FrieslandNederland

Denne vakre provinsen har sitt eget språk, skøytekultur og elleve byer som er verdt å se. Oppdag sjarmerende Friesland.

Bestill en ferie i Friesland og opplev alt provinsen har å tilby. Nyt den flotte naturen, besøk noen av de elleve byene og prøv deg på det frisiske språket.

Provinsen Friesland har hatt sin egen identitet og kultur, og sitt eget språk og flagg i flere århundrer. Selv om den røde dekorasjonen på flagget kan ligne på hjerter, er det faktisk bladene til den gule nøkkerosen, som er nasjonalplanten til Friesland.

Bli bedre kjent med de elleve byene som er kjent for Frieslands 200 kilometer lange skøytekonkurranse, Elfstedentocht. Beundre den imponerende Waterpoort i Sneek, dra til Koninklijk Eise Eisinga Planetarium i Franeker og besøk kanalene og Titus Brandsma museum i Bolsward. Barna vil like et besøk til Aqua Zoo Friesland.

Og du burde absolutt ikke gå glipp av Leeuwarden. Ta en titt på flotte historiske bygninger, slik som Kanselarij og veiehuset (Waag). Som i de fleste andre byene i provinsen, kan du leie en båt og se Friesland fra et helt annet perspektiv.

Fire av øyene i det nederlandske Vadehavet ligger i provinsen Friesland. Du kan ta ferje og tilbringe en dag med å sykle eller gå rundt, eller slappe av på stranden på Terschelling eller Schiermonnikoog.

Utforsk Friesland med buss eller sykkel. Hvis du kjører bil, vil du ikke ha noen problemer med å få parkert. Du kan parkere i de fleste bysentrum mot en avgift eller gratis hvis du parkerer rett utenfor sentrum.

De fleste av byene i provinsen har togstasjon, og det er derfor enkelt å reise til Friesland med offentlig transport. Hvis du kjører bil, kan du ta A6 fra sør i landet, eller kjøre over Afsluitdijk. Øyene i Vadehavet er lett tilgjengelige med ferje fra Harlingen eller Holwerd.

Oppdag alt Friesland har å by på i løpet av en variert ferie. Veksle mellom en dag med kultur eller shopping og en dag på landet, ved kysten eller i et av naturreservatene i nærheten. Du kommer til å elske det!

Friesland – populære byer

Hindeloopen
Kjent for Fiske, Havn og Seiling

…"

Grunner til å reise

  • IJsselmeer
    IJsselmeer
Leeuwarden
Kjent for Gåturer, Historisk og Museum

…"

Heerenveen
Kjent for Skøyter, Seiling og Rulleskøyter

…"

Sneek
Kjent for Seiling, Båtturer og Havn

…"

Franeker
Kjent for Historisk, Middag og Kultur

…"

Appelscha
Kjent for Golf og Naturpark

…"