COVID-19-reiseguide

Dette kan du forvente på overnattingssteder

Hoteller, ferieboliger og andre overnattingssteder forbedrer rutinene sine for rengjøring og iverksetter nye tiltak for å beskytte både gjester og ansatte.

Tips: Når du ser etter et sted å bo på reisen, kan du søke etter overnattingssteder som har innført ekstra rengjøringstiltak, ved å velge Forbedret renhold-filteret. Du kan finne ut mer om hva slags tiltak hvert overnattingssted har iverksatt, ved å gå til Rengjørings- og sikkerhetsprosedyrer under Om denne aktiviteten.

Overnattingsstedene vi samarbeider med, gir oss beskjed om de har iverksatt følgende tiltak:

 • Rengjøringsprosedyrene er forbedret.
 • Krav til avstand.
 • Andre sikkerhetstiltak.
 • Desinfeksjonsmiddel brukes til rengjøring.
 • Kontaktløs innsjekking og utsjekking.
 • Opphold mellom gjestene.
 • Håndsprit tilbys.
 • Personlig beskyttelsesutstyr tilbys.
 • Personalet bruker personlig beskyttelsesutstyr.
 • Temperatursjekker.
 • Maten pakkes i individuelle pakninger.
 • Sengetøy og håndklær vaskes på 60 °C.
 • Bransjens retningslinjer for renhold følges.

Stenging av bassenger, treningsrom og andre fasiliteter

Det kan hende at bassenger, treningsrom og andre fasiliteter er stengt. Noen overnattingssteder oppgir informasjon om dette under Midlertidige stengninger i delen Om dette overnattingsstedet. Hvis du har valgt et overnattingssted på grunn av en bestemt fasilitet (f.eks. basseng eller spa), bør du ringe for å sjekke at fasiliteten ikke er stengt. Du finner kontaktinformasjonen i bekreftelsen du fikk på e-post, eller i reiseruten din på nettet.

Inkludert frokost og annen mat

Inkludert frokost kan ha blitt erstattet av matpakker, og hotellrestauranter kan være stengt, ha redusert kapasitet eller tilby hentemat. Det kan også hende at den vanlige buffeen er byttet ut med bordservering.

Daglig desinfisering

Noen overnattingssteder desinfiserer overflater flere ganger om dagen og merker hyppig berørte gjenstander, som fjernkontroller og lysbrytere, hvis de er rengjort.

Håndspritstasjoner

Ved å plassere håndspritstasjoner i områder med mye persontrafikk, for eksempel i heiser og lobbyer, gir overnattingsstedene deg muligheten til å holde hendene dine rene. Vi oppfordrer deg imidlertid til å ta med egen håndsprit og desinfiserende våtservietter hvis det er mulig.

Opphold mellom gjestene

Noen overnattingssteder reduserer den potensielle smitten ved å la rommene stå tomme en stund mellom gjestene.

Engangsnøkler

Si farvel til gjenbruksnøkler. Mange overnattingssteder har begynt å bruke engangsnøkler eller tilbyr nøkkelfri adgang.

Kontaktfri service og avstand

Berøringsfrie transaksjoner, som kontaktløs innsjekking, papirløs utsjekking og kontaktfri romservice, kan være tilgjengelig for å minimere gjestenes kontakt med andre. Noen overnattingssteder har avstandsmarkering på gulvet ved heisene, resepsjonen, concierge-pultene og i andre fellesområder for å oppfordre gjestene til å holde avstand.

Forholdsregler blant de ansatte

Mange overnattingssteder gir de ansatte ekstra hygieneopplæring samt personlig beskyttelsesutstyr, som engangsmunnbind og -hansker. Noen overnattingssteder og hotellkjeder har dessuten implementert egne renholdsprogrammer. Mer informasjon

Var denne informasjonen nyttig?
Gi oss tilbakemelding