ZeelandNederland

Zeeland er en kystby sørvest i Nederland, og er et ypperlig valg for en aktiv familieferie.

1953 var et av de mest tragiske årene i Zeelands historie. Over 1 000 personer døde i oversvømmelsene som rammet provinsen. Det var ikke tvil om at det var behov for et nytt system for å beskytte området mot sjøvannet. Det nye systemet er den imponerende stormflobarrieren Delta Works, som det tok over 57 år å bygge. Sett av en dag til å kjøre rundt i området og se på anlegget. Watersnoodmuseum (flommuseet) i Ouwerkerk er også verdt et besøk. Museet har faste utstillinger om oversvømmelsen.

Takket være Delta Works trenger ikke nederlenderne bekymre seg over havet lengre, og kan nyte solen og sandstrendene. Ta en spasertur på stranden, titt på sjølivet og ta en pause for å bygge sandslott med barna. I Vlissingen kan du kombinere strandlivet med en rusletur langs den vakre promenaden. Dette er også det perfekte stedet for å oppleve en fantastisk solnedgang.

Zeeland har mange koselige byer og landsbyer, men en av dem skiller seg ut: Middelburg. Denne idylliske småbyen har mange monumenter, og det mest fascinerende er tårnet Lange Jan. Tårnet til klosteret i sentrum av byen er 91 m høyt og er litt av et landemerke. Orker du å ta de 207 trappetrinnene opp til toppen, er belønningen en utrolig utsikt over området.

På en weekendtur til Middelburg kan du også ta barna med til Mini Mundi, en ganske liten familiepark med lekeplasser både innendørs og utendørs. Her er også en berg-og-dal-bane og et ”flygende” skip. Mini Mundi er et godt alternativ til stranden og passer ypperlig for å la barna få utløp for all energien sin.

Hva venter du på? Bestill en reise til Zeeland sammen med familien og skap minner for livet.

Zeeland – populære byer

Delta Works
Vrouwenpolder
Kjent for Haier, Svømming og Temapark

…"

Grunner til å reise

  • Delta Works
    Delta Works
Middelburg
Kjent for Historisk, Monument og Kultur

…"

Domburg
Kjent for Golf, Museum og ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180

…"

Vlissingen
Kjent for Sjø, Havn og Dyrepark

…"

Zierikzee
Kjent for Katedral, Kirke og Øy

…"