BordeauxFrankrike

Sykle langs byens nettverk av sykkelstier og ta noen stopp for å smake på lokale viner, se utover Garonne-elven eller slapp av i en av byens mange hager og parker. 

Bordeaux er kjent over hele verden for sine fantastiske viner, men et besøk til denne franske byen avslører langt mer enn bare druer og vinkjellerdører. Bordeaux er en by elsket av sine innbyggere for sin avslappede holdning til livet, og et sterkt fellesskap av musikere og kunstnere. Mye på grunn av det store antallet studenter som studerer ved et av Frankrikes største universiteter, har byen et levende uteliv sentrert rundt det historiske La Victoire-distriktet. Garonne-elven utgjør et fantastisk bakteppe til den pittoreske byen, og besøkende til byen vil elske det vakre Les Quais-kvartalet.

Bordeaux er en spesielt flat by, og med sine 580 kilometer med asfalterte sykkelstier, er det ideelt for besøkende å bruke sykkel som transportmiddel. Lei en sykkel fra en av de mange leverandørene i sentrum av byen, eller benytt deg av byens sykkeldelingsprogram, med stasjoner spredt over hele byen. Bordeaux sine milde vintre betyr at man kan se byen fra sykkel året rundt. Det kan uansett være lurt å ta med en regnjakke, selv om sommeren.

Byens store severdigheter er fokusert rundt de historiske attraksjonene og de kulturelle institusjonene. Dra til gågata Rue Sainte-Catherine midt i byen for å shoppe, eller gå opp de mer enn 200 trappetrinnene for å nå toppen av det gotiske spiret i Basilique Saint-Michel og nyt den fantastiske utsikten. Musée d'Art Contemporain er et must for alle med en interesse for kunst, mens de som er mer interessert i friluft vil elske Bordeaux sin botaniske hage.

Når du har utforsket byen er det på tide å prøve vinen som produseres her, og vinmarkene rundt byen er et bra sted å starte. Området er en verdenskjent region for produksjon av vin, og turer til de mest berømte vinprodusentene er tilgjengelige fra sentrum av byen.

Bordeaux ligger kun 50 kilometer inn i landet fra sørvestkysten av Frankrike. Det går buss og tog til byen fra Barcelona, Marseille eller Paris, og fly til Bordeaux internasjonale flyplass fra steder lenger unna.

Hvor du bør bo i Bordeaux

Bordeaux som viser historisk arkitektur og teater

Bordeaux bysentrum

5/5Exceptional!(1 anmeldelse av området)

Trivelige barer gjør Bordeaux bysentrum verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Bordeaux nasjonale operahus, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Gambetta trikkeholdeplass eller Grand Théâtre trikkeholdeplass.

Bordeaux bysentrum
Cap Sciences som viser sykling

Chartrons

4/5Very Good!(1 anmeldelse av området)

God mat gjør Chartrons verdt å besøke. Står sightseeing på planen, bør du få med deg Cap Sciences, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på en t-bane på Émile Counord trikkeholdeplass eller Grand Parc trikkeholdeplass.

Chartrons
Notre-Dame-kirken fasiliteter samt kirke eller katedral og historisk arkitektur

Bordeauxs Golden Triangle

God mat er ofte det som lokker reisende til Bordeauxs Golden Triangle, men mange tar turen for å få med seg attraksjoner som Rue Sainte-Catherine og Notre-Dame-kirken. Du kommer deg enkelt rundt i byen ved å hoppe på metroen på Grand Théâtre trikkeholdeplass.

Bordeauxs Golden Triangle
Bordeaux som viser mat

Saint-Michel

Saint-Michel har mye å by på, blant annet god mat. Noen populære attraksjoner i Saint-Michel er Saint-Michel-basilikaen og Marché des Capucins, og for å se mer av området er det bare å hoppe på metroen på Saint-Michel trikkeholdeplass.

Saint-Michel
Cap Sciences som viser sykling

Quartier du Lac

Det er mye å utforske i Quartier du Lac, blant annet flotte innsjøer og trivelige barer. Du bør også få med deg populære attraksjoner som La Cité du Vin og Aushopping Bordeaux Lac, og for å se mer av byen er det bare å hoppe på metroen på Claveau trikkeholdeplass eller Brandenburg trikkeholdeplass.

Quartier du Lac
Cap Sciences fasiliteter samt skilt

Bassins à flot

Bassins à flot kan friste med mye forskjellig, blant annet god mat og interessante museer. Du bør også få med deg severdigheter som La Cité du Vin og Cap Sciences, og det er enkelt å komme seg rundt i byen med metroen fra Bassins à flot trikkeholdeplass eller Rue Achard trikkeholdeplass.

Bassins à flot

De mest populære hotellene i Bordeaux

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Intercontinental Bordeaux Le Grand Hotel
Intercontinental Bordeaux Le Grand Hotel
5 out of 5
2-5 Place De La Comédie, Bordeaux, Gironde
Prisen er 2 396 kr per natt

Dette hotellet i luksuriøs stil ligger i Bordeauxs Golden Triangle og 5 minutters gange unna Bordeaux nasjonale operahus og Place des Quinconces. Dessuten ligger ...

