RotterdamNederland

Modernist-bygninger, elegant uteliv, elveutsikt og mange museer og gallerier gjør Nederlands nest største by til en spennende og livlig reisemål.

Ta en reise til Rotterdam, som utviklet seg som en blomstrende shippinghavn på 1800-tallet. Etter hvert som byen har vokst, har de kulturelle fornøyelsene også blitt flere. Dra på ferie i Rotterdam og beundre arkitekturen som er noe av det mest moderne og innovative i Nederland. Tilbring dagevis med å utforske utallige kunstgallerier og museer. Finn uvanlige matopplevelser og trendy uteliv over hele byen.

Under andre verdenskrig ble den historiske havnen nesten fullstendig ødelagt, og byen var bombet sønder og sammen. I dag kan du se på den modernistiske gjenoppbyggingen og nyere arkitektoniske tilføyelser, som romskiplignende Markthal og de tre halvkulene på den solcelledrevne Flytende paviljong.

Finn en samling med arkitektur, kunstgallerier og museer i Museumkwartier. Besøk et av Nederlands eldste museer, Museum Boijmans Van Beuningen, før du går til de moderne samtidsutstillingene ved Witte de With-senteret for samtidskunst og utstillingsområdet TENT. Lær om byens og landets historie på museer som dekker alt fra glanstiden til nederlandsk shipping til arkeologi, fossiler, planter og dyreliv.

Etterpå kan du rusle i gatene Witte de Withstraat og Nieuwe Binnenweg. Kikk innom butikker som selger CD-er og vinylplater, undertøy, bøker, smykker og mote laget av lokale designere. Om kvelden har disse gatene restauranter, steder med levende musikk og livlige barer.

Med sin beliggenhet ved elven Maas, har Rotterdam flere veier langs elven og spisesteder ved vannkanten. Utforsk elvedeltaet på et cruise eller ta vannbussen på Lek-elven for å se vindmøller fra 1700-tallet i Kinderdijk som ligger i nærheten og står på UNESCOs verdensarvliste.

Skjem deg selv bort med panoramautsikt over byen, inkludert Erasmusbroen ("Svanen"), fra restauranten på toppen av Euromast. Hvis du er tøff, kan du rappellere ned. Smak mangfoldet av byens smakfulle nytelser på restauranter som serverer smaker fra Nord-Afrika og Midtøsten, eller ta en øl og tradisjonelle nederlandske bitterballen, en slags frityrstekt kjøttragu.

Rotterdam er en stor cruiseskiphavn. Med båttilgang til Storbritannia og til Tyskland langs Rhinen, er det veldig enkelt å komme seg til Rotterdam. Det tar en time med tog fra Amsterdam.

Hvor du bør bo i Rotterdam

Ijsselmonde, South Holland, Nederland

Ijsselmonde

1/5(1 anmeldelse av området)

Ijsselmonde er kjent for blant annet vakker sjøutsikt, og du bør også få med deg populære attraksjoner som Ahoy Rotterdam og SS Rotterdam.

Ijsselmonde
Kop van Zuid, Rotterdam, South Holland, Nederland

Kop van Zuid

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

Trivelige barer og vakker elveutsikt er bare noe av det som gjør Kop van Zuid verdt et besøk. Mens du utforsker området, bør du også ta turen til Luxor teater og De Hef.

Kop van Zuid
Charlois, Rotterdam, South Holland, Nederland

Charlois

Charlois har mye å by på, blant annet god mat. Noen populære attraksjoner i Charlois er Ahoy Rotterdam og Zuidplein kjøpesenter, og for å se mer av området er det bare å hoppe på metroen på Rotterdam Maashaven.

Charlois
Maritime Museum som inkluderer utendørs kunst og torg eller plass

Stadsdriehoek

Skal du til Stadsdriehoek, bør du få med deg severdigheter som Erasmus-broen og Markthal Rotterdam.

Stadsdriehoek
Scheepvaartkwartier, Rotterdam, South Holland, Nederland

Scheepvaartkwartier

Både trivelige barer og fine parker står på menyen i Scheepvaartkwartier. Du bør også sette av tid til å få med deg Het-parken og Schoonoord historiske hage.

Scheepvaartkwartier
Oude Westen

Oude Westen

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

Oude Westen har kanskje ikke så mange spennende severdigheter, men attraksjoner som Erasmus-broen og Euromast ligger bare et lite stykke unna.

