COVID-19-reiseguide

Ressurser som hjelper deg med å reise på en smartere og tryggere måte

Er du klar for å reise? Sjekk reiseråd knyttet til COVID-19 for reisemålet ditt.

Dette kan du forvente ved henting av leiebil

Leiebilselskaper forbedrer prosedyrene for rengjøring og iverksetter nye tiltak for å beskytte deg og de ansatte når du henter leiebilen din.

Tips: Når du søker etter leiebiler, kan du se etter Forbedret renhold i søkeresultatene for å finne selskaper som har iverksatt ekstra renholdstiltak. Du kan finne ut mer om hva hvert enkelt selskap gjør, ved å klikke på Reserver og gå til delen Rengjørings- og sikkerhetsprosedyrer på informasjonssiden.

Leiebilselskapene vi samarbeider med, gir oss beskjed om de har iverksatt følgende tiltak:

  • forbedret rengjøring av bilene
  • minimal kontakt, med mulighet for å sjekke inn på nettet
  • direkte henting av leiebilen uten personlig kontakt
  • rengjørings- og sikkerhetsprosedyrer på hentesteder og i skyttelbusser
  • andre sikkerhetstiltak for kunder
  • helse- og sikkerhetstiltak for de ansatte

Nye rengjøringsprosedyrer for kjøretøyene

Mange leiebilselskaper har innført omfattende, sertifiserte tiltak for grundig rengjøring av innleverte leiebiler. Mange rengjør dessuten punkter som berøres ofte, som seter, ratt, dørhåndtak og andre overflater, ekstra nøye.

Kontaktløs henting

Det kan være mulig å sjekke inn og administrere bestillinger på nettet, noe som gjør at du slipper personlig kontakt i skranken og kan gå rett til bilen. Noen selskaper tilbyr kontaktløse måter for deg å hente bilen på, blant annet ved å hente deg og levere bilen direkte til deg.

Avstand og økt desinfisering i fellesområder

Enkelte steder bruker leiebilselskapene avstandsmarkering på gulvet for å oppfordre folk til å holde avstand, og de desinfiserer berøringsflater som disker og dørhåndtak flere ganger om dagen. Vi oppfordrer deg imidlertid til å ta med egen håndsprit og desinfiserende våtservietter hvis det er mulig.

Helsesjekker og beskyttelsesutstyr

Mange selskaper sjekker temperaturen til personalet før de får begynne på jobb, og gir de ansatte munnbind, hansker og annet beskyttelsesutstyr etter behov. Noen setter til og med opp beskyttende glass mellom kunder og ansatte.

Tiden mellom leiebilreservasjoner

Noen leiebilselskaper øker tiden mellom hver reservasjon for å ha tilstrekkelig med tid til å rengjøre kjøretøyet for neste kunde.

Var denne informasjonen nyttig?
Gi oss tilbakemelding