MarseilleFrankrike

En fantastisk kystlinje, en blomstrende kafékultur og 26 århundrer med historie – alt dette gjør denne havnebyen sør i Frankrike til et perfekt feriested. 

Reis til Marseille, Frankrikes eldste by, på weekendtur – en by som er kjent for sin historie, kunst, arkitektur og kafékultur. Når du drar på ferie til Marseille, må du huske å pakke med deg kamera, svømmeutstyr og tursko, for Marseille byr på fantastiske historiske attraksjoner, solfylte strender og supre turstier langs den dramatiske kystlinjen til Middelhavet.

Start dagen på Vieux havn, som ligger sentralt plassert i byen. Smak på kaffen og brunsjen som de lokale kaféeierne har perfeksjonert til en kunstform over århundrene.

Hvis du vil gå på sightseeing, er det bare å ta en tur gjennom Panier, den gamle bydelen som ligger like nord for havnen. Utforsk Vieille Charité-museet, og besøk deretter Hotêl de Ville for å se det flotte eksteriøret i barokkstil. Ta Petit-toget fra den nordlige siden av havnen til storslåtte Notre Dame de la Garde Basilica, hvor du har fantastisk utsikt ut over byen.

Besøk fantastiske Opéra de Marseille og noen av de mange galleriene og teatrene rundt den travle Canebière-hovedgaten Når du først er på Canebière, kan du stoppe innom turistkontoret for å finne ut hvilke begivenheter og festivaler som foregår i Marseille under besøket ditt. I Noailles-distriktet kan du oppleve den eksotiske, nesten basaraktige, atmosfæren til de afrikanske markedene.

Få også med deg Marseilles flotte natur ved å ta en gåtur eller båttur langs den sørlige kystlinjen. I Calanques nasjonalpark vil du blant annet se flotte formasjoner av kalkstein. Ta en guidet båttur fra Vieux Port til Château d’If, en øy som før i tiden ble brukt til oppbevaring av fanger, og som ble kjent i Alexandre Dumas' Greven av Monte Cristo. Tilbring en avslappet ettermiddag i Borély Park. Utforsk det flotte slottet og dets vakre botaniske hage, og ta deretter turen til Prado strand eller Borély strand for å kose deg med en drink og se på solnedgangen.

Marseilles beste severdigheter ligger i gangavstand fra Vieux havn, og herfra går det busser og båter til attraksjonene som ligger litt lenger unna. Jernbanen lar deg reise fra Marseille til så å si overalt i Frankrike, samt en rekke knutepunker i Sentral-Europa. Det går jevnlig ferge til Corsica, Sardinia og Nord-Afrika. Marseille Provence Airport er en av Frankrikes travleste flyplassen, og lar deg reise til de fleste store flyplasser i Europa.

Hvor du bør bo i Marseille

1. arrondissement, Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike

1. arrondissement

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser av området)

1. arrondissement kan friste med blant annet nydelig sjøutsikt, og du bør også få med deg kjente attraksjoner som Marseille gamle havn og Marseille operahus. For å se mer av Marseille er det bare å hoppe på metroen på Réformés - Canebière t-banestasjon eller St. Charles stasjon.

1. arrondissement
La Joliette, Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike

La Joliette

Bruk tiden din i La Joliette til å få med deg attraksjoner som Marseille gamle havn og Havneområdet i Joliette – for ikke å glemme nydelig sjøutsikt. For å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Joliette stasjon.

La Joliette
8. arrondissement, Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike

8. arrondissement

3/5(2 anmeldelser av området)

Vakre strender, spennende butikker og nydelig sjøutsikt er bare noe av det som trekker folk til 8. arrondissement. Mens du er her, bør du også få med deg Calanques nasjonalpark og La Corniche, og for å komme deg rundt i byen er det bare å hoppe på metroen på Rond-Point du Prado stasjon eller Perier t-banestasjon.

8. arrondissement
6. arrondissement, Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike

6. arrondissement

Nydelig sjøutsikt er bare én av grunnene til at 6. arrondissement er verdt et besøk. Du bør også ta turen til blant annet Notre-Dame de la Garde, og for å komme deg rundt er det bare å hoppe på metroen på Castellane stasjon eller Estrangin stasjon.

6. arrondissement
Quartier du Panier, Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike

Quartier du Panier

Nydelig sjøutsikt er noe av det som trekker folk til Quartier du Panier, og mens du er i byen, kan du også ta turen til Marseille gamle havn og La Vieille Charite.

Quartier du Panier
7. arrondissement, Marseille, Bouches-du-Rhône, Frankrike

7. arrondissement

4.5/5Wonderful!(2 anmeldelser av området)

God mat og nydelig sjøutsikt er noen av grunnene til at mange drar til 7. arrondissement, og når du først er her, bør du også ta turen til Marseille gamle havn og La Corniche.

