COVID-19-reiseguide

Ressurser som hjelper deg med å reise på en smartere og tryggere måte

Er du klar for å reise? Sjekk reiseråd knyttet til COVID-19 for reisemålet ditt.

Slik fungerer tilgodebeløp

Hvis du måtte avbestille en reise i 2020, kan du ha mottatt et tilgodebeløp.

Skal du ombestille en flyreise med et tilgodebeløp, fungerer det på en litt annen måte enn om du bestiller en ny flyreise. Hva du kan gjøre med tilgodebeløpet ditt, avhenger av flyselskapet du opprinnelig bestilte med, og hvilke regler det har for tilgodebeløp. Før du ombestiller flyreisen din, anbefaler vi at du sjekker flyselskapets hjemmeside for mer informasjon om reglene.

Her er noen av de vanligste spørsmålene vi har fått om ombestilling av en flyreise med et tilgodebeløp.

 

Hvor kan jeg finne informasjon om tilgodebeløpet mitt?

Hvis flyselskapet lar oss hjelpe deg med å ombestille flyreisen med tilgodebeløpet ditt, kan du finne informasjon om dette tilgodebeløpet på siden for kuponger og tilgodebeløp. Bare logg på, så finner du informasjonen du trenger.

Noen flyselskaper krever at du ombestiller gjennom dem, selv om du opprinnelig kjøpte billetten din hos oss. Hvis du vet at du har et tilgodebeløp, men du ikke finner det på siden for kuponger og tilgodebeløp, kan det være at du må kontakte flyselskapet direkte. Finner du ikke opplysningene på siden for kuponger og tilgodebeløp, kan du gå til den avbestilte reiseruten på siden med reiser for å finne ut mer.

Jeg kan ikke logge på kontoen min for å bruke tilgodebeløpet. Hva gjør jeg?

Hvis du ikke kan logge på kontoen din, kan det hende du bestilte som gjest. Hvis du bestilte som gjest, kan du få tilgang til informasjonen om tilgodebeløpet ved å opprette en konto med den samme e-postadressen som du brukte da du kjøpte den opprinnelige billetten.

Trenger jeg en kupong for å løse inn tilgodebeløpet mitt?

Du trenger ikke en kupong eller noe annet dokument for å løse inn et tilgodebeløp. Hvis du ikke har en konto, kan du imidlertid være nødt til å opprette en med den samme e-postadressen som du brukte da du kjøpte den opprinnelige billetten.

Hva er «bestill innen»-, «reis innen»- og «gjennomfør reisen innen»-datoer?

«Bestill innen»-, «reis innen»- og «gjennomfør reisen innen»-datoer tilsvarer utløpsdatoer. Det er flyselskapet som bestemmer hvilke datoer som gjelder for tilgodebeløpet ditt. Du kan finne datorestriksjonene for tilgodebeløpet ditt på siden for kuponger og tilgodebeløp.

Jeg finner billigere flyreiser online. Hvorfor må jeg bruke tilgodebeløpet mitt på en dyrere flyreise?

Flyselskapet bestemmer hvilke begrensninger som gjelder for tilgodebeløpet ditt. Som følge av disse begrensningene er det ikke sikkert de billigste flyreisene du finner online, er tilgjengelige for kjøp med et tilgodebeløp.

Begrensningene varierer fra flyselskap til flyselskap, og de kan også varierere etter rute og billettype (f.eks. Basic Economy) hos det samme flyselskapet. Hvis du mottok tilgodebeløp fra flere flyselskaper, kan reglene for hvert tilgodebeløp variere. Vi anbefaler at du sjekker hvert flyselskaps hjemmeside for mer informasjon.

Her er noen eksempler på begrensninger som kan gjelde for dine flyalternativer:

  • Hvilke flyselskaper du reiser med
  • Avreisested
  • Reisemålet du vil fly til
  • Hvilken billettype du kan velge
  • Hvilken kabin setet ditt er i

Hvis jeg finner en billigere flyreise, hvorfor kan jeg ikke beholde mellomlegget og bruke det på en annen flyreise?

Flyselskapet bestemmer hvordan tilgodebeløpet ditt fungerer. For eksempel kan ett flyselskap behandle tilgodebeløpet ditt som om det var et pengebeløp, mens et annet flyselskap kun tillater at du bytter én billett mot en annen, uavhengig av den opprinnelige kjøpsprisen. De følgende er de vanligste typene tilgodebeløp:

  • Samme verdi som pengebeløp: Noen flyselskaper behandler tilgodebeløp som om de har samme verdi som pengebeløp på gyldige flyreiser. Hvis den nye flyreisen din er billigere, kan det hende du kan beholde mellomlegget (også kalt resterende beløp) og bruke det på en annen flyreise. Hvis den nye flyreisen er dyrere, kan det hende du må betale prisforskjellen.
  • Bytte av én billett mot en annen: Noen flyselskaper lar deg kun bytte inn én billett mot en annen, uavhengig av den faktiske prisen. I et slikt tilfelle kan du miste et eventuelt resterende beløp hvis den nye flyreisen er billigere. Dessuten må du kanskje betale prisforskjellen hvis den nye flyreisen er dyrere.
  • Bytte mot identisk reise: I noen tilfeller kan du kun bruke tilgodebeløpet på den samme reisen, inkludert samme avreisested, samme reisemål og til og med de samme flyplassene for mellomlanding.

Kan jeg bruke mellomlegget til å oppgradere setet mitt, legge til innsjekket bagasje eller kjøpe noe annet for flyreisen min?

Vanligvis kan du ikke bruke et resterende beløp til å betale for bagasjeavgifter, oppgradering av sete, flyfasiliteter som mat og drikke eller tjenester som reiseforsikring.

Må jeg betale et endringsgebyr?

De fleste flyselskaper gir avkall på endringsgebyrer for flyreiser som ble endret eller avbestilt som følge av COVID-19. Se Endringer og avbestillinger for mer informasjon.

Hvordan løser jeg inn tilgodebeløpet mitt?

Start ved å klikke på linken Bruk tilgodebeløpsiden for kuponger og tilgodebeløp. Denne linken vil hjelpe deg med å finne flyreiser som oppfyller alle flyselskapets krav til innløsning av tilgodebeløpet ditt.

Hvor kan jeg få mer informasjon?