COVID-19-reiseguide

Dette kan du forvente på flyreisen

Flyselskapene forbedrer rengjøringsrutinene sine og iverksetter nye tiltak for å beskytte de reisende og personalet. På grunn av alle de nye sikkerhetstiltakene anbefaler vi deg å dra til flyplassen tidligere enn du pleier.

Tips: Hvis du søker etter flyreiser, kan du klikke på Rengjørings- og sikkerhetsprosedyrer for å se og sammenligne rengjørings- og sikkerhetsprosedyrene flyselskapene har forbedret.

Flyselskapene vi samarbeider med, gir oss beskjed om de har iverksatt følgende tiltak:

  • Desinfeksjonsmiddel brukes til rengjøring.
  • Rengjøringsprosedyrene er forbedret.
  • Ingen midtseter.
  • Færre passasjerer.
  • Munnbind er påkrevd.
  • Temperatursjekker.

Nye rengjøringsprosedyrer

Mange flyselskaper innfører nye og bedre rengjøringsrutiner, som dyprens og desinfisering. I noen tilfeller kan det hende at flyselskapene setter fly på bakken, noe som kan føre til ruteendringer.

Temperaturmåling, helseattester og ekstra sjekker

Det kan hende at du blir spurt om å måle temperaturen din eller fremlegge en helseattest før du får komme om bord i flyet. Slike tiltak kan være obligatoriske for alle flyselskapets flyvninger, eller de kan gjelde kun for flyvninger til bestemte reisemål der de lokale myndighetene har pålagt krav om slike sjekker.

COVID-19-tester

Noen flyselskaper tilbyr COVID-19-tester ved reiser til relevante reisemål. Spør flyselskapet for å få mer informasjon.

Kontaktløs innsjekking

De fleste flyselskaper gir de reisende muligheten til å sjekke inn tidlig. Enkelte flyselskaper krever nå at du sjekker inn på nettet og bruker ombordstigningskortet i appen eller skriver det ut før du ankommer flyplassen.

Puljevis ombordstigning og avstigning 

Du må regne med at ombordstigning og avstigning tar lenger tid ettersom flyselskapene prøver å unngå trengsel.

Avstand på flyet

Mange flyselskaper sperrer midtsetene og reduserer antallet passasjerer per flyvning for å kunne opprettholde god avstand om bord.

Luftfiltrering om bord

De aller fleste kommersielle fly har HEPA-filtre for resirkulasjon av luft. Disse filtrene fjerner nesten alle luftbårne partikler, noe som forbedrer luftkvaliteten i kabinen.

Desinfisering av seteområdet

Mange flyselskaper gir passasjerene desinfiserende våtservietter de kan bruke til å tørke av setet, det nedfellbare bordet, armlenene og underholdningskontrollene når de setter seg. Vi oppfordrer deg imidlertid til å ta med egen håndsprit og desinfiserende våtservietter hvis det er mulig.

Personlig beskyttelsesutstyr

De fleste flyselskaper krever at passasjerene bruker personlig beskyttelsesutstyr, som munnbind, når de ikke spiser. Andre ber de reisende om å vise varsomhet etter eget skjønn. Vi anbefaler deg å ta med munnbind, så du er forberedt hvis det er påbudt.

Begrenset servering og underholdning

Flyselskaper tilbyr ikke lenger den serveringen og underholdningen du er vant til. Maten serveres kanskje i egne bokser i stedet for på brett, og underholdningsskjermene kan være deaktivert for å forhindre spredningen av bakterier.

Var denne informasjonen nyttig?
Gi oss tilbakemelding