Stryn

Reiseguide
Stryn
Vestlandsbygda Stryn ligger i Nordfjord og byr på fantastiske naturattraksjoner som høye fjell, dype fjorder og isbreer, noe som gjør dette til et perfekt feriested for friluftsinteresserte.

Briksdalsbreen er en av brearmene til Jostedalsbreen, og med over 300 000 besøkende per år er dette kanskje Stryns mest kjente attraksjon. Breens topp ligger nesten 1900 meter over havet, og isen strekker seg helt ned til Briksdalsbrevatnet. Ved Briksdalsbre fjellstove arrangeres det en rekke aktiviteter, som blant annet brevandringer, ziplining og rafting, og det er meget gode turmuligheter i området.

En annen av isbreene i området byr på noe så sjeldent som skikjøring på sommeren, noe som passer perfekt for skientusiaster på sommerferie. På Tystigbreen ligger Stryn sommerskisenter, som er et alpinsenter med sesong fra tidlig til sent på sommeren. Her kan du boltre deg i flotte løyper, omringet av et vilt fjellandskap, og du vil ha mulighet til å bedrive alt fra alpin til langrenn i sommervarmen.

For å oppleve naturen i området på en helt unik måte, så kan du kontakte Fjord Helikopter, som arrangerer flotte helikopterturer der du ikke bare får sett Stryn med Briksdalsbreen, men også mye annen flott natur med spesielt fokus på Jostedalsbreen. Velger du den lengste turen, så vil du også få sett den vakre Geirangerfjorden.

Et av årets store høydepunkt i Stryn er Strynefestivalen, som i tre sommerdager samler ski-, brett-, sykkel- og klatreentusiaster, i tillegg til et alltid entusiastisk publikum. Her kan du være med på de fleste friluftsaktiviteter som tilbys i området, og hvis du er uerfaren, så har festivalen gode instruktører som kan lære deg opp. Gå heller ikke glipp av festivalcampen på Folven Camping, der stemningen alltid er god etter en lang dag ute i naturen.

Det er flere måter å reise til Stryn på. Velger du å fly, så kan du fly fra Oslo eller Sogndal til Sandane Lufthavn Anda, som ligger en times tid fra Stryn. Du kan også ta buss dit fra landets tre største byer, i tillegg til Ålesund. En av de vakreste måtene å besøke Stryn på er allikevel med tog. Dovrebanen frakter deg til Otta fra Oslo eller Trondheim, og derfra kan du ta buss den siste delen av veien.

Stryn Hotell
Stryn Hotell
3 out of 5
Visnesvegen 1, Stryn, Vestland
Prisen er 1 619 kr per natt fra 23. jun. til 24. jun.
1 619 kr
per natt
23. jun.–24. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i Stryn, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
8/10 Very Good! (637 anmeldelser)
Kan anbefales
"Har vært der 3 ganger. Alltid hyggelige folk og god frokost og greie rom"

Anmeldelse skrevet 13. mai 2024

Stryn Hotell
Hjelle Hotel
Hjelle Hotel
2.5 out of 5