Zeeland

Nederland
Zeeland fasiliteter samt åkre og rolig landskap

Zeeland er en kystby sørvest i Nederland, og er et ypperlig valg for en aktiv familieferie.

1953 var et av de mest tragiske årene i Zeelands historie. Over 1 000 personer døde i oversvømmelsene som rammet provinsen. Det var ikke tvil om at det var behov for et nytt system for å beskytte området mot sjøvannet. Det nye systemet er den imponerende stormflobarrieren Delta Works, som det tok over 57 år å bygge. Sett av en dag til å kjøre rundt i området og se på anlegget. Watersnoodmuseum (flommuseet) i Ouwerkerk er også verdt et besøk. Museet har faste utstillinger om oversvømmelsen.

Takket være Delta Works trenger ikke nederlenderne bekymre seg over havet lengre, og kan nyte solen og sandstrendene. Ta en spasertur på stranden, titt på sjølivet og ta en pause for å bygge sandslott med barna. I Vlissingen kan du kombinere strandlivet med en rusletur langs den vakre promenaden. Dette er også det perfekte stedet for å oppleve en fantastisk solnedgang.

Zeeland har mange koselige byer og landsbyer, men en av dem skiller seg ut: Middelburg. Denne idylliske småbyen har mange monumenter, og det mest fascinerende er tårnet Lange Jan. Tårnet til klosteret i sentrum av byen er 91 m høyt og er litt av et landemerke. Orker du å ta de 207 trappetrinnene opp til toppen, er belønningen en utrolig utsikt over området.

På en weekendtur til Middelburg kan du også ta barna med til Mini Mundi, en ganske liten familiepark med lekeplasser både innendørs og utendørs. Her er også en berg-og-dal-bane og et ”flygende” skip. Mini Mundi er et godt alternativ til stranden og passer ypperlig for å la barna få utløp for all energien sin.

Hva venter du på? Bestill en reise til Zeeland sammen med familien og skap minner for livet.

Zeeland – populære byer

Vrouwenpolder
Vrouwenpolder
Kjent for Fornøyelsesparker, Akvarier og Fritidsaktiviteter
Oppdag Vrouwenpolder: fornøyelsesparker, badeland, hvalsafari og mye mer!

Grunner til å reise

  • Delta Works
Middelburg
Middelburg
Kjent for Historisk, Monumenter og Kulturelle aktiviteter
Besøk hovedstaden i provinsen Zeeland og slapp av på stranden, dra på shopping eller opplev kultur.
Vlissingen
Vlissingen
Kjent for Sjø, Havner og Dyrehage
Havnebyen Vlissingen har en rik historie, beskyttet bylandskap og spennende festivaler. Det er det perfekte kystreisemålet for unge og gamle.
Zierikzee
Zierikzee
Kjent for Øyer, Landskap og Fornøyelsesparker
Opplev noe nytt i bortgjemte Zierikzee, som byr på katedraler, øyutsikt og museer.
Domburg
Domburg
Domburg er en vakker kystby med lang historie sørvest i Nederland. Dette er en av landets mest sjarmerende byer!
Axel
Axel
Reis til Axel! Her kan du få med deg golf, monumenter og museer.