Need Some Inspiration?

Select a Theme
All inclusive
All inclusive

Intro

All inclusive - en reise med alt inkludert!

All inclusive er en type pakkereise som har blitt mer populær de siste årene. Det å kunne reise på ferie uten å måtte tenke på hva ting koster, har for mange nordmenn blitt en favoritt. Når man bestiller all inclusive innebærer dette at mat og drikke er inkludert i prisen. For mange hoteller innebærer dette at du i tillegg får fri adgang til å hente deg snacks og drikkevarer hele dagen lang.

All inclusive-konseptet oppstod i Karibia, på hoteller som lå langt fra restauranter, butikker og kafeer. Gjennom å tilby en komplett pakke dekket hotellet gjestenes behov for mat og drikke, og behovet for å besøke butikker, kafeer og restauranter ble borte. I dag kan du finne all inclusive-hoteller rundt hele Middelhavet, flere steder i Midtøsten og i Asia. 

continued

Så hva venter du på? All inclusive er den perfekte ferie for deg som ikke vil tenke på annet enn å få nok sol på kroppen. På all inclusive-reiser er det meste allerede inkludert i prisen, og du kan spise og kose deg uten å tenke på regningen. Du finner en rekke all inclusive-hoteller på Expedias nettsider, enten det er til Middelhavet du vil eller andre steder i verden. En ting er sikkert, det finnes garantert et hotell som samsvarer med dine ønsker og preferanser! Nedenfor finner du gode tips til hvordan du kan få mest ut av din all incusive-ferie.

Types

Hva er all inclusive?

Svaret ligger i ordet – her er alt inkludert i prisen. Men hva som er inkludert varierer fra hotell til hotell. Det minste du skal kunne forvente av en all inclusive-ferie, er at du skal få servert frokost, lunsj og middag – med drikke til alle måltidene. Flere av hoteller tilbyr også nærmest fri flyt av både drikkevarer og snacks hele dagen lang. Mange hoteller har løsninger hvor en matrett serveres et gitt tidspunkt – for eksempel crepes som serveres mellom kl. 13 og 15 – slik at du kan få deg en nystekt deilig pannekake mellom lunsj og middag.

Noen hoteller inkluderer også aktiviteter i sine all-inclusive-priser. Dersom du for eksempel velger all inclusive på det kjente hotellet Atlantis The Palm i Dubai, er inngang til badelandet inkludert i prisen, mens andre hoteller kanskje tilbyr gratis kamelridning eller transport til og fra flyplassen. Noen hoteller retter seg mer mot barnefamilier. All inclusive er populært blant barnefamilier som ønsker en fin ferietur uten stress og mas – og dette vet hotellene. Så her tilbys ofte barneklubber, svømmekurs og andre aktiviteter rettet mot barn. 

All inclusive passer perfekt for deg som ikke ønsker å telle kroner under ferien, som heller vil ligge ved vannkanten og nyte livet. Et kjennetegn ved all inclusive er at hotellene ligger et stykke fra nærmeste by eller tettsted, og dermed gjør det litt mer krevende å komme seg til butikker, restauranter og markeder som benyttes av lokalbefolkningen. Men fortvil ikke, dersom du ønsker å oppleve lokal kultur og tradisjon er det mange av hotellene som også tilbyr transport til og fra nærmeste by eller tettsted.

 

Suggestions/Where

All inclusive i hele verden

En voldsom utvikling i all inclusive-tilbudet de senere årene har gjort at du nå finner all inclusive-muligheter i så å si hele verden. Fra den spede begynnelse i Karibia har nå konseptet spredt seg til landene sør i Europa, Asia, Afrika og Midtøsten. Du finner all inclusive-muligheter i alle de de typiske landene som nordmenn ofte referer til som det noe udefinerbare Syden, og nedenfor er noen eksempler på land hvor du finner et godt utvalg av all inclusive-hoteller.

Tyrkia

Tyrkia har i mange år vært en favoritt blant nordmenn. En lang sommersesong, lave priser og god mat har gjort Tyrkia til et attraktivt reisemål. Et land som ligger halvveis i Europa og halvveis i Asia er en perfekt sammensetning av det vestlige og det orientalske. I alle de populære byene, som Alanya, Side og Antalya, finner du en rekke all inclusive-muligheter.

