Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

KanalringenAmsterdam

Besøk disse halvsirkelformede kanalene, som ble bygget på 1700-tallet, for å se hvorfor mange mener Amsterdam minner veldig om Venezia.

Gå eller sykle rundt kanalringen i en halv dag, og du vil ha kommet over utallige monumenter, restaurerte lagerbygninger, husbåter og fine eksempler på hus med gavler, som er typisk for Amsterdam. Den raskeste måten å se kanalringen på, er å ta en kanaltur. Under turen får du i tillegg høre interessante fakta og fortellinger fra den nederlandske hovedstaden.

Det indre kanaldistriktet, mellom IJ og Singelgracht, er på verdensarvlisten. De første kanalene, som ble gravd ut rundt Damplassen på 1300-tallet, beskyttet byen fra indre farvann fra Nordsjøen. Kanalen Singel markerte byens ytre kant under middelalderen. Under det 17. århundre, med andre ord under den nederlandske gullalderen, bygde de hardarbeidende innbyggerne i Amsterdam den halvsirkelformede kanalringen som du fortsatt kan se den dag i dag. Lektere brukte kanalene til å bringe varer fra rundt om i hele verden til byens indre steder. Ringen består av tre hovedkanaler: Herengracht, Prinsengracht og Keizersgracht.

Hundrevis av broer strekker seg over kanalene, og kobler sammen de brosteinsbelagte gatene og hovedgatene i gamlebyen. Broene er opplyste om natten, og er et romantisk skue. Når solen steker fylles kanalene raskt med fritidsbåter. To ganger i året, under Gay Parade og King’s Day, underholder dekorerte båter med utkledde festmennesker publikum.

For nederlenderne er det en god vinter hvis kanalene fryser til is og de kan gå på skøyter til jobb i stedet for å sykle. På denne tiden av året selger gateselgerne kakao og «oliebollen», det nederlandske svaret på smultringer. Resten av året viser kanalturene turistene de beste stedene i den indre delen av byen, for eksempel utkikkspunktet Seven Bridges og Golden Bend, som er kjent for sine elegante herskapshus. Forskjellige turoperatører tilbyr kanalturer på engelsk, og kanalbussen lar deg hoppe på og av på de største turistattraksjonene.

Hvis du leier sykkel, kan du få med deg det meste av kanalringen på en dag. Det er over 1500 storslagne bygninger å beundre, inkludert de skjeve husene med gavler og deres utsmykkede trapper, innbydende gamle butikker og kirker.

De mest populære hotellene i Kanalringen

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Estheréa
Hotel Estheréa
4 out of 5
Singel 303-309, Amsterdam
Prisen er 1 126 kr per natt

Dette hotellet med en historisk profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Madame Tussauds, Dam-plassen og Anne Franks hus. Dessuten ligger ...

4.8/5Exceptional! (1,294 anmeldelser)
Glimrende opplevelse

"Veldig gode fasiliteter"…"

Anmeldelse skrevet 30. sep. 2019

Hotel Estheréa
Pulitzer Amsterdam
Pulitzer Amsterdam
5 out of 5
Prinsengracht 323, Amsterdam
Prisen er 4 355 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger nær flyplassen i Amsterdam og 5 minutters gange unna De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter, Anne Franks hus ...

4.7/5Exceptional! (998 anmeldelser)

"Perfekt beliggenhet, god service, nydelig frokost!"…"

Anmeldelse skrevet 16. okt. 2019

Pulitzer Amsterdam
Hotel Frank since 1666
Hotel Frank since 1666
3 out of 5
Herengracht 563, Amsterdam
Prisen er 718 kr per natt

Dette hotellet ligger i Amsterdam sentrum og 5 minutters gange unna Rembrandtplein og Blomstermarkedet. Dessuten ligger Amsterdam museum og Hermitage Amsterdam ...

