COVID-19-reiseguide

Ressurser som hjelper deg med å reise på en smartere og tryggere måte

Enten du er nødt til å reise eller bare ser på mulighetene for neste ferie, er det mye å ta hensyn til før avreise. Akkurat som deg elsker vi å reise – og vi kommer til å reise igjen. Når den tid kommer, skal vi hjelpe deg med å reise på en smart måte og ivareta sikkerheten hele veien.

Er du klar for å reise? Sjekk reiseråd knyttet til COVID-19 for reisemålet ditt.

Sjekk reiseråd knyttet til COVID-19

Få mer informasjon om reiserestriksjoner og helseråd i forbindelse med COVID-19. Mer informasjon

Endringer og avbestillinger

Må du endre eller avbestille reisen din? Vi er her for å hjelpe deg. Mer informasjon

Hva du kan vente deg på overnattingsstedet

Hoteller, ferieboliger og andre overnattingssteder forbedrer rengjøringsrutinene sine. Mer informasjon

Retningslinjer for renhold på overnattingsstedene

Finn ut mer om ulike lands, foreningers og hotellkjeders retningslinjer for renhold på overnattingssteder. Mer informasjon

Slik fungerer tilgodebeløp

Få svar på ofte stilte spørsmål om bestilling av flyreise med et tilgodebeløp. Mer informasjon

Reis smart

Bruk denne sjekklisten for å forsikre deg om at du har husket det viktigste. Mer informasjon

Fleksibilitet er viktig

Vi har gjort det enklere for deg å finne reisealternativer uten endringsgebyrer og med gratis avbestilling. Mer informasjon

Hva du kan vente deg ved henting av leiebil

Mange leiebilselskaper har innført forbedret rengjøring av leiebiler etter hver utleie. Mer informasjon

Hva kan du forvente på flyplassen?

Flyplasser over hele verden iverksetter nye tiltak og prosesser. Mer informasjon

Hva dekker polisen din?

Finn ut hvordan feriedekning og reiseforsikring kan hjelpe deg. Mer informasjon

Sikkerhet på reisen

Vi har laget en oversikt over gode reisetips for å hjelpe deg med å ta veloverveide valg når du reiser. Mer informasjon

Hvor er refusjonen?

På grunn av det høye antallet avbestillinger har noen refusjoner blitt forsinket. Mer informasjon

Hva du kan vente deg på aktiviteter

Finn ut hva slags helse- og sikkerhetstiltak som kan gjelde på arrangementer, aktiviteter og attraksjoner. Mer informasjon

Hva du kan vente deg på flyreisen

Flyselskaper forbedrer rutinene sine om bord, med tiltak som omfattende rengjøring og temperatursjekk. Mer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Jeg har allerede bestilt en reise. Kan jeg endre eller avbestille den på grunn av COVID-19?

Ja. Det beste stedet å starte er reiseruten din online. Sørg for at du sjekker avbestillingsreglene som gjelder for bestillingen din. Mange bestillinger gir deg allerede muligheten til å avbestille gratis eller endre uten gebyrer. Bare logg på kontoen din og sjekk reiseruten. Har du ingen konto, kan du bruke reiserute- eller bestillingsreferansen du fikk på e-post da du bestilte reisen. Hvis du bestilte en pakkereise, må du avbestille overnattingen og flyreisen separat.

Hvordan vet jeg om jeg kan få en tilbakebetaling?

Mange av reisepartnerne våre fortsetter å gå gjennom og oppdatere reglene sine. Sjekk reiseruten din online for å finne ut hvilke avbestillingsregler som gjelder for din bestilling. Hvis ikke den kan avbestilles gratis, kan du likevel avbestille, men da gjelder de vanlige avbestillingsreglene.

Kan jeg få en tilbakebetaling selv om jeg har bestilt en ikke-refunderbar billett?

Flyselskapene har ulike regler. Mange tilbyr kundene tilgodebeløp og har fjernet gebyrene for avbestilling og endringer som følge av COVID-19. Sjekk reiseruten din online eller hjemmesiden til flyselskapet for å se de mest oppdaterte reglene for flyreisen din.

Når får jeg tilbakebetalingen min?

På grunn av det høye antallet avbestillinger kan behandlingen av tilbakebetalinger bli forsinket. Vi beklager dette og setter pris på tålmodigheten din. Behandlingstiden varierer basert på hva slags bestilling det er snakk om:

  • Hoteller eller annen overnatting, leiebiler og aktiviteter: Det kan ta opptil 48 dager før du mottar tilbakebetalingen. Hvis det var hotellet som behandlet betalingen, er det de som avgjør hvor lang tid tilbakebetalingen vil ta.
  • Flyreiser: De fleste tilbakebetalinger utføres innen 12 uker. Noen tilbakebetalinger kan imidlertid ta lenger tid, avhengig av flyselskapet.
  • Pakkereiser: Hver del av pakkereisen din behandles separat. Tilbakebetalinger for overnatting og leiebiler kan ta opptil 48 timer å behandle. For flyreiser kan det ta 12 uker eller lenger.

Hvordan finner jeg flyreiser som er refunderbare eller har fleksible regler for endringer?

De færreste flyselskaper tilbyr gratis avbestilling, men mange gir deg muligheten til å endre flyvningen uten å måtte betale et endringsgebyr. Det eneste du eventuelt må betale, er prisforskjellen mellom den opprinnelige flyvningen og den nye. Når du søker etter flyreiser, vil du se filteret Ingen gebyrer for endring øverst i søkeresultatene og i listen over filtre til venstre på siden.

Hvordan løser jeg inn tilgodebeløpet mitt?

For å løse inn tilgodebeløpet ditt på en ny flyreise går du til siden for kuponger og tilgodebeløp og klikker på Bruk tilgodebeløp. Se Slik fungerer tilgodebeløp for mer informasjon om tilgodebeløp.

Hva om jeg har en bestilling og fortsatt vil reise?

Før du reiser, bør du finne ut hva slags regler som gjelder på reisemålet ditt. Du bør også se etter oppdateringer fra flyplassene du skal til. Vi anbefaler i tillegg at du sjekker reise- og helseråd i forbindelse med COVID-19.

Vær ute i god tid, ta med personlig beskyttelsesutstyr, som munnbind og håndsprit, og ta forholdsregler som å vaske hendene grundig og ofte.

Hvordan kan jeg finne ut om reisemålet mitt har reiserestriksjoner?

Mange reisemål er underlagt reiserestriksjoner på grunn av COVID-19. Disse restriksjonene kan endres raskt og uten forvarsel. Sjekk COVID-19 reiserådgiver for å se eventuelle reiserestriksjoner for ditt reisemål. Følg med på denne siden for å holde deg oppdatert etter hvert som avreisedatoen din nærmer seg.

Hva om jeg ønsker å reise til tross for COVID-19?

Vi anbefaler å følge rådene fra myndighetene og helsevesenet for å begrense spredningen av COVID-19. Om du vil reise eller ikke, er opp til deg. Til syvende og sist er det du som bestemmer hva som er best for deg og din familie.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert på COVID-19?