Hva med en herlig badeferie i Side? Byen er perfekt for barnefamilier – med langgrunne strender og blått hav. Eller besøke Antalya, som regnes som Tyrkias riviera. Med et pulserende uteliv, kulturminner og hvite strender er dette en by som passer for mange! Her kan du både ligge på stranden og oppleve tyrkisk kultur. For den festglade kan kanskje Alanya være noe? Byen er kjent for sitt yrende uteliv – så her kan du kose deg med paraplydrinker ved badebassenget eller stranden dagen lang, for deretter å ta en tur til et av byens mange utesteder på kveldstid. Eller kanskje hotellbaren med sine inkluderte drinker er tilfredsstillende nok?

Hellas

Hellas er et yndet reisemål for nordmenn, og særlig de greske øyene får nordmenn til virkelig å drømme seg bort. Både Kreta og Rhodos har en rekke all inclusive-hoteller hvor du kan slappe av ved vannkanten, enten det er i et basseng eller på en av de vakre strendene. Gresk mat, som fetaost, oliven og deilig brød, er en favoritt blant mange, og på all inclusive-hotellene servers store og smaksrike buffeter hvor du kan nyte en smak av Hellas i lange drag. Det er mange barnevennlige hotell med godt utvalg av aktiviteter for barn, samt barnebasseng for de søte små som ikke har lært seg å svømme enda.

Thailand

Thailand er den store drømmen i Østen for mange nordmenn. Kritthvite strender, smaksrik mat og hyggelig lokalbefolkning gjør at man fint kan finne sitt paradis her. Det er særlig i områdene langs vestkysten i Sør-Thailand, som Phuket, Krabi og Khao Lak, man finner et godt utvalg av all inclusive-hoteller og -resorter. Enten du ønsker å bo i en bungalow på stranden eller er fornøyd med et hotell, som oftest et steinkast fra stranden, har Thailand noe for deg.

Dubai

Dubai kalles ofte for en blanding mellom Tusen og én natt og Hong Kong. Den orientalske og hektiske byen med prangende arkitektur og glitrende gull er perfekt for deg som kun mener det beste er godt nok. Byen har verdens eneste syv-stjerners hotell og huser verdens høyeste bygning – så skal det lit til for at du ikke lar deg fascinere over denne fantastiske byen. Her finnes en rekke luksushoteller som tilbyr all inclusive – hvor maten og servicen er enestående!

 

Find things you can do

Tips

Tips

Et godt utgangspunkt for en all inclusive-ferie er at jo flere stjerner hotellet har, desto bedre service kan du forvente. Det samme gjelder kvaliteten på maten. Et trestjerners hotell har trestjerners mat, mens et femstjerners hotell har femstjerners mat. Det kan også være lurt å sjekke om ditt valgte all inclusive-hotell serverer buffet eller har en a la carte-meny.

Et godt tips før du reiser på all inclusive-ferie, er å sjekke hva som faktisk er inkludert i prisen. Som all inclusive-gjest ved et hotell skal du kunne forvente å få servert frokost, lunsj og middag. I mange tilfeller serveres det også snacks og drikkevarer hele dagen lang, og man kan også få aktiviteter med på kjøpet, som fri bruk av badelandet eller utflukter til lokale turistattraksjoner. Er det rart noen føler at de får mer igjen for pengene ved å velge all inclusive?

Et annet tips er å ha med seg lokal valuta, selv om alt er inkludert i prisen. For betjeningen på mange hoteller er tips en del av lønnen, så er du fornøyd med servicen og de ansatte setter mange pris på at du viser ved å gi tips.

Mange er bekymret for hvordan utbredelsen av all inclusive påvirker lokalbefolkningen. Så et tips er å ta seg en tur til nærmeste landsby for å spise på en lokal restaurant eller kafé, så du også støtter oppunder det lokale næringslivet. Og litt forandring i matveien fryder jo alltid?

Did you know that

Visste du at …

…at jo flere stjerner hotellet har, desto mer kan du forvente er inkludert? Dette gjelder både service og maten du får servert. (Kilde)

… at det første all inclusive-hotellet dukket opp i Karibia? Med lang avstand til nærmeste butikk, kafe og restaurant oppdaget hotellets eiere at det var et udekket behov for tilgjengelighet til mat. Derfor valgte de å inkluderte mat og drikke i prisen, slik at gjestene ikke trengte å dra utenfor hotellets områder. (Kilde)

… at det er lurt å undersøke andres opplevelser av all inclusive-hotellet du ønsker å dra til? På den måten vet du om hotellet samsvarer med dine ønsker og preferanser.