Marseille

Reiseguide
Vieux Port som viser båter og marina

En fantastisk kystlinje, en blomstrende kafékultur og 26 århundrer med historie – alt dette gjør denne havnebyen sør i Frankrike til et perfekt feriested.

Reis til Marseille, Frankrikes eldste by, på weekendtur – en by som er kjent for sin historie, kunst, arkitektur og kafékultur. Når du drar på ferie til Marseille, må du huske å pakke med deg kamera, svømmeutstyr og tursko, for Marseille byr på fantastiske historiske attraksjoner, solfylte strender og supre turstier langs den dramatiske kystlinjen til Middelhavet.

Start dagen på Vieux havn, som ligger sentralt plassert i byen. Smak på kaffen og brunsjen som de lokale kaféeierne har perfeksjonert til en kunstform over århundrene.

Hvis du vil gå på sightseeing, er det bare å ta en tur gjennom Panier, den gamle bydelen som ligger like nord for havnen. Utforsk Vieille Charité-museet, og besøk deretter Hotêl de Ville for å se det flotte eksteriøret i barokkstil. Ta Petit-toget fra den nordlige siden av havnen til storslåtte Notre Dame de la Garde Basilica, hvor du har fantastisk utsikt ut over byen.

Besøk fantastiske Opéra de Marseille og noen av de mange galleriene og teatrene rundt den travle Canebière-hovedgaten Når du først er på Canebière, kan du stoppe innom turistkontoret for å finne ut hvilke begivenheter og festivaler som foregår i Marseille under besøket ditt. I Noailles-distriktet kan du oppleve den eksotiske, nesten basaraktige, atmosfæren til de afrikanske markedene.

Få også med deg Marseilles flotte natur ved å ta en gåtur eller båttur langs den sørlige kystlinjen. I Calanques nasjonalpark vil du blant annet se flotte formasjoner av kalkstein. Ta en guidet båttur fra Vieux Port til Château d’If, en øy som før i tiden ble brukt til oppbevaring av fanger, og som ble kjent i Alexandre Dumas' Greven av Monte Cristo. Tilbring en avslappet ettermiddag i Borély Park. Utforsk det flotte slottet og dets vakre botaniske hage, og ta deretter turen til Prado strand eller Borély strand for å kose deg med en drink og se på solnedgangen.

Marseilles beste severdigheter ligger i gangavstand fra Vieux havn, og herfra går det busser og båter til attraksjonene som ligger litt lenger unna. Jernbanen lar deg reise fra Marseille til så å si overalt i Frankrike, samt en rekke knutepunker i Sentral-Europa. Det går jevnlig ferge til Corsica, Sardinia og Nord-Afrika. Marseille Provence Airport er en av Frankrikes travleste flyplassen, og lar deg reise til de fleste store flyplasser i Europa.

Discover neighborhoods in Marseille

InterContinental Marseille - Hotel Dieu, an IHG Hotel
InterContinental Marseille - Hotel Dieu, an IHG Hotel
5 out of 5
Prisen er 2 216 kr per natt fra 12. des. til 12. des.
Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Quartier du Panier og 2 kilometer unna Hotel de Ville og Marseille gamle havn. Dessuten ligger Marseille Provence cruiseterminal ...
4.6/5 Exceptional! (748 anmeldelser)
Marseilles beste lyx
"Fantastisk opphold på luksuriøst hotell"

Anmeldelse skrevet 14. aug. 2018

InterContinental Marseille - Hotel Dieu, an IHG Hotel
Toyoko Inn Marseille Saint Charles
Toyoko Inn Marseille Saint Charles
25 avenue du Général Leclerc, Marseille
Prisen er 685 kr per natt fra 8. des. til 8. des.
Dette hotellet ligger i 3. arrondissement og 2 kilometer unna La Canebière, Marseille gamle havn og Marseille Provence cruiseterminal. Dessuten ligger Grand ...
4.1/5 Very Good! (920 anmeldelser)
"horaire du petit déjeuner peu flexible et tôt ( fin vers 9h30 )"

Anmeldelse skrevet 22. nov. 2021

Toyoko Inn Marseille Saint Charles
Best Western Marseille Aeroport
Best Western Marseille Aeroport
3 out of 5
Prisen er 942 kr per natt fra 17. des. til 17. des.
Dette hotellet ligger nær flyplassen, 1,7 kilometer unna Eurocopter og 2,8 kilometer unna Plage des Marettes. Dessuten ligger Karting de L'Etang og Parc du Griffon ...
4.3/5 Excellent! (973 anmeldelser)
"Perfekt hotell når man skal ta fly tidlig om morgenen."

Anmeldelse skrevet 29. sep. 2016

Best Western Marseille Aeroport
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Residhotel Grand Prado
Residhotel Grand Prado
3 out of 5
Allée Turcat Méry, 7 square des frères Ambrogiani, Marseille
Prisen er 504 kr per natt fra 28. nov. til 28. nov.
Denne leiligheten ligger i Prado-Périer og 2 kilometer unna Prado-markedet og Marseille gamle havn. Dessuten ligger Timone sykehus og Velodrom (stadion) kun ...
3.8/5 Good! (625 anmeldelser)
"Romslig leilighet, godt utstyrt kjøkken, hver leilighet med egen balkong hvor en lett kunne tørke tøy. Safen i leiligheten ikke prøvd, men virket gammeldags."

Anmeldelse skrevet 9. okt. 2019

Residhotel Grand Prado
Staycity Aparthotels Centre Vieux Port
Staycity Aparthotels Centre Vieux Port
3 out of 5
4 place Pierre Bertas, Marseille
Prisen er 671 kr per natt fra 1. des. til 1. des.
Dette leilighetshotellet ligger i Les Grands Carmes og 2 kilometer unna Centre Bourse og Marseille gamle havn. Dessuten ligger Marseille Provence cruiseterminal ...
4.3/5 Excellent! (726 anmeldelser)
Central
"5 minutes walk to the port. Great service and big, comfortable rooms. Reasonable prices. Highly recommended."

Anmeldelse skrevet 30. apr. 2019

Staycity Aparthotels Centre Vieux Port
Residhome Marseille
Residhome Marseille
4 out of 5
23 Rue Mazenod, Marseille
Prisen er 896 kr per natt fra 5. des. til 5. des.
Dette leilighetshotellet ligger i La Joliette og 2 kilometer unna Havneområdet i Joliette, Marseille gamle havn og Marseille Provence cruiseterminal. Dessuten ...
4.6/5 Wonderful! (85 anmeldelser)
"New hotel. Everything you would expect when all is new."

Anmeldelse skrevet 7. nov. 2021

Residhome Marseille
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Marseille

Byer nær Marseille