Lærdal

Reiseguide
Bilde tatt av LJ Alan
Stedet ligger fint til med mye spennende natur i området, og her kan du blant annet se Norges fineste stavkirke og lære mer om villaksen.

Legger du en ferie til Lærdal, kan du se frem til en hyggelig ferie i en av landets mange kommuner. Her kan du oppleve en eldre trebebyggelse, unike veistrekninger og flotte museer. Besøk for eksempel Stødnafossen og opplev det over 200 meter lange fossefallet.

Lærdal er en kommune i Sogn og Fjordane, som strekker seg fra Filefjell i øst til Sognefjorden i vest. Det administrative senteret i kommunen er Lærdalsøyri med i overkant av 1 100 innbyggere. Her er det flere vernede trebygninger, og noen av dem kan dateres tilbake til midten av 1800-tallet. Stedet har vært en gammel handelsplass og et viktig knutepunkt mellom øst og vest.

Når du er i Lærdal, bør du legge et besøk til Borgund stavkirke som regnes som den best bevarte av stavkirkene våre fra middelalderen. Vindhellavegen som kan minne om Trollstigen, ligger også i kommunen, og det er en unik opplevelse å kjøre denne bratte og snirklete veien. Du finner også Norsk Villakssenter i Lærdal, og her kan du lære mer om villaksen og oppleve den på nært hold.

Lærdal kan by på et variert landskap med både høye fjell, daler og fjordområder. Her får du altså oppleve noe av det beste Norge kan by på. Det kan være greit med tilgang til bil når du skal besøke Lærdal, slik at du kommer deg rundt i kommunen uten å være avhengig av bussrutene.

Det er ingen flyplass i Lærdal, men du finner flyplasser både i Førde og Bergen. Fra Førde tar det i underkant av tre timer å kjøre, og fra Bergen tar det i overkant av tre timer. Skal du kjøre fra Oslo, tar heller ikke dette mer enn litt over fire timer. Når du skal reise til Lærdal, kan du også ta bussen hvis du ikke ønsker å kjøre selv.

Lærdal kan by på mange flotte naturopplevelser og verneverdige byggverk. Ofte trenger du ikke reise til utlandet for å oppleve en annerledes feriehelg. Norge har mange spennende små steder hvor du kan tilbringe en feriedag eller to for å både se og oppleve nye ting!

Lindstrøm Hotel
Lindstrøm Hotel
3.5 out of 5
Øyraplassen 3, Laerdal, Vestland
Prisen er 1 695 kr per natt fra 21. jun. til 22. jun.
1 695 kr
per natt
21. jun.–22. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i Lærdal, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og ...
8,6/10 Excellent! (191 anmeldelser)
Historisk hotell
"Koselig gammelt hotell med sjel, stort rom med god seng, hyggelig betjening, god mat, stille og fredelig, koselig hage."

Anmeldelse skrevet 13. mai 2024

Lindstrøm Hotel
Lærdal Hotell
Lærdal Hotell
3 out of 5