Sogn og Fjordane

Reiseguide
Nærøyfjorden fasiliteter samt vannfall
Med sine dype fjorder, høye fjell, isbreer og eldgamle stavkirker, er Sogn og Fjordane et av Norges mest unike fylker, og tilbyr intense naturopplevelser som nesten garantert vil ta pusten fra deg.

Natur- og kulturlandskapene i Sogn og Fjordane er for mange nærmest et symbol på Norge, og det var blant annet fra Sognefjordens fjordarmer at mange norske vikinger en gang satt ut i vesterled. I dag tar fylket i mot en rekke besøkende fra hele verden, og er kanskje den mest naturskjønne regionen i hele Norge.

Å se Sognefjordens lange fossefall og ruvende, snødekte fjell, vil være en stor opplevelse for de aller fleste. Den vakre fjordarmen Nærøyfjorden, som blant annet står på UNESCOs verdensarvliste, er en av Norges mest besøkte attraksjoner, og der tilbys det spektakulære fjordcruise med båt gjennom hele året.

Urnes stavkirke har stått ved fjordarmen Lustrafjorden i over 900 år, og er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. De intrikate utskjæringene på både inn- og utsiden av kirken vitner om at den er fra en tid da kristendommen var ny i Norge og vikingtidens tradisjoner fremdeles ble holdt i hevd.

Følger du Sognefjorden videre innover i fylket, vil du komme til Jostedalsbreen, som er den største isbreen på det europeiske fastlandet. Isbreen har hele 28 brearmer, hvorav de mest kjente er Briksdalsbreen og Nigardsbreen.

På Nigardsbreen kan du oppleve bresprekker og ishuler på nært hold ved å være med på brevandring. Besøker du det tilhørende Breheimsenteret, så kan du se interaktive utstillinger om isbreen, eller sette deg ned på senterets restaurant og nyte velsmakende, lokalprodusert mat.

Det er mange måter å komme til Sogn og Fjordane på, men mange velger å ankomme via Flåmsbana, som er Norges mest besøkte turistattraksjon. Denne togreisen ble i 2014 kåret til verdens vakreste, og frakter deg forbi bratte fjellvegger og ville fossefall fra Hardangervidda og ned til Sognefjorden.

Sogn og Fjordane er et populært reisemål, og det er derfor ikke vanskelig å finne gode overnattingstilbud, uansett om du vil bo på hotell, i hytte eller sågar sove i telt på en campingplass. Her kan du virkelig forme din egen opplevelse av Norges vakreste natur.

Gudvangen Fjordtell
Gudvangen Fjordtell
2.5 out of 5
Fetagata 43, Aurland, Vestland, 5747
Prisen er 1 426 kr per natt fra 21. feb. til 22. feb.
1 426 kr
per natt
21. feb.–22. feb.
Du kan bo på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende under oppholdet i Aurland. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
3,9/5 Very Good! (443 anmeldelser)
"Helt topp , gode senger fint og nyoppusset og eventyrlig mat"

Anmeldelse skrevet 15. sep. 2021

Gudvangen Fjordtell
Flåmsbrygga Hotell
Flåmsbrygga Hotell
3.5 out of 5
Flåmsbrygga, PB 44, Flam, Aurland, Sogn og Fjordane, 5742
Prisen er 1 873 kr per natt fra 16. feb. til 17. feb.
1 873 kr
per natt
16. feb.–17. feb.
Hvis du bor på dette hotellet i Flåm, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og 2 restauranter. Gjestene ...
4,4/5 Wonderful! (351 anmeldelser)
"Litt for myke madrasser etter vår smak, ellers var alt helt som det skal være."

Anmeldelse skrevet 18. okt. 2022

Flåmsbrygga Hotell
Fretheim Hotel
Fretheim Hotel
3.5 out of 5
Flam, Aurland, Sogn og Fjordane, 5743
Prisen er 1 812 kr per natt fra 28. feb. til 1. mar.
1 812 kr
per natt
28. feb.–1. mar.
Hvis du bor på dette hotellet med skimuligheter i Flåm, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
4,4/5 Excellent! (432 anmeldelser)
"Veldig fint hotell og flotte tilsette."

Anmeldelse skrevet 24. okt. 2022

Fretheim Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Vesterland Feriepark Cabins & Apartments
Vesterland Feriepark Cabins & Apartments
3 out of 5
Vesterland, Sogndal, 6854
Hvis du bor i denne hytta med skimuligheter i Sogndal, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. ...
4,2/5 Excellent! (124 anmeldelser)
"Stille og rolig. Masse aktiviteter for barna i resepsjon området. Vi hadde hytte, hytten er en typisk hytte hytte med treverk, litt knirking her og der, men eller godt utstyrt og gode senger."

Anmeldelse skrevet 22. aug. 2022

Vesterland Feriepark Cabins & Apartments
Lyngmo Hytter
Lyngmo Hytter
3 out of 5
Lyngmo 21 B, Hafslo, Luster, 6869
Hvis du bor i denne hytta i Luster, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en privat strand. Populære ...
4,1/5 Very Good! (26 anmeldelser)
Camping
"Forventer vel ikke mer av en campinghytte. Veldig enkel standard. Ta med eget sengetøy eller sovepose"

Anmeldelse skrevet 28. jul. 2021

Lyngmo Hytter
Dalsøren Camping
Dalsøren Camping
2 out of 5
Lustravegen 3291, Luster, Sogn og Fjordane, 6872
Du kan bo på denne campingplassen ved stranden under oppholdet i Luster. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og en privat strand. ...
Dalsøren Camping
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Sogn og Fjordane