Rotterdam

Reiseguide
Rotterdam som inkluderer sykling, gatescener og shopping

Modernist-bygninger, elegant uteliv, elveutsikt og mange museer og gallerier gjør Nederlands nest største by til en spennende og livlig reisemål.

Ta en reise til Rotterdam, som utviklet seg som en blomstrende shippinghavn på 1800-tallet. Etter hvert som byen har vokst, har de kulturelle fornøyelsene også blitt flere. Dra på ferie i Rotterdam og beundre arkitekturen som er noe av det mest moderne og innovative i Nederland. Tilbring dagevis med å utforske utallige kunstgallerier og museer. Finn uvanlige matopplevelser og trendy uteliv over hele byen.

Under andre verdenskrig ble den historiske havnen nesten fullstendig ødelagt, og byen var bombet sønder og sammen. I dag kan du se på den modernistiske gjenoppbyggingen og nyere arkitektoniske tilføyelser, som romskiplignende Markthal og de tre halvkulene på den solcelledrevne Flytende paviljong.

Finn en samling med arkitektur, kunstgallerier og museer i Museumkwartier. Besøk et av Nederlands eldste museer, Museum Boijmans Van Beuningen, før du går til de moderne samtidsutstillingene ved Witte de With-senteret for samtidskunst og utstillingsområdet TENT. Lær om byens og landets historie på museer som dekker alt fra glanstiden til nederlandsk shipping til arkeologi, fossiler, planter og dyreliv.

Etterpå kan du rusle i gatene Witte de Withstraat og Nieuwe Binnenweg. Kikk innom butikker som selger CD-er og vinylplater, undertøy, bøker, smykker og mote laget av lokale designere. Om kvelden har disse gatene restauranter, steder med levende musikk og livlige barer.

Med sin beliggenhet ved elven Maas, har Rotterdam flere veier langs elven og spisesteder ved vannkanten. Utforsk elvedeltaet på et cruise eller ta vannbussen på Lek-elven for å se vindmøller fra 1700-tallet i Kinderdijk som ligger i nærheten og står på UNESCOs verdensarvliste.

Skjem deg selv bort med panoramautsikt over byen, inkludert Erasmusbroen ("Svanen"), fra restauranten på toppen av Euromast. Hvis du er tøff, kan du rappellere ned. Smak mangfoldet av byens smakfulle nytelser på restauranter som serverer smaker fra Nord-Afrika og Midtøsten, eller ta en øl og tradisjonelle nederlandske bitterballen, en slags frityrstekt kjøttragu.

Rotterdam er en stor cruiseskiphavn. Med båttilgang til Storbritannia og til Tyskland langs Rhinen, er det veldig enkelt å komme seg til Rotterdam. Det tar en time med tog fra Amsterdam.

Discover neighborhoods in Rotterdam

Mainport
Mainport
5 out of 5
Leuvehaven 77, Rotterdam
Prisen er 1 208 kr per natt fra 3. okt. til 3. okt.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Stadsdriehoek og 5 minutters gange unna Rotterdam Walk of Fame og Erasmus-broen. Dessuten ligger Luxor teater og Erasmus ...
4.5/5Wonderful! (985 anmeldelser)
Fint opphold på flott hotell
"Mainport ligger sentralt til i Rotterdam og har veldig god standard med treningssenter, svømmebasseng og restaurant."

Anmeldelse skrevet 23. nov. 2019

Mainport
Room Mate Bruno
Room Mate Bruno
4 out of 5
Wilhelminakade 52-58, Rotterdam
Prisen er 984 kr per natt fra 24. okt. til 24. okt.
Dette hotellet ligger i Kop van Zuid og 5 minutters gange unna De Rotterdam, World Port Centre og Luxor teater. Dessuten ligger Maastoren og Fenix Food Factory ...
4.5/5Wonderful! (447 anmeldelser)
an anbefales
"Flott moderne hotell. Parkeringen ute av drift noe som førte til at vi måtte parkere i nærliggende p-hus til dobbel pris."

Anmeldelse skrevet 22. sep. 2019

Room Mate Bruno
NH Atlanta Rotterdam
NH Atlanta Rotterdam
4 out of 5
Aert Van Nesstraat 4, Zuid-Holland, Rotterdam
Prisen er 765 kr per natt fra 14. okt. til 14. okt.
Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger midt i hjertet av Rotterdam og 2 kilometer unna Beurstraverse, Erasmus-broen og Erasmus MC. Dessuten ligger ...
3.9/5Good! (902 anmeldelser)
Alright
"It was clean. Allright hotel."

Anmeldelse skrevet 29. feb. 2020

NH Atlanta Rotterdam
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
PREMIER SUITES PLUS Rotterdam
PREMIER SUITES PLUS Rotterdam
4 out of 5
Weena 710, Rotterdam
Prisen er 1 233 kr per natt fra 17. okt. til 17. okt.
Dette leilighetshotellet med en miljøvennlig profil ligger i Oude Westen og få skritt unna Groothandelsgebouw, Holland Casino Rotterdam og Unbroken Resistance. ...
4.7/5Exceptional! (645 anmeldelser)
"Lukter vondt fra toilet / kloakk"

Anmeldelse skrevet 5. jan. 2020

PREMIER SUITES PLUS Rotterdam
Urban Residences
Urban Residences
4 out of 5
Hennekijnstraat 104, Rotterdam
Prisen er 1 358 kr per natt fra 10. okt. til 10. okt.
Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av Rotterdam og få skritt unna Beurstraverse og Lijnbaan. Dessuten ligger De Koopgoot og Witte de Withstraat kun ...
4.6/5Wonderful! (756 anmeldelser)
Alt innen gåavstand.
"Flott beliggenhet, midt i smørøyet. Fin og godt utstyrt leilighet. Gode senger."

Anmeldelse skrevet 10. sep. 2019

Urban Residences
Boat apartment Rotterdam Hoop
Boat apartment Rotterdam Hoop
3 out of 5
J.B. Bakemakade 41, Rotterdam
Prisen er 2 611 kr per natt fra 28. sep. til 28. sep.
Denne husbåten ligger i Kop van Zuid og 15 minutters gange unna Villa Zebra og Luxor teater. Dessuten ligger Erasmus-broen og SS Rotterdam kun 3 kilometer unna. ...
5/5Exceptional! (1 anmeldelse)
Like something out of a Fairy Tale GREAT STAY!!!
"My girlfriends and I were celebrating a friends 70th Birthday! Ronald was waiting for us as we drove up, gave us a warm welcome and brought us on the boat. It was just magical and such an amazing way to spend your time in the Netherlands!!!! I highly recommend staying on the boat to have a truly ..."

Anmeldelse skrevet 20. okt. 2019

Boat apartment Rotterdam Hoop
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Rotterdam

Anmeldelser av Rotterdam

3.8

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
2
5 - Fantastisk 40%
4 - Bra
0
4 - Bra 0%
3 - OK
3
3 - OK 60%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

Byer nær Rotterdam