Stryn

Reiseguide
Stryn
Vestlandsbygda Stryn ligger i Nordfjord og byr på fantastiske naturattraksjoner som høye fjell, dype fjorder og isbreer, noe som gjør dette til et perfekt feriested for friluftsinteresserte.

Briksdalsbreen er en av brearmene til Jostedalsbreen, og med over 300 000 besøkende per år er dette kanskje Stryns mest kjente attraksjon. Breens topp ligger nesten 1900 meter over havet, og isen strekker seg helt ned til Briksdalsbrevatnet. Ved Briksdalsbre fjellstove arrangeres det en rekke aktiviteter, som blant annet brevandringer, ziplining og rafting, og det er meget gode turmuligheter i området.

En annen av isbreene i området byr på noe så sjeldent som skikjøring på sommeren, noe som passer perfekt for skientusiaster på sommerferie. På Tystigbreen ligger Stryn sommerskisenter, som er et alpinsenter med sesong fra tidlig til sent på sommeren. Her kan du boltre deg i flotte løyper, omringet av et vilt fjellandskap, og du vil ha mulighet til å bedrive alt fra alpin til langrenn i sommervarmen.

For å oppleve naturen i området på en helt unik måte, så kan du kontakte Fjord Helikopter, som arrangerer flotte helikopterturer der du ikke bare får sett Stryn med Briksdalsbreen, men også mye annen flott natur med spesielt fokus på Jostedalsbreen. Velger du den lengste turen, så vil du også få sett den vakre Geirangerfjorden.

Et av årets store høydepunkt i Stryn er Strynefestivalen, som i tre sommerdager samler ski-, brett-, sykkel- og klatreentusiaster, i tillegg til et alltid entusiastisk publikum. Her kan du være med på de fleste friluftsaktiviteter som tilbys i området, og hvis du er uerfaren, så har festivalen gode instruktører som kan lære deg opp. Gå heller ikke glipp av festivalcampen på Folven Camping, der stemningen alltid er god etter en lang dag ute i naturen.

Det er flere måter å reise til Stryn på. Velger du å fly, så kan du fly fra Oslo eller Sogndal til Sandane Lufthavn Anda, som ligger en times tid fra Stryn. Du kan også ta buss dit fra landets tre største byer, i tillegg til Ålesund. En av de vakreste måtene å besøke Stryn på er allikevel med tog. Dovrebanen frakter deg til Otta fra Oslo eller Trondheim, og derfra kan du ta buss den siste delen av veien.

Stryn Hotell
Stryn Hotell
3 out of 5
Visnesvegen 1, Stryn, Vestland
Prisen er 1 665 kr per natt fra 20. okt. til 21. okt.
1 665 kr
per natt
20. okt.–21. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i Stryn, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
8/10 Very Good! (609 anmeldelser)
"Super fornøyd med personalet"

Anmeldelse skrevet 27. aug. 2023

Stryn Hotell
Hotel Videseter
Hotel Videseter
2.5 out of 5
Oppstryn, Road 258, Stryn, Sogn og Fjordane
Du kan bo på dette hotellet under turen til Stryn. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering (inkludert). ...
7,6/10 Good! (154 anmeldelser)
"Good service ."

Anmeldelse skrevet 9. jun. 2023

Hotel Videseter
Hjelle Hotel
Hjelle Hotel
2.5 out of 5
Hjellevegen 240, Stryn
Du kan bo på dette hotellet ved stranden under oppholdet i Stryn. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
9,2/10 Wonderful! (272 anmeldelser)
Nydelig hotell på et nydelig sted
"Ved innsjekk ble vi møtt av en særdeles hyggelig hotelleier. Viste seg i tillegg at vi hadde fått øverste karnapp værelse og sannsynligvis beste hotellrommet de hadde. Stor romslig balkong med fantastisk utsikt - stort bad og nydelig himmelseng. Vi fikk også reservert bord i restauranten og fikk ..."

Anmeldelse skrevet 16. aug. 2023

Hjelle Hotel
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Stryn House - Hotel & Apartments
Stryn House - Hotel & Apartments
4 out of 5
31 Tonningsgata, Stryn, Vestland
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i Stryn, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
Stryn House - Hotel & Apartments
Vollsnes Feriehus Stryn
Vollsnes Feriehus Stryn
3.5 out of 5
Vollsnes, Stryn
Hvis du bor i denne hytta ved stranden i Stryn, får du 3,5-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) ...
9/10 Wonderful! (22 anmeldelser)
"Kjempefin plass,fantastisk beliggenhet og fine turmuligheter.det var et pluss at båt og kano var med i prisen.det som trekker litt ned var masse folk uten for hytten,masse fluer og trange senger."

Anmeldelse skrevet 12. aug. 2021

Vollsnes Feriehus Stryn
Hydlahytta Stryn
Hydlahytta Stryn
4 out of 5
Hydla Hyttegrend, Stryn, Sogn og Fjordane
Hvis du bor i denne hytta med skimuligheter i Stryn, får du 4-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
Hydlahytta Stryn
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke

Anmeldelser av Stryn

3.8
Gjestevurdering
5 - Fantastisk
1
" "5 - Fantastisk 16.666666666666668%
4 - Bra
3
" "4 - Bra 50%
3 - OK
2
" "3 - OK 33.333333333333336%
2 - Skuffende
0
" "2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
" "1 - Forferdelig 0%

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende
29. jul. 2019

Stryn is a very good place. Convenient traffic, lots of restaurants with reasonable prices, and good start point to Loen, Olden and Briksdalsbre.

Byer nær Stryn