Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

NordfjordeidNorge

Få med deg nasjonalromantikk, kunst i flere former og sommer fra hesteryggen. Nordfjoreid er en av Norges perler som må oppleves.

Nordfjordeid ligger i Sogn og Fjordane, langs Eidsfjorden som er en del av Nordfjord. Tettstedet er kjent for sin vakre natur, og mulighetene for friluftsaktiviteter er mange. For den kulturinteresserte mangler det heller ikke på tilbud!

Hvis du vil ha med deg et stykke vakker arkitektur, kan du reise innom Nordfjordeids kirke, Eid kirke. Kirka er fra 1849, men tidligere, før den nåværende ble bygd, har det stått fire eller fem kirker på kirketomta. Langkirka i tre er kjent for sitt nasjonalromantiske preg, og sine flotte malerier på veggene.

Eid omtales som kulturhovedstaden i Sogn og Fjordane, og Operahuset Nordfjord, som er en arena for all type scenekunst, stod ferdig i 2009. Her kan du få med deg musikalske begivenheter, gå på kino eller ta en tur innom biblioteket – her er det noe for enhver smak! Dersom du ønsker mer kultur på ferieprogrammet – dra innom Kulturhuset Gamlebanken, som er et kulturelt fristed der det tilbys malerier, foto, sang og musikk, og er en møteplass for alle kunstinteresserte i regionen. Hver sommer arrangeres egen rockefestival, Malakoff Rockfestival, noe som bringer mange tilreisende til Nordfjordeid.

Om du er glad i hest – nyt det praktfulle vestlandslandskapet fra ryggen til den berømmelige fjordhesten! Det er svært populært å reise til Nordfjordeid på rideleir sommerstid. Norsk Fjordhestsenter arrangerer rideturer i fjellet, som er det miljøet hvor hesten føler seg mest hjemme. Nordfjordeid er også kjent for Statens hingsteutstilling som har holdt på siden 1886 og har blitt internasjonalt anerkjent med tilreisende fra hele verden.

Dersom du reiser på ferie til Nordfjordeid med fly, kan du dra via Gardermoen til Sandane lufthavn. Anda, som ligger cirka 45 minutter unna Nordfjordeid. For å få mest mulig ut av vestlandsferien kan det imidlertid være et godt alternativ å reise med buss, for så å beskue den norske naturen fra veien. Ekspressbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim går daglig.

Enten du reiser for naturen eller kulturens skyld – en tur til Nordfjordeid er en opplevelse verdt å ha med seg! Vestlandets vakreste natur finner du i Hardanger.

De mest populære hotellene i Nordfjordeid

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Nordfjord Hotell
Nordfjord Hotell
4 out of 5
Sandplassen 1, Nordfjordeid, Eid, Sogn og Fjordane
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 790 kr per natt

Dette hotellet med et spa ligger midt i hjertet av Nordfjordeid og 10 minutters gange unna Nordfjord og Operahuset Nordfjord. Dessuten ligger Eid kirke og Nordfjord ...

3.9/5Good! (57 anmeldelser)

"Bra hotell, kunne fiksa dør til dusjen så ikkje heile badet vart vått når en dusja. Og fått reine håndkle. Ellers veldig fornøgd, personalet ordna nye håndkle og beklaget for det når dei fekk beskjed om det."…"

Anmeldelse skrevet 16. des. 2019

Nordfjord Hotell
Nordfjord Hotell - Bryggen
Nordfjord Hotell - Bryggen
3 out of 5
1 Kaivegen, Eid, Sogn og Fjordane
Prisen er 1 099 kr per natt

Dette hotellet med golfmuligheter ligger i Nordfjordeid og 5 minutters gange unna Nordfjord og Operahuset Nordfjord. Dessuten ligger Eid kirke og Nordfjord golfklubb ...

4.1/5Very Good! (20 anmeldelser)

"........................................................"…"

Anmeldelse skrevet 13. nov. 2019

Nordfjord Hotell - Bryggen
Havila Hotel Raftevold
Havila Hotel Raftevold
3.5 out of 5
Grodås, Hornindal
Prisen er 1 000 kr per natt

Dette hotellet ved stranden ligger midt i hjertet av Hornindal, 0,4 kilometer unna Anders Svor Museum og 40 kilometer unna Hellesylt-stranden og Loen Skylift. ...

4.1/5Very Good! (283 anmeldelser)

"Vasken var lekk, det fossrant vann fra vannlåsen da vasken var i bruk. Litt søppel på gulvet."…"

Anmeldelse skrevet 4. nov. 2019

Havila Hotel Raftevold

Populære steder å besøke i Nordfjordeid

Lovatnet
Bilde av Lovatnet

Lovatnet

5/5(2 anmeldelser)

Få en flott naturopplevelse ved å utforske Lovatnet under besøket i Stryn. Stedet har en innsjø og parker du bør oppleve.