Billige flybilletter til Bergen

Flybilletter til Bergen

Du kommer deg lett med fly til Bergen fra andre norske flyplasser, og det tilbys en rekke daglige og ukentlige flyvninger året rundt til denne hyggelige byen. Expedia kan by på billige flybilletter til Bergen, og bestiller du overnatting og leiebil i samme slengen, kan du spare penger på en pakkereise til Bergen.

Bergen fikk bystatus allerede på 1000-tallet og vokste raskt til å bli Norges største by, noe den var frem til 1800-tallet. Opp gjennom historien har handel og skipsfart vært viktige inntektskilder, og nå er også petroleumsindustrien blitt en av Bergens primære næringsveier. Mange turister tar turen hit i forbindelse med Festspillene i Bergen eller for å se noen av byens mange attraksjoner.

Flyvninger til Bergen fra andre norske flyplasser

Det går en rekke direkteflyvninger til Bergen fra mange norske flyplasser, slik at du ikke vil ha noen problemer å komme deg hit, uansett hvilken del av landet du reiser fra. Du kan for eksempel ta fly hit fra Oslo Lufthavn (OSL), Trondheim Lufthavn (TRD) eller Stavanger Lufthavn (SVG), og det tar 1 time eller mindre å fly til Bergen fra disse stedene.

De fleste turistene bestiller flyvninger til Bergen om sommeren, som generelt sett byr på det beste været. Vil du finne billige flyreiser til Bergen i juni–august, kan det derfor lønne seg å være ute i god tid med bestillingen. Vil du unngå turistene, kan du satse på å heller reise hit i mai, som kan by på vakre blomstringsfarger i byens sentrum.

Fly til Bergen Lufthavn (BGO)

Bergen Lufthavn (BGO), som også er kjent som Flesland Lufthavn, kan ikke bare by på fly til og fra norske flyplasser, men også til og fra internasjonale destinasjoner. Det går blant annet regelmessig fly til byer som København, Stockholm, Billund og Amsterdam herfra, noe som er praktisk dersom du skal videre til en by i Europa etter endt opphold i Bergen.

Bergen Lufthavn (BGO) ligger ca. 15 kilometer sør for sentrum av byen, og du kommer deg enkelt og greit fra flyplassen med flybussen eller drosje. Det går dessuten rutebusser herfra, men du må da bytte underveis for å komme deg inn til sentrum av byen. På Flesland finner du også gode muligheter for bilutleie i Bergen, ettersom Bergen ligger omringet av flott norsk natur, er en leiebil en enkel måte å se mer av hva området har på by på.

Hvor du kan overnatte

Etter at du har fastsatt datoene for din flyreise til Bergen, kan du se nærmere på hvor du vil bestille hotell i Bergen. Overnatter du ved togstasjonen, vil du ikke bare være godt plassert transportmessig sett, men du vil dessuten ha kort vei til kjente steder og attraksjoner som Festplassen, Torgallmenningen og Den Nationale Scene. Velger du i stedet å overnatte på sjarmerende Nordnes, vil du befinne deg i et område med flere pittoreske gater og i nærheten av pingvinene i Akvariet. Du kan også overnatte ved trehusene langs Bryggen, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, og du vil da være i samme område som Fisketorget og Bergenshus festning med Håkonshallen.

Uavhengig av hvor i byen du foretrekker å overnatte, kan du bestille både overnatting og en flyvning tur-retur på Expedia. Hvorfor ikke bestille en weekendtur til Bergen.

