Friesland

Nederland
Friesland

Denne vakre provinsen har sitt eget språk, skøytekultur og elleve byer som er verdt å se. Oppdag sjarmerende Friesland.

Bestill en ferie i Friesland og opplev alt provinsen har å tilby. Nyt den flotte naturen, besøk noen av de elleve byene og prøv deg på det frisiske språket.

Provinsen Friesland har hatt sin egen identitet og kultur, og sitt eget språk og flagg i flere århundrer. Selv om den røde dekorasjonen på flagget kan ligne på hjerter, er det faktisk bladene til den gule nøkkerosen, som er nasjonalplanten til Friesland.

Bli bedre kjent med de elleve byene som er kjent for Frieslands 200 kilometer lange skøytekonkurranse, Elfstedentocht. Beundre den imponerende Waterpoort i Sneek, dra til Koninklijk Eise Eisinga Planetarium i Franeker og besøk kanalene og Titus Brandsma museum i Bolsward. Barna vil like et besøk til Aqua Zoo Friesland.

Og du burde absolutt ikke gå glipp av Leeuwarden. Ta en titt på flotte historiske bygninger, slik som Kanselarij og veiehuset (Waag). Som i de fleste andre byene i provinsen, kan du leie en båt og se Friesland fra et helt annet perspektiv.

Fire av øyene i det nederlandske Vadehavet ligger i provinsen Friesland. Du kan ta ferje og tilbringe en dag med å sykle eller gå rundt, eller slappe av på stranden på Terschelling eller Schiermonnikoog.

Utforsk Friesland med buss eller sykkel. Hvis du kjører bil, vil du ikke ha noen problemer med å få parkert. Du kan parkere i de fleste bysentrum mot en avgift eller gratis hvis du parkerer rett utenfor sentrum.

De fleste av byene i provinsen har togstasjon, og det er derfor enkelt å reise til Friesland med offentlig transport. Hvis du kjører bil, kan du ta A6 fra sør i landet, eller kjøre over Afsluitdijk. Øyene i Vadehavet er lett tilgjengelige med ferje fra Harlingen eller Holwerd.

Oppdag alt Friesland har å by på i løpet av en variert ferie. Veksle mellom en dag med kultur eller shopping og en dag på landet, ved kysten eller i et av naturreservatene i nærheten. Du kommer til å elske det!

Friesland – populære byer

Leeuwarden
Leeuwarden
Kjent for Turgåing, Historisk og Museer
Denne frisiske byen er virkelig en perle hvis du er på utkikk etter en unik del av Nederland. Gå opp i kirketårnet, ha en morsom kveld ute på byen og utforsk området rundt byen.
Vlieland
Vlieland
Kjent for Svømming, Ferger og Øyer
Reis til Vlieland! Her kan du få med deg øyutsikt, ridning og spa.
Sneek
Sneek
Kjent for Seiling, Båtturer og Havner
Sneek venter på deg: seiling, sport, historiske steder og mye mer.
Heerenveen
Heerenveen
Kjent for Fritidsaktiviteter, Innsjøer og Landskap
Denne historiske frisiske landsbyen er i Nederland kjent for sine fotball- og skøytelag, men du finner mye mer her enn bare sport!
Franeker
Franeker
Kjent for Historisk, Restauranter og Kulturelle aktiviteter
Oppdag Franeker: kulturliv, museer, historiske steder og mye mer!
Hollum
Hollum
Kjent for Strandutsikt, Restauranter og Golf
Reis til Hollum! Her kan du blant annet få med deg golf, monumenter og strender.