COVID-19-reiseguide

Dette kan du forvente under aktiviteter

Selskaper som arrangerer aktiviteter og utflukter, populære attraksjoner som fornøyelsesparker og museer samt bakketransportbyråer utbedrer prosedyrene sine for rengjøring og iverksetter nye tiltak for å beskytte både deg og de ansatte.

Tips: Når du ser etter ting å gjøre på reisen, kan du søke etter aktiviteter der leverandøren har innført ekstra rengjøringstiltak, ved å velge Forbedret renhold-filteret. Du kan finne ut mer om hva slags tiltak aktivitetsleverandører har iverksatt, ved å gå til Rengjørings- og sikkerhetsprosedyrer under Om denne aktiviteten.

Våre aktivitetspartnere gir oss beskjed om de har iverksatt følgende tiltak:

 • Hyppig berørte overflater rengjøres og desinfiseres.
 • Kjøretøy og lokaler rengjøres med desinfeksjonsmiddel.
 • Ingen adgang til kjøretøyer og lokaler mellom kunder.
 • Kontaktløs innløsning av billetter.
 • Tiltak for fysisk avstand.
 • Beskyttelsesvern på hovedkontaktområder.
 • Personalet bruker personlig beskyttelsesutstyr.
 • Temperatursjekk av personalet.
 • Temperatursjekk tilgjengelig.
 • Munnbind er påkrevd.
 • Håndsprit tilbys.
 • Maten pakkes i individuelle pakninger.

Åpningstider

Åpningstidene samt tilbudet av aktiviteter og bakketransport kan ha endret seg. Det kan være lurt å ringe på forhånd for å sjekke hva åpningstidene er.

Gruppestørrelser

For å sikre at folk kan holde avstand, og at rengjøringsprosedyrene overholdes, kan det være angitt grenser for hvor store grupper som er tillatt, eller så kan den totale kapasiteten være redusert.

Tilgang til håndsprit

Håndsprit skal være tilgjengelig i hovedområdene, slik at du kan holde hendene rene. Vi oppfordrer deg imidlertid til å ta med egen håndsprit og desinfiserende våtservietter hvis det er mulig.

Personlig beskyttelsesutstyr

Du kan få utdelt personlig beskyttelsesutstyr, som munnbind og hansker. Vi oppfordrer deg imidlertid til å ta med eget utstyr og bruke det hver gang du skal ta kollektivtransport.

Avstand og sitteplasser

Det kan hende at du må sitte et stykke unna andre, for å overholde avstandskravene. Enkelte venteområder har dessuten avstandsmarkering på gulvet samt sperrede seter. Det kan også være lurt å vente på toget eller annen bakketransport utenfor det angitte venteområdet.

Mat og drikke

Nå for tiden er det ikke sikkert at transporttjenester tilbyr mat og drikke, så det kan være lurt å ta med dette selv.

Helsesjekker

Du må kanskje gjennom helsesjekker ved ankomst eller i begynnelsen av aktiviteten for å ivareta sikkerheten til gjestene.

Forholdsregler blant de ansatte

Mange selskaper gir de ansatte ekstra hygieneopplæring samt personlig beskyttelsesutstyr, som engangsmunnbind og -hansker.

Conciergetjenester

Mange conciergetjenester iverksetter tiltak for fysisk avstand, der de for eksempel setter opp beskyttelsesskjermer og krever at personalet bruker personlig beskyttelsesutstyr når de snakker med deg.

Arrangementsbilletter

Hvis du skal på et arrangement, bør du sjekke at det ikke er utsatt eller avlyst. Kjøper du arrangementsbilletter gjennom billettmarkedsplasser som CheapTickets, må du sørge for at du finner ut hva du har krav på hvis arrangementet skulle bli utsatt eller avlyst.

Var denne informasjonen nyttig?
Gi oss tilbakemelding