7. arrondissement

De mest populære hotellene i Marseille

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Residhotel Grand Prado
Residhotel Grand Prado
3 out of 5
Prisen er 681 kr per natt

Denne leiligheten ligger i 8. arrondissement og 15 minutters gange unna Prado-markedet og Parc Chanot konferanse- og utstillingssenter. Dessuten ligger Marseille ...

3.9/5Good! (426 anmeldelser)

"Romslig leilighet, godt utstyrt kjøkken, hver leilighet med egen balkong hvor en lett kunne tørke tøy. Safen i leiligheten ikke prøvd, men virket gammeldags."…"

Anmeldelse skrevet 9. okt. 2019

Residhotel Grand Prado
Residhome Marseille Saint Charles
Residhome Marseille Saint Charles
3 out of 5
Prisen er 724 kr per natt

Denne leiligheten ligger i 1. arrondissement og 2 kilometer unna La Canebière, Marseille gamle havn og Musée des Civilisations d'Europe et de Méditerranée. Dessuten ...

4.2/5Excellent! (1,103 anmeldelser)
Ren Hotel i sentrum

"Veldig ren og fin Hotel i sentrum av Marseille Vi er kjempe fornøyd. Neste gang vi er i Marseille vil vi overnatte på samme hotellet."…"

Anmeldelse skrevet 6. okt. 2019

Residhome Marseille Saint Charles
Radisson Blu Hotel, Marseille Vieux Port
Radisson Blu Hotel, Marseille Vieux Port
4 out of 5
Prisen er 1 704 kr per natt

Dette hotellet for romantiske reiser ligger i 7. arrondissement og få skritt unna Marseille gamle havn, La Criee nasjonalteater i Marseille og Abbaye de Saint ...

4.2/5Excellent! (949 anmeldelser)

"Lovely, spacious room (suite) with terrasse and a nice view of the Vieux Port. Delicious breakfast, friendly staff. Traffic can be disturbing, but this was not a problem for us. The pool is rather small, but it was nice to be able to cool down a bit on warm days, and the children enjoyed it nevertheless. ..."…"

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Radisson Blu Hotel, Marseille Vieux Port

Populære steder å besøke i Marseille

Marseille gamle havn
Bilde av Marseille gamle havn

Marseille gamle havn

5/5(2 anmeldelser)

Marseilles gamle havn byr på århundrer med historie, flotte kafeer, spennende produkter og fantastisk utsikt ut over byen og Middelhavet. 

Calanques nasjonalpark
Bilde av Calanques nasjonalpark

Calanques nasjonalpark

5/5(3 anmeldelser)

Ta en fjelltur, padle eller bare sitt og se ut over de utrolige klippene, sundene og vikene, som har inspirert mange av Frankrikes største kunstnere.

Cassis strand
Bilde av Cassis strand

Cassis strand

Det finnes ikke noe mer avslappende å gjøre på ferien enn å bruke en dag på Cassis strand, en populær strand i Cassis. Området har en strandlinje du bør oppleve.

Velodrom
Bilde av Velodrom

Velodrom

Få med deg et arrangement ved Velodrom (stadion) under turen til Marseille. Området har strender som passer godt for en trivelig spasertur, samt shoppingmuligheter du også bør oppleve.

Le Dôme
Bilde av Le Dôme

Le Dôme

5/5(1 anmeldelse)

Få med deg et arrangement ved Le Dôme under turen til Marseille. Området har en strandlinje og strender du bør oppleve.

Parc Borely
Bilde av Parc Borely

Parc Borely

Utforsk blomsterduftene, det formelle designet og de skjulte skatter i Marseilles favorittpark, som også er en av Frankrikes mest bemerkelsesverdige hager.

Populære aktiviteter i Marseille

Sightseeingtur med Colorbüs Marseille
Bilde av Sightseeingtur med Colorbüs Marseille

Sightseeingtur med Colorbüs Marseille

157 kr
per voksen

Anmeldelser av Marseille

3.7

Gjestevurdering

5 - Fantastisk
0
5 - Fantastisk 0%
4 - Bra
2
4 - Bra 66.66666666666667%
3 - OK
1
3 - OK 33.333333333333336%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

4/5 - Bra

Mai

27. sep. 2019

Ø

Byer nær Marseille

Bildet «Marignane» tatt av michel3333FR (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Marignane

Bildet «Istres» tatt av Malost (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Istres

Bildet «Vitrolles» tatt av Florian Strini (CC BY) / originalbilde beskjært

Vitrolles

Bildet «Le Rove» tatt av Buntrabe (CC BY-SA) / originalbilde beskjært

Le Rove

Andre steder som Marseille