4.1/5Very Good! (59 anmeldelser)

"The hotel was lovely. Very modern and our room was stunning. It was like walking into a boutique. Staff was very friendly and very helpful. I’ve stayed in 5star hotels in Amsterdam and this is up there with them. Different stay here again."…"

Anmeldelse skrevet 10. mar. 2020

Hotel Frank since 1666
Andaz Amsterdam Prinsengracht - a concept by Hyatt
Andaz Amsterdam Prinsengracht - a concept by Hyatt
5 out of 5
Prinsengracht 587, Amsterdam
Prisen er 2 598 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger ved vannkanten i Amsterdam og 10 minutters gange unna De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter, Leidseplein og ...

4.8/5Exceptional! (623 anmeldelser)
Unique hotel

"A unique hotel with top service"…"

Anmeldelse skrevet 23. sep. 2018

Andaz Amsterdam Prinsengracht - a concept by Hyatt
NH Collection Amsterdam Flower Market
NH Collection Amsterdam Flower Market
4 out of 5
Vijzelstraat 4, Amsterdam
Prisen er 1 567 kr per natt

Dette hotellet med en miljøvennlig profil ligger i Amsterdam sentrum og 10 minutters gange unna Blomstermarkedet og De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter. ...

4.4/5Excellent! (352 anmeldelser)
Sentralt og behagelig i Amsterdam

"God service fra ankomst til avreise. Vi hadde 3 rom på reisen og det var store forskjeller på rommene i størrelse og opplevd kvalitet. Gode bad som føltes rene. Frokostsalen opplevdes enkel men grei. Jeg bestilte frokost på rommet og det var en positiv opplevelse. Stort utvalg og gode råvarer."…"

Anmeldelse skrevet 14. feb. 2020

NH Collection Amsterdam Flower Market
Boutique Hotel La Belle Vue
Boutique Hotel La Belle Vue
2.5 out of 5
Raadhuisstraat 37/2, Amsterdam, Noord-Holland
Prisen er 323 kr per natt

Dette hotellet ligger i Amsterdam sentrum og 5 minutters gange unna Herengracht Canal, Anne Franks hus og De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter. Dessuten ...

2.8/5 (443 anmeldelser)
Dårlig standard, men strålende beliggenhet!

"Hotellet har en helt fantastisk beliggenhet. Sengen var veldig god, men rommet har en dårlig standard. Ikke veldig innbydende og det føles gammelt og skittent. Toalettet er også lite delikat. Også litt håpløst mtp bratte trapper med tunge bager. Men likevel. Helt greit."…"

Anmeldelse skrevet 7. okt. 2019

Boutique Hotel La Belle Vue

Populære steder å besøke i Kanalringen

Anne Franks hus
Bilde av Anne Franks hus

Anne Franks hus

4/5(17 anmeldelser)

Se hvor den modige og berømte jødiske tenåringen gjemte seg for nazistene under andre verdenskrig, samtidig som hun skrev den verdenskjente dagboken.

Rembrandtplein
Bilde av Rembrandtplein

Rembrandtplein

4.5/5(36 anmeldelser)

Du vil finne ut mer om historien til Amsterdam dersom du går innom et populært sted som Rembrandtplein. Dette urbane området har livemusikk du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

Blomstermarkedet
Bilde av Blomstermarkedet

Blomstermarkedet

4/5(44 anmeldelser)

Nyt fargene og duften av typiske nederlandske blomster, eller kjøpe blomsterløker og andre suvenirer mens du beveger deg gjennom de flytende blomsterbodene, som befinner seg på en av Amsterdams eldste kanaler.

Hermitage Amsterdam
Bilde av Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam

Se på de ulike fascinerende utstillingene ved Hermitage Amsterdam, et godt besøkt museum i Amsterdam. Dette urbane området har kunst og interessante museer du bør oppleve.

Prinsengracht
Bilde av Prinsengracht

Prinsengracht

Gå utendørs og opplev naturen ved Prinsengracht, et populært stoppested i Amsterdam. Dette urbane området har interessante museer du bør oppleve. Ellers kan du bli med på aktiviteter som sykkelturer.

