COVID-19-reiseguide

Ressurser som hjelper deg med å reise på en smartere og tryggere måte

Enten du er nødt til å reise eller bare ser på mulighetene for neste ferie, er det mye å ta hensyn til før avreise. Akkurat som deg elsker vi å reise – og vi kommer til å reise igjen. Når den tid kommer, vil vi hjelpe deg med å reise på en smart måte og ivareta sikkerheten hele veien.

Internasjonale reiserestriksjoner

Få informasjon om globale restriksjoner for internasjonale reiser. Mer informasjon

Endringer og avbestillinger

Må du endre eller avbestille reisen din? Vi er her for å hjelpe deg. Mer informasjon

Dette kan du forvente på overnattingssteder

Hoteller, ferieboliger og andre overnattingssteder forbedrer rutinene sine for rengjøring. Mer informasjon

Land, hotellkjeder og retningslinjer for renhold

Finn ut mer om ulike lands, foreningers og hotellkjeders retningslinjer for renhold på overnattingssteder. Les mer

Reis smart

Bruk denne sjekklisten for å forsikre deg om at du har husket det viktigste. Mer informasjon

Fleksibilitet er viktig

Vi har gjort det enklere for deg å finne reisealternativer uten endringsgebyrer og med gratis avbestilling. Mer informasjon

Dette kan du forvente ved henting av leiebil

Mange leiebilselskaper har innført omfattende tiltak for rengjøring av innleverte leiebiler. Mer informasjon

Hva kan du forvente på flyplassen?

Flyplasser over hele verden iverksetter nye tiltak og prosesser. Mer informasjon

Hva dekker polisen din?

Finn ut hvordan feriedekning og reiseforsikring kan hjelpe deg. Mer informasjon

Sikkerhet på reisen

Vi har laget en oversikt over gode reisetips for å hjelpe deg med å ta veloverveide valg når du reiser. Mer informasjon

Hvor er refusjonen?

På grunn av det høye antallet avbestillinger har noen refusjoner blitt forsinket. Mer informasjon

Dette kan du forvente under aktiviteter

Finn ut hva slags helse- og sikkerhetstiltak du kan regne med hvis du skal på et arrangement eller besøke en attraksjon. Mer informasjon

Dette kan du forvente på flyreisen

Mange flyselskaper innfører nye og bedre rengjøringsrutiner, som dyprens og desinfisering. Mer informasjon

Ofte stilte spørsmål

Jeg har allerede bestilt en reise. Kan jeg endre eller avbestille den på grunn av COVID-19?

Ja. Det beste stedet å begynne er reiseruten din på nettet. Sørg for at du sjekker avbestillingsreglene som gjelder for bestillingen din. Mange bestillinger er kvalifisert for gratis avbestilling eller har ingen endringsgebyrer. Logg på kontoen din, og sjekk reiseruten. Har du ingen konto, kan du bruke reiserute- eller bekreftelsesnummeret du fikk på e-post da du bestilte reisen. Hvis du bestilte en pakkereise, må du avbestille overnattingsstedet og flyreisen separat.

Hvordan vet jeg om jeg er kvalifisert for refusjon?

Mange av samarbeidspartnerne våre gjennomgår og oppdaterer reglene sine løpende. Sjekk reiseruten din på nettet for å finne ut hvilke avbestillingsregler som gjelder for din bestilling. Hvis bestillingen ikke er kvalifisert for gratis avbestilling, kan du likevel avbestille, men da gjelder de vanlige avbestillingsreglene.

Kan jeg få refusjon selv om jeg har bestilt en billett som ikke er refunderbar?

Flyselskapene har ulike avbestillingsregler. Mange tilbyr kundene tilgodebeløp og har fjernet gebyrene for avbestilling og endringer som følge av COVID-19. Sjekk reiseplanen din eller nettstedet til flyselskapet for å se de nyeste reglene som gjelder for reisen din.

Når får jeg pengene mine i retur?

På grunn av mange avbestillinger kan det ta ekstra lang tid å behandle refusjonen din. Vi beklager dette og setter pris på tålmodigheten din. Behandlingstiden varierer basert på hva slags bestilling det er snakk om:

  • Overnattingssteder, leiebiler og aktiviteter: Det kan ta opptil 30 dager før du mottar tilbakebetalingen. Hvis det var hotellet som behandlet betalingen, er det de som avgjør hvor lang tid refusjonen vil ta.
  • Flyreiser: De fleste refusjoner blir utført innenfor 8 uker. Det kan imidlertid ta lengre tid med enkelte tilbakebetalinger, avhengig av flyselskapet.
  • Pakkereiser: Hver del av pakkereisen behandles separat. Det kan ta opptil 30 dager å behandle refusjoner for overnatting, leiebiler og aktiviteter. For flyreiser kan det ta 8 uker eller lenger.

Hva hvis jeg har bestilt en tur og fortsatt vil reise?

Før du reiser, bør du finne ut hva slags regler som gjelder på reisemålet ditt. Du bør også se etter oppdateringer fra flyplassene du skal til. Vi anbefaler at du følger med på informasjonen fra Folkehelseinstituttet og Verdens helseorganisasjon (WHO).

Vær ute i god tid, ta med eget verneutstyr, som munnbind og håndsprit, og ta forholdsregler som å vaske hendene grundig og ofte.

Hva om jeg ønsker å reise på tross av COVID-19?

Vi anbefaler å følge rådene fra myndighetene og offentlige helseorganisasjoner for å begrense spredningen av COVID-19. Om du vil reise eller ikke, er opp til deg. Til syvende og sist er det du som bestemmer hva som er best for deg og din familie.

Hvordan finner jeg flyreiser med fleksible regler for endringer eller mulighet for refusjon?

De færreste flyselskaper tilbyr gratis avbestilling, men mange gir deg muligheten til å endre flyvningen uten å måtte betale et endringsgebyr. Det eneste du eventuelt må betale, er prisdifferansen mellom den opprinnelige flyvningen og den nye. Når du søker etter flyreiser, ser du filtreringsalternativet Ingen endringsgebyrer øverst i søkeresultatene og i listen over filtre til venstre på siden.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert om COVID-19?

Sjekk nettstedene til lokale, delstatlige, regionale og nasjonale myndigheter samt internasjonale ikke-statlige sider. Her er noen pålitelige informasjonskilder: