Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
All inclusive All inclusive restplass

Intro

Restplasser med alt inkludert

Har du begrenset med penger å bruke på ferie? Eller er du av den spontane typen? Da kan en all inclusive-restplass være noe for deg. Da vet du hva du betaler på forhånd, og du trenger ikke tenke på regningen mens du er på ferie. Perfekt for deg som liker å ha stålkontroll på økonomien, samtidig som du nyter å spise og drikke godt. Hos Expedia finner du en rekke restplassmuligheter som tilbyr all inclusive. Restplasser åpner opp for en flott mulighet til å hoppe på en deilig ferie i siste øyeblikk. Mange foretrekker all inclusive fordi det oppleves som om man får mer for pengene. Dette innebærer ekstra goder, som transport til og fra flyplassen, og adgang til lokale fasiliteter, som badeland eller golfbaner – men det er avhengig av hotell og hva de tilbyr, så ta deg tid til å tenke over hva du helst ønsker deg før du ser over tilbudene.

continued

All inclusive-restplassreiser finnes til mange destinasjoner, som Tyrkia, Spania og Dubai, og de fås i alle former, tilrettelagt for voksne, familier med små barn, og for grupper. Det finnes også all inclusive-pakker som kun er for par. De forskjellige hotellene, som tilbyr all inclusive-restplasser, varierer fra sted til sted og type til type, så det er viktig å ta en titt på de ulike tilbudene så du finner det tilbudet som passer deg best. Det beste utgangspunktet for en vellykket ferie, der du kan slappe helt av, og gjøre antall timer i solen til ukas viktigste regnestykke. Dersom du ikke har bestemt deg for hvilket land du vil til på forhånd, kan du begynne med å sjekke hvilke restplasser som finnes, og la destinasjonen velge seg selv!

Types

Lykken ved all inclusive-restplass

All inclusive-konseptet er blitt stadig mer populært blant nordmenn. Det er befriende å vite at alt under oppholdet er forhåndsbetalt, og at man dermed ikke trenger å tenke på regningen i etterkant. Og hvor deilig er det ikke å kunne gå i baren og hente seg noe forfriskende for å kjøle seg ned med, eller å se barnas øyne glitre idet de får dagens andre iskrem? Men samtidig betyr ikke all inclusive alltid fri flyt av mat og drikke eller at alle hotellets fasiliteter er kostnadsfrie.

Når man slår til på en all inclusive-restplass, er det greit å få med seg hva som er inkludert i prisen på forhånd. Det å sjekke hvorvidt man har tilgang på snacks og drikkevarer hele døgnet eller bare deler av døgnet, kan være avgjørende for å sikre en god all inclusive-opplevelse. Det kan også være greit å sjekke om ting som solseng på stranden og is til store og små er medregnet i prisen – i verste fall kan du ende opp med en kjedelig tilleggsregning.

Er det forskjell på all inclusive?

Hoteller har ulik tilnærming til hva som er inkludert i all inclusive-prisen. Noen hoteller opererer med buffet til alle måltider, mens andre gir deg et gratis måltid ved en av hotellets restauranter. Noen tilbyr gratis snacks og drikke hele døgnet, mens andre har gitte klokkeslett for når du kan hente deg mat og drikke. Bor du på et finere hotell, et typisk fire- eller femstjerners hotell, er det lov å hahøyere forventninger både til matens kvalitet og hva som er følger med all inclusive-pakken. Noen steder opererer med det som kalles ultra all inclusive. Dette er gjerne de finere hotellene, og innebærer at du som all inclusive-gjest får tilgang til VIP-områder eller mulighet til å delta på ulike aktiviteter, som golf, kamelridning eller får tilgang til badelandet – for å nevne noe.

Suggestions/Where

Hvor finner man all inclusive-restplasser?

Etter hvert som all inclusive har blitt en stadig mer populær reisemåte for turister, er det flere og flere steder som nå tilbyr all inclusive-muligheter. Hos Expedia får du en god oversikt over hvor hvilke muligheter som er tilgjengelige – til gode priser. Med all inclusive-restplass kan du være heldig å få et bedre hotell med gode fasiliteter til en billig penge, noe som er supert for deg som ønsker å bruke minst mulig på ferie, og likevel få det meste inkludert.

Tyrkia

Tyrkia er et av landene som har spesialisert seg på all inclusive-hoteller de siste årene. I populære byer som Alanya, Side og Antalya er det flust av hoteller som tilbyr pakker med alt inkludert i prisen. Dette gjør at Tyrkia absolutt er et land du bør følge med på når du leter etter din all inclusive-restplass. Hva som inkluderes og utvalget av mat- og drikkevarer varierer fra hotell til hotell, så det kan være lurt å sjekke hvilke tilbakemeldinger hotellet har fått fra tidligere gjester.

