KorsikaFrankrike

Korsika tilhører Frankrike, men har en italiensk kulturarv og et uavhengig lynne. Korsika er en ferieøy med et fjellandskap med mange festningsverker fra middelalderen.

Øya Korsika har det meste du trenger for en perfekt sommerferie. Det kryr av strender, flotte steder for dykking og mange hesteskoformede bukter langs kysten. Geologien i innlandet gjør imidlertid øya til et unikt sted. Fjellene tårner seg opp fra hjertet av øya med vakre topper, massive kløfter og kystlandskap med hvite klipper og røde kampesteiner. Under en ferie på Korsika kan du reise mellom festningsbyene fra middelalderen på kryss og tvers av øya for å utforske landskapet.

Ajaccio er øyas viktigste by. Den ligger i nærheten av en av de vakreste delene av Korsikas kystlinje. Du kan utforske byens historiske attraksjoner, som omfatter Maison Bonaparte, der Napoleon bodde de ni første årene av hans liv. Bestill deg en plass på en turbåt som går nordover langs kysten til de oransje kampesteinene og klippene ved Les Calanques de Piana. Dykkerbåter opererer også mellom klippene i nærheten i Réserve Naturelle de Scandola.

Fra Ajaccio kan du kjøre til byen Corte i innlandet, som ligger høyt oppe i fjellene midt på øya. Under Korsikas 14 år med uavhengighet fra fastlandet på 1700-tallet, var Corte øyas hovedstad. Se på statuen på hovedplassen i Corte, som forestiller lederen av den korsikanske uavhengighetsbevegelsen, Pascal Paoli. Du kan prøve noen av delikatessene blant den korsikanske maten i innlandet, deriblant skinke av villsvin og ost av sauemelk. Du kan gå vakre turer i den fjellrike Parc Naturel Régional de Corse.

Korsikas mest populære strender ligger på sørkysten. Du kan svømme i bukten utenfor Santa Giulia-stranden og vasse blant de røde kampesteinene på den lange Palombaggia-stranden.

Korsika tilhører Frankrike, men øya ligger nærmere den italienske kysten. Korsika har tilhørt Genova gjennom mesteparten av øyas historie. Derfor kan du ofte høre italiensk og korsikansk, som ligner på italiensk, selv om fransk er det offisielle språket på øya.

Du kan komme deg til Korsika ved å ta fly til den internasjonale flyplassen i Ajaccio eller ta ferge fra Frankrike eller Italia til en av havnebyene på øya. Det er begrenset med offentlig transport på øya, så det er best å leie en bil for å ta seg frem mellom fjellene og strendene.

Korsika – populære byer

Bonifacio som viser vandring eller fottur og stenete kystlinje
Bonifacio
Kjent for Havn, Historisk og Marina

…"

Grunner til å reise

 • Balistra-stranden
  Balistra-stranden
 • Citadel
  Citadel
 • Cimetiere Marin
  Cimetiere Marin
Ajaccio fasiliteter samt historisk arkitektur, nattbilder og gatescener
Ajaccio
Kjent for ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Havn og Marina

…"

Grunner til å reise

 • Musee Fesch
  Musee Fesch
 • Trottel strand
  Trottel strand
 • St. Francois strand
  St. Francois strand
Bastia som inkluderer marina og kystby
Bastia
Kjent for Ferje, Havn og Luksus

…"

Grunner til å reise

 • L'Arinella-stranden
  L'Arinella-stranden
 • Place St. Nicolas
  Place St. Nicolas
 • Place du Donjon
  Place du Donjon
Chapelle de Notre Dame de la Serra som inkluderer kystby og marina
Calvi
Kjent for Marina, Vannski og Vulkan

…"

Grunner til å reise

 • Calvi strand
  Calvi strand
 • Korsika-strendene
  Korsika-strendene
 • Chapelle de Notre Dame de la Serra
  Chapelle de Notre Dame de la Serra
Porto-Vecchio som viser skilt
Porto-Vecchio
Kjent for Havn, Marina og Svømming

…"

Grunner til å reise

 • Santa Giulia Beach
  Santa Giulia Beach
 • Santa Giulia
  Santa Giulia
Sartene
Kjent for Naturpark, Monument og ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180

…"