enough, with partcularely the lobby and restaurant areas looking good/fresh. If you have business at the convention centre or the hospital/university, the location is perfect with only a 100 meters walk necessary. The food at the breakfast buffet and in the restaurant is ..."…"

Anmeldelse skrevet 4. jul. 2016

NH Maastricht

Populære steder å besøke i Maastricht

Vrijthof
Bilde av Vrijthof

Vrijthof

4/5(1 anmeldelse)

Besøk den største plassen i Maastricht for å oppdage gamle kirker og stilige hus med utsikt over et forlokkende utvalg kaféer og restauranter. 

Marked
Bilde av Marked

Marked

4/5(1 anmeldelse)

Lær mer om historien til Marked, et velkjent monument i Maastricht. Området har interessante museer og kunst du bør oppleve.

Bonnefanten museum
Bilde av Bonnefanten museum

Bonnefanten museum

Se på en flott samling av moderne kunst, i tillegg til noen gamle mesterverker, i dette særpregede museet i banebrytende design. 

Vår frues basilika
Bilde av Vår frues basilika

Vår frues basilika

5/5(1 anmeldelse)

Besøk en statue som det sies har utført mirakler, og se et kammer fullt av gamle skatter i denne fantastiske romanske kirken.

Valkenburg slott
Bilde av Valkenburg slott

Valkenburg slott

Rusle mellom ruinene av dette middelalderslottet, og se fangekjelleren, storsalen og kjøkkenene. Utforsk nettverket av hemmelige huler, der du finner et underjordisk kapell.

Dominicanenkerk
Bilde av Dominicanenkerk

Dominicanenkerk

Denne tidligere kirken, som ble bygget på 1200-tallet, har blitt kalt verdens vakreste bokhandel. Når du ser de hvelvede steintakene og det nesten overjordiske lyset, skjønner du hvorfor.

Populære aktiviteter i Maastricht

I amsterdam City Card
Bilde av I amsterdam City Card

I amsterdam City Card

681 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Billett til Heineken Experience
Bilde av Billett til Heineken Experience

Billett til Heineken Experience

196 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Kveldscruise med Blue Boat Company
Bilde av Kveldscruise med Blue Boat Company

Kveldscruise med Blue Boat Company

204 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Billetter til Van Gogh-museet
Bilde av Billetter til Van Gogh-museet

Billetter til Van Gogh-museet

211 kr
per voksen
Anbefales av 88 % av reisende
Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke
Bilde av Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

236 kr
per voksen
Anbefales av 80 % av reisende
Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise
Bilde av Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise

Blue Boat Company 75 minutters City Canal Cruise

143 kr
per voksen
Anbefales av 82 % av reisende

Anmeldelser av Maastricht

4

Populært reisemål

5 - Fantastisk
0
5 - Fantastisk 0%
4 - Bra
2
4 - Bra 100%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Verifisert reisende

17. apr. 2019

Hyggelig by med mange spisesteder og butikker.

Byer nær Maastricht

Valkenburg slott som viser ruiner, kulturarv og slott

Valkenburg aan de Geul

Nordlige Rhin-dalen - Westphalia som viser historisk arkitektur

Aachen

Epen

Epen

Andre steder som Maastricht