Provence-Alpes-Côte d'AzurFrankrike

På den franske Rivieraen i Provence-Alpes-Côte d’Azur kan du se filmstjerner og kunstnere og lære om den romerske okkupasjonen i de befestede byene.

Provence-Alpes-Côte d’Azur er en luksuriøs region som tiltrekker seg kjendiser og solbadere. Området er kjent for den verdensberømte filmfestivalen i Cannes, overdådige feriebyer og sjarmerende gamlebyer.

Lær om blanding av kulturer i metropolen Marseille for å få en dypere forståelse av Frankrike. Landets nest største by er delt inn i arrondissementer, akkurat som Paris. Besøk pittoreske Vieux Port (Marseilles gamle havn) og se den storslåtte festningen Fort Saint-Jean, som ruver over havnen. Beundre de snirklete fasadene til katedralene La Major og Notre-Dame du Mont. I Calanques nasjonalpark kan du se byens berømte kalksteinsklipper og viker.

Litt mot nord ligger Avignon, en sjarmerende befestet by. Rusle rundt innenfor Avignons bymurer, og besøk katedralen i Avignon. Se deg om i Pavepalasset, og gå over de fire gjenværende brobuene til den berømte middelalderbroen Pont d’Avignon. Slentre gjennom de maleriske brosteinsgatene i nabobyen Aix-en-Provence, og lær om en av Frankrikes største kunstnere på Atelier de Cézanne.

Reis østover til havnebyen Toulon, og sett deretter kursen mot Saint-Tropez, der de rike og berømte soler seg. Fortsett videre til Cannes, Antibes og Biot, en kommune på toppen av en ås som er kjent for sin pottemakerkunst. Nice er kjent for sine kunstnere, museer og strandpromenader, først og fremst Promenade des Anglais og Quai des États-Unis.

Lenger mot nord ligger flotte skisteder, blant annet Vars-Risoul, Serre Chevalier og Montgenèvre i regionen Alpes du Sud.

Ingen reise til Provence-Alpes-Côte d’Azur er komplett uten å smake på de mange ostene, vinene og olivenene fra denne frodige regionen.

Côte d’Azur har varme somre med mye sol og milde til kalde vintre. Om våren kan du oppleve den fascinerende mistralen. I høytliggende Alpes-de-Haute-Provence er det stormfulle somre og iskalde vintre.

Denne vakre regionen strekker seg fra grensen til Italia og vestover til elven Rhône og fra Middelhavet til de franske Alpene. Du kan reise til Provence-Alpes-Côte d’Azur ved å ta fly til Côte d’Azur internasjonale lufthavn i Nice eller Marseille Provence lufthavn, og deretter kan du komme deg rundt i området med leiebil eller tog.

Provence-Alpes-Côte d’Azur er en perfekt kombinasjon av strender, skisentre og sjarmerende landsbyer med en fascinerende fortid.

Provence-Alpes-Côte d'Azur – populære byer

Vieux Port som viser båter og marina
Marseille
Kjent for Havn, Business og Kafé

…"

Grunner til å reise

 • Le Dôme
  Le Dôme
 • Parc Borely
  Parc Borely
 • Prado-stranden
  Prado-stranden
Nice som viser kafé, skilt og gatescener
Nice
Kjent for Middag, ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180 og Shopping

…"

Grunner til å reise

 • Nice Etoile kjøpesenter
  Nice Etoile kjøpesenter
 • Place Masséna
  Place Masséna
 • Avenue Jean Medecin
  Avenue Jean Medecin
Toulon som inkluderer strand med småstein og kulturarv
Toulon - Hyeres
Kjent for Havn, Marina og Sandstrand

…"

Grunner til å reise

 • Toulon havn
  Toulon havn
 • Toulon strand
  Toulon strand
 • Mont Faron
  Mont Faron
Cannes
Cannes
Kjent for ern:taxonomies:core:#fa8f86a1-2f98-3bb4-9df1-45f72bc17180, Middag og Shopping

…"

Grunner til å reise

 • Cannes havn
  Cannes havn
 • Festivalpalasset og kongressenter
  Festivalpalasset og kongressenter
 • Cannes rådhus
  Cannes rådhus
Sainte-Maxime - Saint-Tropez
Sainte-Maxime - Saint-Tropez
Kjent for Havn, Avslapping og Trendy

…"

Grunner til å reise

 • Saint Tropez-havnen
  Saint Tropez-havnen
Saint-Raphael som viser stenete kystlinje, øylandskap og historisk arkitektur
Saint-Raphael
Kjent for Marina, Golf og Boblebad

…"

Grunner til å reise

 • Esterelfjellene
  Esterelfjellene