Ting å gjøre i Stavanger

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Prekestolen som viser fjell, utsikt og innsjø

Stavanger – aktiviteter i Norges oljehovedstad

Stavanger ligger i Rogaland og er Norges fjerde største bykommune, og Stavanger blir regnet som det administrative, økonomiske og kulturelle senteret i hele fylket. Byen er også senteret for Norges oljeindustri, og Statoil og flere andre internasjonale selskaper, har kontorer her. Stavanger er også en populær turistby, og stadig flere cruiseskip velger å legge til havn her. Det er mange ting å gjøre i Stavanger, uansett hvem du velger å reise sammen med.

Opplevelser i sentrum

Du kan rusle rundt i gamlebyen og se Europas best bevarte trehusbebyggelse. Gamlebyen består av 173 vernede og restaurerte hus bygget fra slutten av 1700-tallet. Ta også turen til Øvre Holmegate, eller Fargegaten, som den også kalles, hvor husene er malt i spreke farger og du finner mange kafeer. Stavanger domkirke som er en av landets eldste og fineste kirker, er også verdt et besøk. Glem heller ikke et besøk på Skagenkaien som på mange måter er byens hjerte. Stavanger kan i tillegg by på mange interessante museer, som Stavanger maritime museum, Flyhistorisk museum og Breidablikk.

Utflukter i Stavanger-området

Området rundt Stavanger byr på mange flotte turmuligheter. Du kan for eksempel ta turen til Preikestolen eller til Kjeragbolten, som begge ligger like i nærheten. Velger du en tur på cruise i Lysefjorden, får du oppleve det spektakulære området og se fjellene fra et båtdekk. Det er også mange fine vandreruter du kan velge mellom. Du kan blant annet gå til Mosvatnet som lenge var drikkevannskilden til byen, eller du kan legge turen til Vålandstårnet som gir deg en fin utsikt over byen. Hvis du vil bli enda bedre kjent i selve byen, kan du også bli med på en guidet tur i sentrum.

Opplev kulturbyen Stavanger

Det er mange aktiviteter i Stavanger for deg som er kulturinteressert. Både Stavanger konserthus og Rogaland teater har mange forestillinger du kan skaffe deg billetter til. Det er også flere festivaler som arrangeres hvert år i byen. De mest kjente er kanskje Gladmatfestivalen, Den store Norske Humorfestivalen, Kammermusikkfestivalen og MaiJazz. Du kan også ta turen til Jernaldergarden og oppleve hvordan folk levde her i riktig gamle dager. Ta også turen til Norsk Oljemuseum og få med deg hele historien om oljeeventyret i Norge.

Stavanger – ting å gjøre for deg som reiser med barn

Hvis du skal reise til Stavanger med barn, kan det være greit å planlegge noen aktiviteter som barna garantert vil sette pris på. En tur til Arkeologisk museum bruker å være populært. Her kan du blant annet få se hvordan det var å leve i vikingtiden. Norsk barnemuseum ligger også i Stavanger, og her er det masser av leker, klatretårn og utkledningsrom. Er været fint, kan du ta turen til Geoparken som er en annerledes lekeplass, bygget av resirkulerte elementer fra oljeindustrien. Ta også en guidet tur i Norsk hermetikkmuseum hvor du selv kan prøve å hermetisere sardiner. Husk også å ta med barna en tur på bakeriet Kanelsnurren for en deilig kanelbolle!


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.Populære steder å besøke