Mange anbefaler all inclusive, særlig om man reiser med yngre barn. Å ha alt på ett sted gjør det lettere for hele familien å kose seg sammen, og ofte er all inclusive-hotellene litt utenfor byene – noe som kan gjøre at det er stille og rolig rundt hotellområdet. Flere av hotellene tilbyr barneklubb, muligheter for svømmekurs og badeland for de vågale.

Spania

Spania er et yndet ferieland for nordmenn. Særlig Kanariøyene har utpekt seg som populært, i hovedsak på grunn av beliggenheten, utenfor kysten til Marokko. Frister det med Lanzarote, Mallorca eller Tenerife? På disse spanske øyene finnes en rekke all inclusive-hoteller hvor det er mulig å gjøre et restplasskupp.

Dubai

Dubai er muligens ikke det første du tenker på når du skal på en restplass-ferie, men denne perlen blant De Forente arabiske emirater har en rekke all inclusive-hoteller. Flotte og fascinerende, gullforgylt og prangende interiør og ren luksus er ord som beskriver overnatting i Dubai – hvor kun det beste er godt nok. Noen av hotellene har over 1 500 rom, så da sier det seg selv at det ikke er like lett å selge hvert av dem til full pris til enhver tid – så her er det absolutt muligheter for å gjøre et all inclusive restplass-kupp i luksusklassen!

Find things you can do

Tips

Tips

Når du reiser med all inclusive-restplass er det et par ting det kan være greit å være klar over. Dersom du bor på et trestjerners hotell kan du ikke forvente like god service og matutvalg som når du bor på et femstjerners hotell. Antall stjerner forteller noe om kvaliteten på hotellet du bor på. Det kan være lurt å se hva andre skriver på Internett om hotellet du har bestilt, så du har en anelse om hva du kan forvente når du kommer frem.

Dersom du er fornøyd med servicen de ansatte leverer, belønn dem ved å gi drikkepenger. Mange steder er tips en del av lønnen til de ansatte, og de setter stor pris på om du tipser dersom du er fornøyd med servicen. Derfor kan det være lurt å ta ut kontanter i lokal valuta, selv om alt er inkludert ellers.

Når du velger all inclusive, er det lurt å sjekke hva som inngår i prisen. Er det mat og drikke tilgjengelig hele døgnet? Er is inkludert? Serveres det buffet eller a la carte meny? Er det matservering kun til faste tider, eller har dere mer fleksible valg? Er det fasiliteter ved hotellet dere kan bruke uten ekstra kostnad? For å optimalisere ferieopplevelsen er det viktig å vite hva som inngår i prisen.

Mange anbefaler å ta en kveld eller to utenfor hotellets område. Først og fremst for å oppleve den lokale kulturen og stedet man besøker, men også for å støtte de lokale restaurantene. Det kan vente en rekke opplevelser rett i nærheten av ditt all inclusive-hotell. Begynn med en gåtur uten tidsrammer eller planer og gjør det til en oppdagelsesferd i nærområdet!

Hva bør du ha med deg?

Når du reiser all inclusive er det ikke noe spesielt å ta hensyn til. Så lenge du har husket pass, badebukse, solkrem og godt humør, er du klar for en all inclusive-ferie! Likevel kan det være greit å ta med seg lokal valuta, så du kan tipse betjeningen for god service.

Did you know that

Visste du at…

…at restplass ikke nødvendigvis betyr billigste alternativ? Prisene styres av tilbud og etterspørsel, og det er en kjent sak at årstiden sommer og fellesferie betyr høyere pris – siden etterspørselen er større. Det betyr at du kan få de beste prisene ved å reise på tidspunkter ikke så mange andre gjør det.

…at all inclusive-konseptet oppstod i Karibia? Hoteller som lå litt utenfor allfarvei med lang vei til restauranter og andre opplevelser, inkluderte mat og drikke i hotellovernattingen for å få flere gjester. Konseptet er blitt så populært at det har spredt seg til de fleste land ved Middelhavet og flere land i Asia og Midtøsten. (Kilde)

…omtrent fem prosent av oss reiser på all inclusive-ferie? Ferieformen blir stadig mer populær blant folk som utelukkende ønsker seg sol og varme uten å måtte tenke på kostnad eller hvor og hva de skal spise.