NormandieFrankrike

I frodige Normandie, som ligger nord i Frankrike, kan du se minner etter en rekke kriger og dynastier samt utforske en eventyraktig øykommune.

Normandie er kjent for værbitte, hvite klipper og landgangene på D-dagen under andre verdenskrig. Den digre regionen har en rik militærhistorie, blant annet normannernes invasjon av England i 1066. Lær om distriktets tradisjoner og fortid mens du rusler rundt i de maleriske landsbyene.

Blant de virkelige høydepunktene er øylandsbyen Le Mont-Saint-Michel, som ser ut som om den kommer rett fra en eventyrbok. Besøk trivelige butikker og restauranter, og sett kursen mot øyas høyeste punkt for å se klosteret Mont-Saint-Michel.

Mot nordøst ligger Bayeux og dens fortryllende gamleby, der du kan se Cathédrale Notre-Dame de Bayeux i nærheten av elven Aure. På Musée de la Tapisserie de Bayeux kan du se deler av Bayeux-teppet, som fremstiller hendelser fra normannernes invasjon på 1000-tallet. Teppet er hele 70 meter langt.

30 kilometer østover ligger byen Caen. Se det fascinerende minnesmerket Mémorial de Caen, og rusle gjennom Caens botaniske hage. Beundre det praktfulle Abbaye aux Hommes, et kloster som ble etablert av Vilhelm Erobreren i 1063.

Tilbring litt tid i Rouen, der du kan utforske gamlebyen og se den praktfulle katedralen i Rouen. Rett utenfor havnebyen Le Havre ligger Honfleur, der du kan rusle langs en småbåthavn fra 1600-tallet.

Langs Sword Beach, Gold Beach og andre steder i det nordlige Normandie ligger en rekke museer og monumenter som gir deg innsikt i landgangene på D-dagen. De over 200 000 korsene og andre religiøse symbolene på gravene på Normandies amerikanske kirkegård og minnesmerke er en tankevekkende påminnelse om krigens redsler.

Ingen ferie i Normandie er komplett uten å smake på de lokale rettene, som ofte er basert på meieriprodukter, og nyte smaken av de berømte eplene. Smak på ulike camembertoster på bondegårder, og spis sjømat på restauranter med havutsikt.

Regionen ligger med utsikt over Den engelske kanal i den nordlige delen av Frankrike, mellom regionene Bretagne og Nord-Pas-de-Calais. Du kan reise til Normandie fra Paris, som ligger omtrent 190 kilometer sørøst for regionens sentrum. Været her er ganske vått året rundt, men vintrene er overraskende milde, og temperaturen er behagelig om sommeren.

Normandie er en historisk perle med en spektakulær øykommune, deilige epler og frodige enger.