Oude Westen

De mest populære hotellene i Rotterdam

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Mainport
Mainport
5 out of 5
Leuvehaven 77, Rotterdam
Prisen er 1 161 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Stadsdriehoek og 5 minutters gange unna Rotterdam Walk of Fame og Erasmus-broen. Dessuten ligger Luxor teater og Erasmus ...

4.5/5Wonderful! (991 anmeldelser)
Fint opphold på flott hotell

"Mainport ligger sentralt til i Rotterdam og har veldig god standard med treningssenter, svømmebasseng og restaurant."…"

Anmeldelse skrevet 23. nov. 2019

Mainport
nhow Rotterdam Hotel
nhow Rotterdam Hotel
4.5 out of 5
Wilhelminakade 137, Rotterdam
Prisen er 1 042 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Kop van Zuid og 10 minutters gange unna Fenix Food Factory og Erasmus-broen. Dessuten ligger Maritime Museum og Boijmans ...

4.3/5Excellent! (886 anmeldelser)

"Herlig beliggenhet. Deilig frokost. Proff og vennlig betjening. Meget god søvnkvalitet."…"

Anmeldelse skrevet 4. mai 2019

nhow Rotterdam Hotel
The James Hotel Rotterdam
The James Hotel Rotterdam
3.5 out of 5
Aert van Nesstraat 25, Rotterdam
Prisen er 853 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Rotterdam og 2 kilometer unna Beurstraverse, Erasmus-broen og Erasmus MC. Dessuten ligger Luxor teater og Euromast kun ...

4.5/5Wonderful! (854 anmeldelser)
A perfect stay at the James Hotel Rotterdam

"Fantastic hotel with excellent service, located less than 10 minutes walking distance from the central train station. The bed was really comfortable, nice room and practical bathroom. Perfect stay!"…"

Anmeldelse skrevet 27. feb. 2020

The James Hotel Rotterdam

Populære steder å besøke i Rotterdam

Erasmus-broen
Bilde av Erasmus-broen

Erasmus-broen

Denne enorme, men elegante broen knytter sammen den nordlige og sørlige delen av Rotterdam, og er ett av byens mest ikoniske arkitektoniske landemerker. 

Biesbosch nasjonalpark
Bilde av Biesbosch nasjonalpark

Biesbosch nasjonalpark

Opplev naturen med en tur til Biesbosch nasjonalpark, et populært grøntområde i Rotterdam. Området har vakker natur du bør sette av tid til å oppleve.

SS Rotterdam
Bilde av SS Rotterdam

SS Rotterdam

SS Rotterdam er et velkjent museum i Feijenoord med en interessant bakgrunn. Området har shoppingmuligheter du bør oppleve under besøket.

Euromast
Bilde av Euromast

Euromast

Nederlands høyeste utkikkstårn gir fantastisk panoramautsikt over Rotterdam og har en eksklusiv restaurant med imponerende utsikt. 

De Kuip stadion
Bilde av De Kuip stadion

De Kuip stadion

Få med deg et arrangement ved De Kuip stadion under turen til Rotterdam. Området har shoppingmuligheter du bør oppleve under besøket.

Markthal Rotterdam
Bilde av Markthal Rotterdam

Markthal Rotterdam

Under reisen til Centrum kan du finne den ideelle presangen å ta med hjem om du besøker Markthal Rotterdam. Dette familievennlige området er kjent for sine mange restauranter.

Populære aktiviteter i Rotterdam

I amsterdam City Card
Bilde av I amsterdam City Card

I amsterdam City Card

681 kr
per voksen
Anbefales av 86 % av reisende
Holland Pass: Adgang til mer enn 100 severdigheter og museer
Bilde av Holland Pass: Adgang til mer enn 100 severdigheter og museer

Holland Pass: Adgang til mer enn 100 severdigheter og museer

471 kr
per voksen
Billetter til Efteling Theme Park
Bilde av Billetter til Efteling Theme Park

Billetter til Efteling Theme Park

471 kr
per voksen
Anbefales av 90 % av reisende

Anmeldelser av Rotterdam

3.8

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 40%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - OK
3
3 - OK 60%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Rotterdam

Kerwin Chang på trover

Capelle aan de Ijssel

Delft som viser gatescener og elv eller bekk

Delft

Dordrecht som viser åkre, vindmølle og dam

Dordrecht