SolaNorge

Sentralt beliggende like utenfor Stavanger finner man Sola. Med byens internasjonale flyplass tett ved, er kommunikasjonen med omverdenen enkel og tilgjengelig.

Store deler av Sola henger sammen med bylandskapet i Stavanger, så her kan man få i både pose og sekk. En reise til Sola kan innebære at man ankommer med fly, tog, båt eller buss, for forbindelsene til omverdenen er mange: Fra Tjora, like nord for flyplassen, går det ferge til Danmark og videre nordover langs norskekysten; nærmeste togstasjon til Sola er Sandnes, og Sola er tilknyttet Stavanger bys bussnett.

Men en ferie i Sola handler ikke om å reise mest mulig rundt, den handler om å ha fine opplevelser. Og de fins det enormt mange av i Sola. Gjør reisen hit til en storbyferie: I Sola er du praktisk talt på dørterskelen til Stavanger, og har fritt spillerom i alle byens tilbud.

Vandre rundt Vågen, og ta noe å spise eller drikke på et av de mange serveringsstedene byen kan skilte med – her tilbys alt fra lokal tradisjonsmat til spennende internasjonal cuisine i toppklassen. Når du først er i sentrum, ta en titt på de fargerike husene og koselige kaféene i Øvre Holmegate.

Hvis du foretrekker å holde deg litt nærmere hotellet ditt, har du mange aktiviteter å velge mellom, både i sommer- og vinterhalvåret. Om sommeren har Sola en rekke herlige sandstrender å by på, og du finner helt sikkert en plass der kan være helt uforstyrret. Den store Solastranden ligger vegg i vegg med flyplassen, men er overraskende stille og idyllisk til tross for dette. Litt lenger nord, i tettstedet Tananger, finner du Myklebust Sjøbad, som byr på litt høyere aktivitetsgrad i sin mangel på lat strand.

En annen aktivitet som står høyt i kurs hos de som legger ferien til Sola, er golf. Solastranden Golfklubb har landets eneste helårsåpne bane, og tiltrekker seg ivrige golfturister fra hele verden. Det duvende landskapet på Jæren er perfekt for golf.

Vil man heller finne på noe inne, har Flyhistorisk Museum Sola mange spennende fly å se på, i tillegg til mulighet for å leie seg inn i museets flysimulator, der du kan prøve deg som pilot. Stor moro for hele familien!

De mest populære hotellene i Sola

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Quality Airport Hotel Stavanger
Quality Airport Hotel Stavanger
4 out of 5
Sømmeveien 1, Sola
Prisen er 986 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Sola, 2,1 kilometer unna Sola strand og 15 kilometer unna Viking stadion og Universitetet i Stavanger. Dessuten ligger ...

4/5Very Good! (337 anmeldelser)
Fint hotell

"Veldig fint, moderne hotell. God service."…"

Anmeldelse skrevet 3. feb. 2020

Quality Airport Hotel Stavanger
Clarion Hotel Air
Clarion Hotel Air
4 out of 5
Utsolaarmen 16, Sola
Prisen er 1 178 kr per natt

Dette hotellet ligger nær flyplassen, 1,6 kilometer unna Sola strand og 5 kilometer unna Rægestranden og Rægestranden. Dessuten ligger Sola golfklubb og Ølbergstranden ...

4.6/5Wonderful! (189 anmeldelser)
Mye mat lukt fra kjøkkenet

"Bodde i 3 etage over kjøkken og ventilasjon. Middagen var nydelig men skulle legge meg tidlig da flyet gikk tidlig og dessverre veldig mat os og lukt på rommet."…"

Anmeldelse skrevet 9. jan. 2020

Clarion Hotel Air
Scandic Stavanger Airport
Scandic Stavanger Airport
4 out of 5
Flyplassvegen 226, Sola
Prisen er 1 039 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Sola, 2 kilometer unna Sola strand og 5 kilometer unna Rægestranden og Rægestranden. Sola golfklubb ligger 4,3 kilometer ...

4.5/5Wonderful! (801 anmeldelser)

"Flott hotel, ligger i gåavstand fra flyplassen og parkering. Bodde her en natt grunnet sen ankomst med fly. Fint hotell, god frokost og god service fra de som jobber på hotellet. Litt lite treningsrom ellers et veldig bra hotell. Kan anbefales!"…"

Anmeldelse skrevet 9. mar. 2020

Scandic Stavanger Airport

Populære steder å besøke i Sola

Sola strand
Bilde av Sola strand

Sola strand

4.5/5(13 anmeldelser)

Hvis du har planer om en avslappende ferie, er kanskje Sola strand det perfekte stedet å besøke under turen til Sola. Området har en strandlinje du ikke bør gå glipp av.

Hellestøstranden
Bilde av Hellestøstranden

Hellestøstranden

Sett av en dag til å slappe av på Hellestøstranden under turen til Sola! Stedet har en strandlinje og strender du bør oppleve.

Kongeparken
Bilde av Kongeparken

Kongeparken

1/5(1 anmeldelse)

Lær hvordan du lager sjokolade, sus nedover Norges lengste bobbane og opplev levende vitenskapsforestillinger i en av landets mest populære fornøyelsesparker.

Prekestolen
Bilde av Prekestolen

Prekestolen

4.5/5(9 anmeldelser)

Opplev Lysefjordens utenomjordiske prakt på turen til denne særegne utkikksplattformen, med stupbratte klipper og fantastisk utsikt.

Norsk oljemuseum
Bilde av Norsk oljemuseum

Norsk oljemuseum

4.5/5(7 anmeldelser)

Lær mer om oljens geologiske historie, hvordan den ble funnet i Nordsjøen, og betydningen av sikkerhetsregler for oljeproduksjon på dette interaktive museet.

Stavanger domkirke
Bilde av Stavanger domkirke

Stavanger domkirke

4/5(6 anmeldelser)

Stavanger domkirke er en av Norges eldste katedraler, med en vakker gotisk fasade, utsmykninger i barokkstil og en utsøkt hage.

Populære aktiviteter i Sola

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stavanger
Bilde av Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stavanger

Kystutflukt: Tur med sightseeingbuss i Stavanger

408 kr
per voksen