Need Some Inspiration?

Select a Theme
Romantisk weekend
Romantisk weekend

Intro

Romantisk weekendtur – tid for hverandre

Dere har kanskje akkurat truffet hverandre, eller har delt livet en stund. Det gjør godt å oppleve noen spesielle øyeblikk sammen i vakre omgivelser og skape verdifulle minner på en reise hvor dere kun er sammen for hverandre. Det er mange muligheter når man ønsker seg en romantisk reise, og hvert par vil bruke tid på å finne sin unike variant – sin helt egne ferie for to. Dere vil kanskje oppleve et eksotisk reisemål, eller en romantisk storbyferie hvor dere kan se eller oppleve noe nytt? Eller kanskje dere søker et lite, avsidesliggende og vakkert sted hvor dere kan nyte hverandres selskap uforstyrret. Kanskje du vil gi din kjære en romantisk overraskelse i forbindelse med en spesiell anledning i deres forhold. Muligens leter dere etter et perfekt sted å feire bryllup eller det mest romantiske reisemål å dra på bryllupsreise til.

continued

Dere planlegger og gleder dere, setter av tid og penger. Noen reiser sammen med andre par, mens andre foretrekker å nyte tid sammen alene. Noen synes luksus er romantisk, mens andre ønsker enkelhet og sverger til Coco Chanels ord ”Less is more”. Romantiske reiser krever ikke alltid planlegging, det kan godt være at den beste opplevelsen er et resultat av et innfall. Det finnes heldigvis mange muligheter for en romantisk langhelg, eller en enkel romantisk overnatting i alle prisklasser. Det viktigste er jo dere to, uansett tid, sted og økonomi. Omgivelsene er selvfølgelig også viktig for at opplevelsen skal bli god og gi de romantiske følelsene det lille ekstra løftet. Det er jo derfor dere velger å reise. By eller land, gammel sjarm eller moderne ekstravaganser, avslappende eller aktivt.

Types

Forskjellige romantiske reisemål å velge mellom

Sjarmerende arkitektur og omgivelser skapt i svunne tider gir rom for eventyr. Paris, London og Roma er tre gode eksempler hvor tilbudene er mange, i alle prisklasser og for enhver smak. Her vil dere finne utsøkte måltider med diskré kelnere, hvit duk og levende lys. Sjampanje og luksus. Eller sjarmerende små, bortgjemte kafeer og restauranter med rutete duk i vakre bakgårder eller streder. Disse byene har hele spekteret av romantiske hotell, og mange har innredning, beliggenhet og service utformet spesielt med tanke på et romantisk opphold for to. Spatilbud med parmassasje, ekstra god romservice med sjampanje, blomster og delikatesser, stort bad med badekar for to, er noen få eksempler. Vakre byer har også flotte parker for pikniker, eller muligheten for å nyte et glass på en uteservering, spasere hånd i hånd eller kysse hverandre på en grønnmalt benk under et tre.

London – ”Love Actually” og ”Fire bryllup og en gravferd”

Muligens er London stedet for flest romantiske komedier i filmhistorien, kanskje med unntak av Woody Allens Manhattan. Det betyr ikke at dere nødvendigvis går forviklinger i møte ved å dra til London, men omgivelser som Notting Hill, Mayfair og Marylebone er som skapt for romantikk. Disse er bare noen få eksempler, London er Europas verdensmetropol, og har alt. London er en kort flytur fra en av de større flyplassene i Norge. En romantisk weekend i London er en god mulighet for alle par som vil komme seg bort for å gjøre noe fint sammen, men som ikke har en lang ferie å avse til seg selv. Romantiske hotell i London vil du mest sannsynlig finne i områdene Clerkenwell, Picadilly, Knightsbridge og Pimlico.

Skandinaviske hovedsteder er også romantiske

København, Stockholm og Oslo er utmerkede valg for en romantisk weekend. Det er enkelt å komme dit, byene har passe størrelse for oss nordboere, og de tilbyr en rekke muligheter for en rimelig, romantisk weekend. Se etter pakketilbud! En romantisk weekend i København gir deg og din kjære et godt utvalg av gourmetrestauranter på, eller ved brostensbelagte plasser, omgitt av vakre bygninger. Ta en spasertur langs de romantiske kanalene, eller nyt en piknik i en vakker park. Velger dere en romantisk langhelg i Stockholm, kan dere vandre hånd i hånd på gangveien langs Monteliusvägen. Den er kjent for sin utsikt, sine terrasser og benker. Mange har forlovet seg her, ryktes det. Skjærgården utenfor Stockholm er sjarmerende og romantisk. En båttur hit anbefales på det varmeste, spesielt Fjäderholmarna, som er nær byen og gir en klassisk svensk skjærgårdsfølelse á la slik vi kjenner Astrid Lindgrens omgivelser. Det er også romantisk i Oslo. Ta med deg din kjære på en spasertur i Dronningparken på den ene siden av slottet. Favorittbenken til Henrik Ibsen står der nok ennå. Her er en hengebjørk hvor utallige kjærestepar i generasjoner har risset inn sine navn, så tett i løvet at dere er helt for dere selv. Akershus Festning, Kristiania Torg og Høvedøen, med sine klosterruiner, anbefales også for de helt spesielle øyeblikkene med din hjertes utkårede.

