Overijssel

Nederland
Overijssel

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000}span.s1 {font-kerning: none}Hvis du aldri har vært i Overijssel, er det kanskje på tide. Provinsen har mye du kan se og gjøre, fra en temapark til vakre naturreservater og flotte museer.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000}p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px 'Times New Roman'; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 12.0px}span.s1 {font-kerning: none}Tilbring en avslappende helg eller en lengre ferie i Overijssel, som er en allsidig provins øst i Nederland. Her kan du oppdage naturen, tilbringe dagene utendørs med barna og besøke de flotte museene. Gå heller ikke glipp av det eldste steinhuset i Nederland.

Provinsen, som har grenser som har endret seg flere ganger i løpet av århundrene, besto en gang av regionene Twente, Salland og Nordvestlige Overijssel. De tre regionene ble slått sammen i 1528, da Karl V kjøpte landet av biskopen i Utrecht.

Få et innblikk i stedets historie når du besøker det eldste steinhuset i Nederland, De Proosdij, i Deventer. Den eldste delen av veggen skriver seg helt tilbake til år 900. Du bør også få med deg landsbyen Giethoorn. Broene og vannet her skaper en svært romantisk atmosfære.

Hvis du ser etter en stor by full av kulturelle severdigheter, handlegater og et spennende uteliv, er Zwolle noe for deg. Gå rundt i byen, besøk Stedelijk museum og gå på shopping i Diezerstraat.

Hvis du reiser med barn, kan dere ta en tur til Weerribben-Wieden nasjonalpark som ligger nordvest i provinsen. Ta en båttur og se om dere kan få øye på hjort og oter.

Avonturenpark Hellendoorn er også morsomt for barna. Dette er en temapark med over 30 attraksjoner. Ta bilder av barna på en av berg-og-dal-banene og kos deg sammen med familien.

Overijssel er det perfekte reisemålet for sykkelturer. Bo for eksempel i Meppel og lei en sykkel. Dra ut til Giethoorn og tilbring ettermiddagen med å sykle rundt i nasjonalparken som ligger i nærheten. Hvis du bor i Zwolle, kan du også besøke landsbyene som ligger i nærheten.

Hvis du reiser til Overijssel med offentlig transport, er tog det beste valget. Du kan ta toget til de fleste byene i denne provinsen, blant annet Kampen, Ommen, Zwolle og Wierden. Det er også enkelt å reise til Overijssel med bil.

Overijssel er en allsidig provins som er full av sjarme og kulturhistorie. Enten du besøker stedet for første, andre eller tredje gang, vil du se at det alltid finnes noe nytt å oppdage.