Loen

Reiseguide
Loen
Med sin historie og nærhet til kraftige naturopplevelser, er Loen perfekt for den som er ute etter en weekendtur eller en lengre ferie med noe helt eget.

Innerst i Loenvatnet i Stryn kommune ligger bygda Loen og bader i sollyset. Det er få turister som tar storbyferie i Loen, men desto flere som kommer for ro, natur og sjelefred. Bygda, som ligger klemt mellom fjellet og vannet, med rullende åser og stupbratte fjellsider på alle kanter som ikke er våte.

I norsk historie er Loen kjent for de to store rasene som gikk ut av Ramnefjellet på begynnelsen av 1900-tallet. Det har preget miljøet sterkt, blant annet ved å gjøre de som bor her enda mere bestemt på at de ikke vil flytte. Stemningen i Loen er som følge av dette både stolt og gjestfri – de innfødte er veldig stolte av bygda si. Det er noe helt eget å stå i Loen sentrum og se på fjellet, der restene etter raset fortsatt er lette å se i lyse felter i fjellsiden.

De mange koselige dalene i området er perfekte for naturglade mennesker, og byr på vandreturer, fiske og ettertanke i perfekte omgivelser. Lodalen ligger som den grønne og frodige forlengelsen av Europas største isbre, Jostedalsbreen. Fra Loen går det mange typer guidete turer opp på breplatået, og både utsikten og opplevelsen av å vandre på dette ismassivet er spektakulære.

De vanligste rutene opp på Jostedalsbreen fra Loen er via Bødalsbreen eller Kjenndalsbreen, der du kan kjøre bil nesten helt frem til brearmen. På breen bør man ha med seg en brefører, og ski kan man ha året rundt.

Selv om Jostedalsbreen er en av de store turistattraksjonene i området, fins det andre måter å nyte fjellet på også, og en av de mest spennende er Via Ferrata Loen, som er en gøyal, krevende og, ikke minst, bratt måte å komme seg opp til toppen Hoven, som troner over bygda i over 1000 meters høyde.

Avhengig av hvor godt trent du er, tar turen mellom 5 og 12 timer, og gir deg garantert sommerfugler i magen mer enn én gang. Og utsikten, den er intet annet enn imponerende.

Stryn Hotell
Stryn Hotell
3 out of 5
Visnesvegen 1, Stryn, Vestland
Prisen er 1 650 kr per natt fra 2. nov. til 3. nov.
1 650 kr
per natt
2. nov.–3. nov.
Hvis du bor på dette hotellet i Stryn, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
8/10 Very Good! (609 anmeldelser)
"Super fornøyd med personalet"

Anmeldelse skrevet 27. aug. 2023

Stryn Hotell
Havila Hotel Raftevold
Havila Hotel Raftevold
3.5 out of 5
Grodås, Volda
Hvis du bor på dette hotellet ved stranden i Volda, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) ...
8,2/10 Very Good! (438 anmeldelser)
"Fin natur, stille, praktisk beligenhet"

Anmeldelse skrevet 8. sep. 2023

Havila Hotel Raftevold
Hotel Videseter
Hotel Videseter
2.5 out of 5
Oppstryn, Road 258, Stryn, Sogn og Fjordane
Du kan bo på dette hotellet under turen til Stryn. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
7,6/10 Good! (154 anmeldelser)
"Good service ."

Anmeldelse skrevet 9. jun. 2023

Hotel Videseter
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Stryn House - Hotel & Apartments
Stryn House - Hotel & Apartments
4 out of 5
31 Tonningsgata, Stryn, Vestland
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i Stryn, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
Stryn House - Hotel & Apartments
Vollsnes Feriehus Stryn
Vollsnes Feriehus Stryn
3.5 out of 5
Vollsnes, Stryn
Hvis du bor i denne hytta ved stranden i Stryn, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
9/10 Wonderful! (22 anmeldelser)
"Kjempefin plass,fantastisk beliggenhet og fine turmuligheter.det var et pluss at båt og kano var med i prisen.det som trekker litt ned var masse folk uten for hytten,masse fluer og trange senger."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2021

Vollsnes Feriehus Stryn
Hydlahytta Stryn
Hydlahytta Stryn
4 out of 5
Hydla Hyttegrend, Stryn, Sogn og Fjordane
Hvis du bor i denne hytta med skimuligheter i Stryn, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
Hydlahytta Stryn
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Byer nær Loen