Limburg

Nederland
Maastricht som viser bro, moderne arkitektur og nattbilder

Opplev denne sørøstlige delen av Nederland med dens gode shoppingmuligheter, kuperte terreng og transportforbindelser til både Tyskland, Belgia og Luxemburg for den komplette ferien.

Limburg er et ideelt reisemål for en weekendtur med shopping i Maastricht, men provinsen har mye mer å tilby! Nyt synet av bakkelandskapet, som minner om Bourgogne, ta en dagstur til Maastricht eller tyske Aachen, besøk huler i sørlige Limburg og opplev regionens kulturelle arv.

Limburgs rikholdige historie kommer delvis av de mange gangene området har skiftet eiere gjennom århundrene. Noe som er forståelig når du ser på regionens strategiske plassering. Provinsen er oppkalt etter festningen Limbourg, som ligger ved elven Vesdre i Belgia.

Limburg kan tilby mye i form av kultur og natur. Besøk de vakrehulene i Valkenburg, utforsk Kasteel Hoensbroek, et av de største slottene i Nederland, eller gå på shoping i Maastricht. Du kan også besøke Drielandenpunt, helt sør i provinsen, der grensene til Belgia, Tyskland og Nederland møtes.

Nord i regionen finner du den skjønne nasjonalparken De Groote Peel, et virkelig paradis for naturinteresserte og da spesielt fuglekikkere. Skal du reise med barna? Dra på besøk til GaiaZOO, en koselig dyrehage som har mange ulike eksotiske dyr, slik som gorillaer, geparder og løver. Barna vil også ha det gøy i den store DinoDome-lekeparken.

Limburg har ypperlig offentlig transport. Du kan lett komme deg fram til alle severdighetene og aktivitetene med tog eller buss, eller du kan leie sykkel. Utforsk den vakre landsbygda til fots eller med sykkel.

Dersom du er på rundtur i Nederland, er regionen lett tilgjengelig via flere motorveier og med tog. Maastricht har også en internasjonal flyplass.

Limburg skiller seg ut fra resten av Nederland både med landskap, språk, kultur og historie, og er et godt valg for de som vil få med seg flere sider av landet.