Norge kan ha innført reiserestriksjoner i forbindelse med koronasituasjonen.

StrandNorway

En ferie med varierte natur- og kulturopplevelser langs Norges vakre kyststrekning. Her kan du oppleve både flotte utsiktspunkt og mer urbane omgivelser.

Legger du en ferie til Strand kommune i Rogaland, får du oppleve en kommune som har hatt jevn vekst på de fleste områder gjennom de siste årene. Her har du et godt tilbud av fritidsaktiviteter både på land og på vann. Det er heller ikke langt til Stavanger hvor du kan oppleve mer urbane aktiviteter.

Strand kommune har de to byene, Tau og Jørpeland, med til sammen litt over 12 000 innbyggere. Stedet regnes som et utkantstrøk, men nærheten til Stavanger gjør det likevel attraktivt for mange. Kommunen har de siste årene satset mye på turisme, og med attraksjoner som Preikestolen like i nærheten er det ikke vanskelig å trekke til seg turister.

En reise til Strand kan by på mange fine turopplevelser. Du kan for eksempel legge en tur til kommunens høyeste fjelltopp, Heiahornet, hvor du får en flott utsikt. Du kan slappe av med et slag golf på Preikestolen Golfklubb som ligger på Jøssang. Reiser du med barn, kan du ta turen til Tjøstheim ridesenter og prøve en ridetur på ponnier.

Legg også et besøk til Jørpelands Brug som er fra 1883, når du er i kommunen. Et besøk i Stavanger hører også med, og dit kommer du deg med både båt og ferge fra Tau. Det er også mulig å kjøre til Stavanger, men det vil ta nærmere en og en halv time. Det kan likevel være greit å ha tilgang på en bil i ferien, da er du friere til å kjøre rundt i kommunen i eget tempo.

Den nærmeste flyplassen finner du i Stavanger, og dit går det regelmessig flyvninger fra mange av flyplassene i Norge. Du kan også ankomme området fra sjøsiden, med for eksempel hurtigbåten. Selve kommunen er på rundt 200 km², og det er riksvei 13 som er gjennomfartsveien.

Selv om Strand er en utkantkommune, er det mye du kan oppleve her. Stedet har mange fritidsaktiviteter og severdigheter du kan besøke. Og nærheten til Stavanger gjør det enkelt å kombinere besøket i Strand med et besøk i et mer urbant miljø.

De mest populære hotellene i Strand

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Lilland Brewery Hotel
Lilland Brewery Hotel
3 out of 5
Bergtunveien 10, Strand
Prisen er 1 295 kr per natt fra 22. sep. til 23. sep.

Dette hotellet ligger i Strand, 0,3 kilometer unna Mølleparken og 15 kilometer unna Flor & Fjære og Strand Tourist Information. Prekestolen ligger 38,5 kilometer ...

4.1/5Very Good! (42 anmeldelser)
Et lite hotell i rolige omgivelser

"Det var ingen i resepsjonen da vi ankom hotellet , men vi fikk en Inngangs kode via SMS for å låse oss inn på hotellet/ rommet. Det fungerte greit. Rommet var lite , men sengene komfortable . Vi savnet såpe på badet. De var tomme , både ved vasken og i dusjen , og vi fant ikke noe personale vi kunne ..."…"

Anmeldelse skrevet 14. jun. 2020

Lilland Brewery Hotel
Verkshotellet
Verkshotellet
3.5 out of 5
Direktør Poulsonsgate 2, Jørpeland, Strand

Dette hotellet ligger i Jørpeland og 15 kilometer unna Mølleparken, Flor & Fjære og Mosvangen. Dessuten ligger Lysefjord bru og Prekestolen 32 kilometer ...

4/5Very Good! (134 anmeldelser)

"Satte pris på oppholdet, roligt, personal som ville vårt beste"…"

Anmeldelse skrevet 8. mar. 2020

Verkshotellet
3 Roms Overnatting i Jørpeland
3 Roms Overnatting i Jørpeland
Svines 6, Strand, Rogaland (county)

Dette feriehjemmet ligger i Strand, 4,1 kilometer unna Botne strand og 15 kilometer unna Strand Tourist Information og Lysefjord bru. Dessuten ligger Barkavika ...

3 Roms Overnatting i Jørpeland

Populære steder å besøke i Strand

Kongeparken
Bilde av Kongeparken

Kongeparken

1/5(1 anmeldelse)

Lær hvordan du lager sjokolade, sus nedover Norges lengste bobbane og opplev levende vitenskapsforestillinger i en av landets mest populære fornøyelsesparker.

Prekestolen
Bilde av Prekestolen

Prekestolen

4.5/5(9 anmeldelser)

Opplev Lysefjordens utenomjordiske prakt på turen til denne særegne utkikksplattformen, med stupbratte klipper og fantastisk utsikt.

Sola strand
Bilde av Sola strand

Sola strand

4.5/5(13 anmeldelser)

Hvis du har planer om en avslappende ferie, er kanskje Sola strand det perfekte stedet å besøke under turen til Sola. Området har en strandlinje du ikke bør gå glipp av.

Norsk oljemuseum
Bilde av Norsk oljemuseum

Norsk oljemuseum

4.5/5(7 anmeldelser)

Lær mer om oljens geologiske historie, hvordan den ble funnet i Nordsjøen, og betydningen av sikkerhetsregler for oljeproduksjon på dette interaktive museet.

Kjerag
Bilde av Kjerag

Kjerag

Opplev naturen ved Kjerag, et flott grøntområde i Forsand.

Kjeragbolten
Bilde av Kjeragbolten

Kjeragbolten

Bakgrunnen til Forsand vil du kunne utforske når du stopper ved Kjeragbolten. Området har interessante museer og fjell som du bør oppleve.

Populære aktiviteter i Strand

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stavanger
Bilde av Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stavanger

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stavanger

408 kr
per voksen

Byer nær Strand