4.4/5Wonderful! (274 anmeldelser)

"Beliggenhet og visuell utseende på rom er bra, bra restaurant. Men internettforbindelsen var totalt ubrukelig. Dette hotellet har i realiteten INGEN internettforbindelse. Det ødela turen for oss, da vi ikke kunne planlegge turen videre, bestille billetter og planlegge noe som helst. Dette er ikke ..."…"

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2017

Intercontinental Bordeaux Le Grand Hotel
Novotel Bordeaux Lac
Novotel Bordeaux Lac
4 out of 5
Avenue Jean Gabriel Domergue, Bordeaux, Gironde
Prisen er 948 kr per natt

Dette hotellet er familievennlig og ligger ved en innsjø i Bordeaux og 10 minutters gange unna Bordeaux kongressenter, Casino Théâtre Barrière og Bordeaux utstillingssenter. ...

4.1/5Very Good! (616 anmeldelser)
This is not a hotel for holliday stay!

"This hotel is far away from the senter and you need a car!! There is nothing to do in the area . There is mc Donalds and a pizzeria. That is all. Ut takes 1 our to get info the senter og bourdeux with the pram and the bus. We did not get any informatikk at the hotel. The were not very informative ..."…"

Anmeldelse skrevet 10. aug. 2019

Novotel Bordeaux Lac
Zenitude Hôtel-Résidences Bordeaux Aéroport Mérignac
Zenitude Hôtel-Résidences Bordeaux Aéroport Mérignac
3 out of 5
Prisen er 585 kr per natt

Denne leiligheten med en miljøvennlig profil ligger nær flyplassen, 4,6 kilometer unna Circuit Bordeaux Mérignac og 10 kilometer unna Zoo de Bordeaux-Pessac ...

3.8/5Good! (366 anmeldelser)
Slitent hotell

"Slitt, litt eldre hotell med litt lang gåavstand til flyplassen. Bildene fra holtellet lurte oss til å tro at det var bedre enn det var. Skulle heller valgt hotell i byen enn her ute."…"

Anmeldelse skrevet 30. sep. 2019

Zenitude Hôtel-Résidences Bordeaux Aéroport Mérignac

Populære steder å besøke i Bordeaux

Bordeaux nasjonale operahus
Bilde av Bordeaux nasjonale operahus

Bordeaux nasjonale operahus

4/5(1 anmeldelse)

Finn ut hvilke forestillinger som går på Bordeaux nasjonale operahus, et godt likt teater i Bordeaux. Området har elveutsikt du bør oppleve, eller du kan bli med på aktiviteter som omvisninger.

Rue Sainte-Catherine
Bilde av Rue Sainte-Catherine

Rue Sainte-Catherine

3.5/5(2 anmeldelser)

Finn suvenirer til venner og kjente når du går innom Rue Sainte-Catherine, et populært shoppingsted i Bordeaux. Området er kjent for sine mange restauranter, så her er det mye å legge til i reiseplanene dine!

Place de la Bourse
Bilde av Place de la Bourse

Place de la Bourse

4.5/5(2 anmeldelser)

Denne praktfulle plassen ved elven er omgitt av to staselige, nyklassisistiske palasser og har en spektakulær fontene som midtpunkt.

La Cité du Vin
Bilde av La Cité du Vin

La Cité du Vin

5/5(1 anmeldelse)

Gå gjennom de forskjellige interessante utstillingene ved La Cité du Vin, et godt besøkt museum i Bordeaux. Området har shoppingmuligheter du bør oppleve, eller bli med på aktiviteter som omvisninger.

Cap Sciences
Bilde av Cap Sciences

Cap Sciences

Bli en forsker for en dag på dette fascinerende museet hvor du kan både lære noe nytt og bli underholdt av de spennende utstillingene – som hele tiden skiftes ut.

Saint-Michel-basilikaen
Bilde av Saint-Michel-basilikaen

Saint-Michel-basilikaen

4.5/5(2 anmeldelser)

Du vil utforske den spennende historien til Bordeaux når du besøker Saint-Michel-basilikaen. Bli med på aktiviteter som omvisninger mens du besøker området.

Populære aktiviteter i Bordeaux

Selvguidet Electric Bordeaux-tur og La Cité du Vin-billett
Bilde av Selvguidet Electric Bordeaux-tur og La Cité du Vin-billett

Selvguidet Electric Bordeaux-tur og La Cité du Vin-billett

650 kr
per voksen
Anbefales av 100 % av reisende

Anmeldelser av Bordeaux

4.7

Populært reisemål

5 - Fantastisk
5
5 - Fantastisk 71.42857142857143%
4 - Bra
2
4 - Bra 28.571428571428573%
3 - OK
0
3 - OK 0%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

14. jun. 2019

Stille, rolig, flott gamleby. Topp vinmuseum. Masse gode restauranter. Her er det bare å nyte både mat og vin

Byer nær Bordeaux

Chateau Pape Clement som inkluderer slott og hage

Pessac

Bildet «Libourne» tatt av David Perez (CC BY) / originalbilde beskjært

Libourne

Andre steder som Bordeaux