Ofte stilte spørsmål

Hva er navnet på flyplassen i Bergen?
Bergen (BGO-Flesland) er den ene flyplassen i denne byen.
Hvor langt er det til BGO fra sentrum av Bergen?
Hvis du planlegger å bo sentralt i Bergen, kan det være lurt å arrangere transport til byen før du ankommer. Bykjernen ligger omtrent 13 km fra Bergen (BGO-Flesland).
Kan jeg fly til Bergen nå?
Går du til vår reiserådside for COVID-19, finner du nyttig informasjon om restriksjonene som gjelder for Bergen, før du setter deg på flyet. Der legges det ut informasjon om alt fra karantenekrav til råd fra helsemyndighetene, så du kan holde deg oppdatert.
Hvor kan jeg få mer informasjon om hvordan jeg endrer eller avbestiller flyreisen min til Bergen?
For mer informasjon om hvordan du endrer eller avbestiller flyreisen din til Bergen, gå til kundeserviceportalen.
Hvordan finner jeg billige flyreiser til Bergen med fleksible regler for endring?
Mange flyselskaper gir deg muligheten til å endre flyreisen uten å måtte betale et gebyr. Det eneste du betaler, er mellomlegget mellom den opprinnelige flyreisen og den nye flyreisen du velger. Når du søker etter flyreiser til Bergen, kan du velge filteret <<Ingen gebyrer for endring>>.
Hvilken flyplass er den beste å reise til i Bergen?
Besøkende fra hele verden passerer gjennom Bergen (BGO-Flesland) daglig. Når du lander og henter bagasjen din, er du 13 km fra bykjernen i Bergen.
Hvor mange flyselskaper tilbyr flyvninger til Bergen?
Det er 16 flyselskaper som forbinder Bergen med 51 flyplasser.
Hvilke flyselskaper har flyvninger til Bergen?
Bergen har flest flyvninger fra SAS, Norwegian Air Shuttle og Flyr AS. SAS er det mest populære flyselskapet, og Frogner er byen de fleste reisende drar fra.
Hvor mange direkteflyvninger er det til Bergen?
Det er mye enklere å fly til et sted hvis du slipper lange mellomlandinger underveis. Hvis du skal reise til Bergen, så er det ca. 870 flyvninger uten stopp hver uke.
Hvor har de mest populære flyvningene til Bergen avreise fra?
Flyvninger til Bergen fra flyplasser i Oslo, Bryn og Frogner, er svært etterspurte.
Hvor lang tid tar det å fly til Bergen?
Hvis du reiser fra Oslo, tar det ca. 53 min før du ankommer Bergen. Fra Bryn tar det vanligvis 53 min, og fra Frogner tar flyturen 53 min.
Hvordan finner jeg de billigste flybillettene til Bergen?
Ikke vent for lenge med å bestille flybilletter. Dette er et av triksene bereiste jetsettere bruker for å finne gode priser. Hvis du bestiller i god tid, er valgmulighetene flere, og flyreisene er billigere. Du bør også undersøke litt på nettet og sammenligne valgmulighetene. Hvis reisemålet har flere flyplasser, kan du være heldig å finne gode priser ved å fly til den minste. Og til slutt: Kjøp billetter tidlig hvis du snubler over et godt tilbud. Prisene kan nemlig endre seg raskt! Med litt kunnskap og hell kan de billige flybillettene bli dine.
Hvordan skal jeg komme meg gjennom flyturen til Bergen?
Hvis du ikke forbereder deg, kan det være kjedelig å fly. Men ikke få panikk helt ennå. Følg disse tipsene for å få en bekymringsfri start på ferien til Bergen.Dette pakker du i håndbagasjen:

  • Først av alt bør du pakke pass, viktige dokumenter, kredittkort og viktige medisiner. Deretter tar du med noe som får tiden til å gå på flyet. Noen flotte forslag er en god bok og et nettbrett med filmer på. Hvis du planlegger å hvile øynene litt på turen, er en komfortabel nakkepute og et par øretelefoner også kjekt å ha med seg. Til slutt kan du finne plass til tannbørste og våtservietter, så du føler deg bra når du er fremme.

Hva bør jeg ikke pakke i håndbagasjen?

  • Selv om listen over forbudte gjenstander varierer fra flyselskap til flyselskap, er det lurt å ikke pakke med seg noe som er skarpt, lett antennelig eller eksplosivt. Dette omfatter verktøy, metallbestikk, spraymaling og nødbluss. Sportsutstyr som skøyter og andre ting som kan skade folk, f.eks. Skytevåpen og sverd, er heller ikke lov å ha med seg inn i kabinen.

Hva bør du ha på deg på flyet?

  • Komfort bør alltid være førsteprioritet når du skal finne ut hva du skal ha på deg under flyreisen. Det er også viktig å ta på behagelige sko ettersom føtter og ankler kan hovne opp litt. Flate, romslige sko er det smarteste valget.
  • Dessverre er en av risikoene på lengre flyturer å utvikle DVT (dyp venetrombose), en blodpropptilstand som forårsakes av lengre perioder med inaktivitet. For å forhindre at dette skjer, bør du gå litt rundt hvis du kan. Kompresjonsstrømper og -sokker bidrar også til å redusere risikoen.

Hvordan kan man komme seg raskt gjennom sikkerhetskontrollen når man skal til Bergen?
Det enkle svaret er – ha ting klart. Vi har gode tips til hvordan du kan komme deg raskt gjennom sikkerhetskontrollen på flyplassen. Det er bare å glede seg til å lande i Bergen:

  • Det første du må gjøre er å vise reisedokumenter og pass til de som jobber i sikkerhetskontrollen. Ha dette innen rekkevidde, så går alt mye raskere.
  • Så er det røntgenmaskinen sin tur. Ta av deg alt som kan få metalldetektoren til å pipe. For eksempel øretelefoner eller hodetelefoner samt tykkere jakker og kåper. Alt dette må gjennom røntgenmaskinen.
  • Elektronikk som laptoper og telefoner må også legges i en kasse og sendes gjennom røntgenmaskinen. Ikke vær redd – du er på nettet igjen før du vet ordet av det.
  • Gelé og væske du vil ha med på flyet, som hårolje og håndkrem, må være i beholdere på maks. 100 milliliter. Beholderne må også få plass i en gjennomsiktig pose på én liter.
  • Ved å ha på riktig fottøy kan du spare noen verdifulle minutter. Fjellsko må ofte tas av og sendes alene gjennom røntgenmaskinen. Har du på lettere sko, slipper du ofte dette.
  • Fjern alle forbudte gjenstander fra håndbagasjen. Hvis du har skarpe gjenstander som lommekniver eller verktøy, bør du putte dem i bagasjen du skal sjekke inn. Det er ikke lov å ta med slike ting på flyet, og de vil bli tatt fra deg.

Informasjon om flyreiser til Bergen
AnkomstflyplassFlesland
Ankomstflyplassens IATA-kodeBGO
AnkomstbyBergen
Pris for flyreisen1 386 kr