Suggestions/Where

Hvor er den romantiske stemningen?

Ved å reise bort, og kanskje gi denne reisen som en overraskelse til din spesielle venn, så er det viktigste steget tatt. Det er en romantisk gest i seg selv. Kanskje har din utkårede alltid ønsket å se en musikal i Londons West End, Shakespare i The Globe Theatre, en opera på Det Kongelige Teater i København, Mona Lisa i Louvre, Paris, eller Abbey Road i London. Å finne bortgjemte områder og kvarter som blir deres eget hemmelige sted, er romantisk. Prøv å finne tid og ro til bare dere to. Ta med noe fint å ha på – fra innerst til ytterst. Gjør anledningen og deg selv til noe spesielt – kun for den andres øyne. En god samtale mens man slentrer omkring, gir nærhet og påfyll i en ellers travel hverdag.

Det er selvfølgelig ikke bare storbyer som byr på romantisk lykke. For mange er det naturen som gir den beste gnisten. Ute i det fri, på fjellet eller i skogen, får man ro og gode stunder sammen. Gå en tur, finn et vakkert sted, sett dere ned og finn frem noe ekstra godt fra nistesekken. Les noe fint for hverandre, Lars Ellings ”Havet og kjærligheten” anbefales: ”Noen dager er tynne som brev. Andre er skjøre som is”. Det er en liten bok med korte poetiske tekster og vakre illustrasjoner. Kanskje vil den bidra til å gi dere det gode minnet dere aldri vil glemme. Etter dette er det bare å nyte utsikten, solnedgangen og hverandre!

For oss i det kalde nord kan det være godt å komme til varmere strøk for å kunne slappe av i både kropp og sinn. Hav og sjø betyr frihet fra stress og jag for de fleste nordmenn. Å kunne kle av seg tykke klær, ta en dukkert i salt sjø, kjenne at du lever igjen. Sand mellom tærne og kjærlighet i luften. Og senere nyte et godt glass drikke og god mat mens man ser solen gå ned i havet der ute i horisonten. Finnes det noe bedre?

Find things you can do

Tips

Tips som gjør ferien perfekt

Gå utenom de største folkemengdene. Den romantiske ferien handler om dere to, kun dere to. Å bli klemt inniblant svette turister som alle vil ta det samme bildet, innpåslitne selgere som maser på dere hvert femte skritt og lange køer og dyre billettpriser, kan fort legge en demper på oppholdet. Det betyr ikke at de største attraksjonene ikke er verdt et besøk, men prøv å gå utenom de mest populære besøkstidene, eller kanskje bare hold dere i nærheten uten å gå inn på selve attraksjonen? Det er tross alt at dere er sammen som skaper romantikken, ikke hvor dere er eller hvilke severdigheter dere ser.

Lær å kunne være stille sammen. Kanskje blir dere sittende stille under lange strekninger på fly, tog eller bil. Dersom din utkårede nyter å sitte i smilende stillhet, bare nyt det sammen med ham eller henne. Hvis du prøver å holde en interessant samtale gående til enhver tid, kan det fort bli litt mye!

Ikke prøv å presse inn for mye på for kort tid, eller lage en reiseplan som ville gjort selv en dreven amerikansk turist svett i håndflatene. Da ender det fort med at dere bare løper fra sted til sted, krysser av hvert punkt på listen og kommer utslitte tilbake til hotellet eller leiligheten, uten noe energi til hverandre, som jo er hele poenget! En romantisk ferie kan tilbringes hvor som helst, for det er det å være sammen som er poenget. Sammen, uten avbrytelser, venner eller slektninger. Øyeblikket er her og nå, så grip det i fellesskap.

Ikke skriv et takkekort etter ferien! Uansett hvem som har tatt initiativet til ferien, så har dere begge hatt gleden av hverandres selskap, noe som er mer enn nok. Takk for turen når dere skilles, og gled deg til neste gang. For det blir garantert flere turer!

Did you know that

Visste du at...

...forskning viser at jo lenger du skjuler dine følelser for en person, jo mer forelsket blir du?

...at Frankrike er det landet med høyest andel binasjonale par? Hver fjerde franskmann er sammen med en person fra et annet land! 

...når du mottar en tekstmelding fra en du elsker, stimuleres samme del av hjernen som ved bruk av dop som kokain!