De Negen Straatjes
Bilde av De Negen Straatjes

De Negen Straatjes

4.5/5(2 anmeldelser)

Finn suvenirer til venner og kjente når du går innom De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter, et godt besøkt shoppingområde i Amsterdam. Dette fotgjengervennlige området er kjent for sine mange restauranter.

Populære aktiviteter i Kanalringen

Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke
Bilde av Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

Billetter til Amsterdam XtraCold Icebar med drikke

Anbefales av 80 % av reisende
244 kr
per voksen
Nightlife-billett med adgang til klubber, drinker og spesielle rabatter
Bilde av Nightlife-billett med adgang til klubber, drinker og spesielle rabatter

Nightlife-billett med adgang til klubber, drinker og spesielle rabatter

109 kr
per voksen
Inngangsbillett til Willet-Hothuysen-museet
Bilde av Inngangsbillett til Willet-Hothuysen-museet

Inngangsbillett til Willet-Hothuysen-museet

Anbefales av 80 % av reisende
127 kr
per voksen
Først i køen-adgang til Dutch Costume Museum
Bilde av Først i køen-adgang til Dutch Costume Museum

Først i køen-adgang til Dutch Costume Museum

122 kr
per voksen
Først i køen-adgang til Dutch Costume Museum inkludert kurs
Bilde av Først i køen-adgang til Dutch Costume Museum inkludert kurs

Først i køen-adgang til Dutch Costume Museum inkludert kurs

Anbefales av 94 % av reisende
436 kr
per voksen
Billetter til Cromhouthuis og Bibel-museet
Bilde av Billetter til Cromhouthuis og Bibel-museet

Billetter til Cromhouthuis og Bibel-museet

128 kr
per voksen

Andre områder i Amsterdam

Amsterdam som inkluderer innendørs, hage og blomster

Amsterdam sentrum

4.5/5Wonderful!(58 anmeldelser av området)

Madame Tussauds og Dam-plassen er noen av de mest populære attraksjonene i Amsterdam sentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Nieuwmarkt stasjon eller Waterlooplein stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flerfoldige kaféer og spennende butikker.

Amsterdam sentrum
Amsterdam som inkluderer innendørs, hage og blomster

Binnenstad

Skal du til Binnenstad, står garantert Dam-plassen og Madame Tussauds på menyen, og for å utforske mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Dam trikkeholdeplass eller Nieuwezijds Kolk trikkeholdeplass.

Binnenstad
Leidseplein som inkluderer spise utendørs, spise ute og gatescener

Museumskvartalet

4.5/5Wonderful!(13 anmeldelser av området)

Museumskvartalet har mye å by på, blant annet interessante museer og spennende butikker. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Van Gogh-museet og Rijksmuseum, og hopper du på metroen på Van Baerlestraat trikkeholdeplass eller Museumplein trikkeholdeplass, kan du utforske mer av byen.

Museumskvartalet
Amsterdam som inkluderer gatescener, skilt og liten by eller landsby

Jordaan

Jordaan kan friste med mye forskjellig, blant annet spennende bryggerier og nydelige kirker. Du bør også få med deg severdigheter som De Negen Straatjes (De ni gatene) kjøpesenter og Electric Ladyland, og det er enkelt å komme seg rundt i byen med metroen fra Bloemgracht trikkeholdeplass eller Marnixplein trikkeholdeplass.

Jordaan
Nederlandsk motstandsmuseum

Plantage

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser av området)

Når du utforsker Plantage, kan du ta turen til steder som Artis zoo og glede deg over god mat. For å se mer av byen kan du hoppe på metroen på Plantage Lepellaan trikkeholdeplass eller Artis trikkeholdeplass.

Plantage
De Pijp som inkluderer historisk arkitektur

De Pijp

3.5/5Good!(2 anmeldelser av området)

God mat og spennende museer er noe av det som trekker folk til De Pijp. Populære attraksjoner som Albert Cuyp-markedet og Sarphatipark er også verdt et besøk, og for å utforske byen er det bare å hoppe på metroen på 2e van der Helststraat trikkeholdeplass eller Ceintuurbaan trikkeholdeplass.

De Pijp