Nordfjordeid

Reiseguide
Nordfjordeid
Få med deg nasjonalromantikk, kunst i flere former og sommer fra hesteryggen. Nordfjoreid er en av Norges perler som må oppleves.

Nordfjordeid ligger i Sogn og Fjordane, langs Eidsfjorden som er en del av Nordfjord. Tettstedet er kjent for sin vakre natur, og mulighetene for friluftsaktiviteter er mange. For den kulturinteresserte mangler det heller ikke på tilbud!

Hvis du vil ha med deg et stykke vakker arkitektur, kan du reise innom Nordfjordeids kirke, Eid kirke. Kirka er fra 1849, men tidligere, før den nåværende ble bygd, har det stått fire eller fem kirker på kirketomta. Langkirka i tre er kjent for sitt nasjonalromantiske preg, og sine flotte malerier på veggene.

Eid omtales som kulturhovedstaden i Sogn og Fjordane, og Operahuset Nordfjord, som er en arena for all type scenekunst, stod ferdig i 2009. Her kan du få med deg musikalske begivenheter, gå på kino eller ta en tur innom biblioteket – her er det noe for enhver smak! Dersom du ønsker mer kultur på ferieprogrammet – dra innom Kulturhuset Gamlebanken, som er et kulturelt fristed der det tilbys malerier, foto, sang og musikk, og er en møteplass for alle kunstinteresserte i regionen. Hver sommer arrangeres egen rockefestival, Malakoff Rockfestival, noe som bringer mange tilreisende til Nordfjordeid.

Om du er glad i hest – nyt det praktfulle vestlandslandskapet fra ryggen til den berømmelige fjordhesten! Det er svært populært å reise til Nordfjordeid på rideleir sommerstid. Norsk Fjordhestsenter arrangerer rideturer i fjellet, som er det miljøet hvor hesten føler seg mest hjemme. Nordfjordeid er også kjent for Statens hingsteutstilling som har holdt på siden 1886 og har blitt internasjonalt anerkjent med tilreisende fra hele verden.

Dersom du reiser på ferie til Nordfjordeid med fly, kan du dra via Gardermoen til Sandane lufthavn. Anda, som ligger cirka 45 minutter unna Nordfjordeid. For å få mest mulig ut av vestlandsferien kan det imidlertid være et godt alternativ å reise med buss, for så å beskue den norske naturen fra veien. Ekspressbuss fra Oslo, Bergen og Trondheim går daglig.

Enten du reiser for naturen eller kulturens skyld – en tur til Nordfjordeid er en opplevelse verdt å ha med seg! Vestlandets vakreste natur finner du i Hardanger.

Nordfjord Hotell - Bryggen
Nordfjord Hotell - Bryggen
3 out of 5
1 Kaivegen, Stad, Sogn og Fjordane
Fullt refunderbart
Prisen er 1 290 kr per natt fra 28. jul. til 29. jul.
1 290 kr
per natt
28. jul.–29. jul.
Hvis du bor på dette hotellet med golfmuligheter i Stad, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), parkering ...
7,4/10 Good! (154 anmeldelser)
God stemning
"Var der i forbindelse med ett arrangement som foregikk. Hørte noe støy fra festplassen og forbigående trafikk, men ikke nevneverdig generende. Skrål fra måker, var vel det mest sjenerende under hele oppholdet (og det kan vel neppe Hotellet lastes for)"

Anmeldelse skrevet 8. jul. 2024