South Holland

Nederland
Haag fasiliteter samt landeveissykling, gatescener og elv eller bekk

Dra på shopping i Rotterdam, besøk et av de mange museene, dra ut på landet eller se parlamentet. Du kan gjøre alle disse tingene på en weekendtur til Sør-Holland, denne mangfoldige provinsen.

Provinsen Sør-Holland er svært variert og har noe for alle. Besøk kulturelle Rotterdam, rusle gjennom politiske Haag eller utforsk landsbygda.

Provinsene Sør-Holland og Nord-Holland var lenge én provins, men ble av praktiske grunner delt i 1840. Nederland hadde to regjeringer fra begynnelsen av 1800-tallet.

Over hundre år etter delingen, under andre verdenskrig, falt provinsen Sør-Holland i tyske hender og Rotterdam ble kraftig bombet. Det er derfor bylandskapet i Rotterdam stort sett har moderne bygninger og byggverk fra etter andre verdenskrig.

Rotterdam er perfekt for en storbyferie hvis du liker museer, shopping og interessant arkitektur. Beundre den kjente Erasmus-broen, spaser gjennom De Koopgoot og gå opp i Euromast for å se en fantastisk utsikt. Barna vil like et besøk til Blijdorp Zoo.

Du må også få med deg Haag med sitt sjarmerende sentrum, Mauritshuis og setet for det nederlandske parlamentet, Binnenhof. Kombiner en dag i byen med sanddynene og stranden ved Scheveningen, som det er enkelt å komme seg til fra sentrum av Haag.

Leiden, Haag og Rotterdam har gode kollektivtransportforbindelser. Provinsen Sør-Holland har også gode motorveier, noe som gjør det enkelt å besøke flere byer, eller tilbringe litt tid på landsbygda.

Sjekk om overnattingsstedet ditt har parkering, det er dyrt å parkere i de store byene. Noen byer har innfartsparkeringer (P+R).

Landets utmerkede jernbane gjør det enkelt å komme seg til de store byene i provinsen fra hele Nederland. Du kan reise direkte til Rotterdam fra flyplasser i flere større byer, eller via Amsterdam fra en rekke andre. Du kan også reise til Sør-Holland med bil.

Provinsen har mye å tilby. Oppdag Sør-Holland!

South Holland – populære byer

Beestenmarkt som inkluderer liten by eller landsby og elv eller bekk i tillegg til en stor gruppe med mennesker
Haag
Kjent for Restauranter, Business og Familievennlig
Reis til den vakre byen der den nederlandske regjeringen har hovedsete og opplev majestetiske herskapshus, palasser, museer, historiske parker og en lang strand.

Grunner til å reise

  • Fredspalasset
  • Gemeentemuseum
  • Scheveningen strand
Lisse
Lisse
Kjent for Blomster, Turer og Familievennlig
Romantiske Lisse venter på deg med slott, skoger, hager og mye mer!

Grunner til å reise

  • Keukenhof-hagene
Rotterdam som inkluderer sykling, gatescener og shopping
Rotterdam
Kjent for Shopping, Business og Museer
Modernist-bygninger, elegant uteliv, elveutsikt og mange museer og gallerier gjør Nederlands nest største by til en spennende og livlig reisemål.
Hellevoetsluis
Hellevoetsluis
Kjent for Familievennlig, Svømming og Avslapning
Opplev alt avslappende Hellevoetsluis har å by på: hager, museer, strender og mye mer!
Alphen aan den Rijn
Alphen aan den Rijn
Kjent for Fugletitting, Familievennlig og Dyrehage
Reis til Alphen aan den Rijn! Her kan du få med deg fornøyelsesparker, dyrehager og brettseiling.