Ting å gjøre i Bergen

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Bergen som inkluderer vannfall, fossestryk og bro

Storslagen natur og kulturelle aktiviteter i Hordaland

Hordaland er et eldorado både for den som vil utforske variert natur og for den som vil boltre seg med kultur og urbane festligheter. Norges tredje største fylke målt i innbyggertall er representert med to steder på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Hvem har ikke hørt om Bryggen i Bergen? Mindre kjent er kanskje den vakre og spektakulære Nærøyfjorden, men med sine stupbratte fjellsider og ville fossefall gjør den ikke skam på den eksklusive listen. Ønsker du mat i verdensklasse, skorter det heller ikke på tilbud. Dette gjelder både om du oppsøker Fisketorget i Bergen eller lokale kulinariske herligheter i Hardanger der du kan meske deg med unike matopplevelser fra havet og fjellet.

Ut på tur i Hardanger

Hardanger er det perfekte utgangspunktet for naturopplevelser og aktiviteter. Den eventyrlystne kan dra på tur til spektakulære Trolltunga. En ganske krevende tur som tar ti til tolv timer tur/retur, men når du kommer fram vil du garantert miste pusten av den fantastiske utsikten og de ville fjellformasjonene. Litt mindre krevende, men stadig like spektakulær, er en fottur til mektige Vøringsfossen. Husk bare å gå én og én person over hengebrua når du når bunnen! Eller kanskje du vil følge i Dronning Sonjas fotspor og gå Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus? Turen tar åtte til ni timer og leder deg gjennom vakre frukthager, skog og opp på høyfjellet. Er du ute etter action, er det også et utall av aktiviteter å velge mellom. I Eidfjord kan du puste ut i en havkajakk eller teste fossefallhopp eller rafting med garantert adrenalinkick i sommersesongen! Får du lengsel etter snø og ski en midtsommerdag, kan du ta turen til isbreen Folgefonna. Bare to timer unna Bergen ligger sommerskisenteret som byr på en rekke vintersportsaktiviteter. En annen ting å gjøre hvis du bare vil slappe helt av, er å ta en sightseeing på naturskjønne Hardangerfjorden.

Bergen i våre hjerter

Bergensere elsker byen sin, og det er lett å skjønne hvorfor. Her finner man over 60 forskjellig attraksjoner, gallerier og museer, den legendariske Fløibanen, taubanen Ulriken og selvfølgelig Akvariet. Her kan du oppleve pingvinforing, sjøløveshow, krokodiller, blekkspruter og en rekke andre skapninger fra de store havdyp. En kort spasertur unna Akvariet ligger Bryggen som gjennom århundrer har vært en møteplass og et knutepunkt for byens innbyggere. Etter storbrannen i 1702 ble Bryggen gjenreist etter det gamle byggemønsteret, og fremstår i dag som den gjorde på 1100-tallet. På bryggesiden finner du en rekke forskjellige spisesteder, museum, butikker og selvsagt byens stolthet, Fisketorget, med alt hva ganen måtte behage av kulinariske lekkerbiskener fra havet. Beveger du deg inn til sentrum, står en rekke andre gastronomiske opplevelser og venter. Du trenger ikke lete lenge før du finner mange restauranter i vakre, tradisjonsrike lokaler som serverer kortreist mat fra regionen. Men det er også mange andre ting å gjøre i Hordaland og fylkets hovedsete Bergen. Hvert år arrangeres det hundrevis av større og mindre konserter, teateroppsetninger og kunstutstillinger over hele byen. Den mest kjente scenen i byen, Grieghallen, har naturligvis blitt oppkalt etter Norges mest berømte komponist, Edvard Grieg.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter