Sogndal

Reiseguide
Sognefjorden fasiliteter samt kyst, liten by eller landsby og fjell
Sogndal ligger idyllisk til i Sognefjorden, og byr på noen av Norges beste naturopplevelser i det som kanskje er landets aller vakreste landskap.

Bygda Sogndal er et populært reisemål blant både nordmenn og utenlandske besøkende. Mye av årsaken til dette er den vakre Sognefjorden, som er Norges lengste fjord og byr på et dramatisk landskap med trange fjordarmer omringet av ruvende, bratte fjell. Uansett om du ser fjordene fra vannet eller er på tur i fjellandskapet rundt, så vil en reise til Sogndal være en stor opplevelse.

Dette naturskjønne området har også mye historie å by på, for i Sognefjord-området finner du hele fem stavkirker. Kaupanger stavkirke ligger i Sogndal. Kirken er fra rundt år 1140, og er den største stavkirken i hele Sogn. Den er også en av våre best bevarte stavkirker, og er fremdeles i bruk av den lokale menigheten den dag i dag.

For å lære mer om livet i Sogn opp gjennom historien, kan du besøke Sogn fjordmuseum, som også ligger i Kaupanger. Her vil du få se en rekke tradisjonelle, historiske båter fra området og redskaper for både båtbygging og fiske, i tillegg til en rekke andre utstillingsgjenstander fra denne delen av landet. Et annet sted som er morsomt å besøke er skjenkestedet Glaværstova, som stammer fra det tidlige 1800-tallet og ble flyttet til Sogn fjordmuseum fra øya Søre Glavær i 1930.

Mange liker også å ta ferie i Sogndal på vinteren. Når snøen først faller i fjellene, går det ikke lang tid før de første entusiastene spenner på seg skiene og setter utfor. Sogndal skisenter byr på en rekke alpinløyper av varierende vanskelighetsgrad, i tillegg til langrennsløyper for de som foretrekker det. For en fantastisk naturopplevelse kan du også ta en topptur i området, eller være med på arrangerte turer med løssnøkjøring.

Sogndal og Sognefjorden er populære reisemål, og det er derfor ikke vanskelig å reise dit. Du kan enkelt fly til Sogndal lufthamn, Haukåsen fra blant annet Bergen og Oslo, og du kan også ta ekspressbuss til bygda fra de samme byene, i tillegg til fra Hemsedal. Kanskje den flotteste måten å ankomme Sogndal på er allikevel med båt fra Bergen, slik at du virkelig får oppleve Sognefjordens storslagenhet.

Best Western Laegreid Hotell
Best Western Laegreid Hotell
3 out of 5
Almenningen 3, Sogndal
Prisen er 1 601 kr per natt fra 20. jun. til 21. jun.
1 601 kr
per natt
20. jun.–21. jun.
Du kan bo på dette hotellet under turen til Sogndal. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (mot betaling) og døgnåpen resepsjon. ...
8,4/10 Very Good! (391 anmeldelser)
Bra hotell, anbefales
"Rent og fint, stort rom"

Anmeldelse skrevet 21. mai 2024

Best Western Laegreid Hotell
Quality Hotel Sogndal
Quality Hotel Sogndal