Nederland kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

South HollandNederland

Dra på shopping i Rotterdam, besøk et av de mange museene, dra ut på landet eller se parlamentet. Du kan gjøre alle disse tingene på en weekendtur til Sør-Holland, denne mangfoldige provinsen.

Provinsen Sør-Holland er svært variert og har noe for alle. Besøk kulturelle Rotterdam, rusle gjennom politiske Haag eller utforsk landsbygda.

Provinsene Sør-Holland og Nord-Holland var lenge én provins, men ble av praktiske grunner delt i 1840. Nederland hadde to regjeringer fra begynnelsen av 1800-tallet.

Over hundre år etter delingen, under andre verdenskrig, falt provinsen Sør-Holland i tyske hender og Rotterdam ble kraftig bombet. Det er derfor bylandskapet i Rotterdam stort sett har moderne bygninger og byggverk fra etter andre verdenskrig.

Rotterdam er perfekt for en storbyferie hvis du liker museer, shopping og interessant arkitektur. Beundre den kjente Erasmus-broen, spaser gjennom De Koopgoot og gå opp i Euromast for å se en fantastisk utsikt. Barna vil like et besøk til Blijdorp Zoo.

Du må også få med deg Haag med sitt sjarmerende sentrum, Mauritshuis og setet for det nederlandske parlamentet, Binnenhof. Kombiner en dag i byen med sanddynene og stranden ved Scheveningen, som det er enkelt å komme seg til fra sentrum av Haag.

Leiden, Haag og Rotterdam har gode kollektivtransportforbindelser. Provinsen Sør-Holland har også gode motorveier, noe som gjør det enkelt å besøke flere byer, eller tilbringe litt tid på landsbygda.

Sjekk om overnattingsstedet ditt har parkering, det er dyrt å parkere i de store byene. Noen byer har innfartsparkeringer (P+R).

Landets utmerkede jernbane gjør det enkelt å komme seg til de store byene i provinsen fra hele Nederland. Du kan reise direkte til Rotterdam fra flyplasser i flere større byer, eller via Amsterdam fra en rekke andre. Du kan også reise til Sør-Holland med bil.

Provinsen har mye å tilby. Oppdag Sør-Holland!

South Holland – populære byer

Haag
Haag
Kjent for Middag, Business og Familievennlig

…"

Grunner til å reise
  • Fredspalasset
  • Keukenhof-hagene
  • Scheveningen strand
Rotterdam som inkluderer sykling, gatescener og shopping
Rotterdam
Kjent for Shopping, Business og Museer

…"

Grunner til å reise
  • Erasmus-broen
Bruinisse
Kjent for Golf

…"

Grunner til å reise
  • Mill Network at Kinderdijk-Elshout
Bleskensgraaf

…"

Grunner til å reise
  • Mill Network at Kinderdijk-Elshout