Førde

Reiseguide
Førde
Innerst i Sunnfjords lengste fjord ligger Førde og venter med interessante kulturopplevelser og flott natur. Det er enkelt å se hvorfor en av Norges største malere ofte valgte regionen som subjekt for sin kunst.

Omringet av fjell, isbreer og knallblått vann kan du lett få den nasjonalromantiske følelsen under en tur til Førde. I dette landskapet vokste Nikolai Astrup opp og han vendte stadig tilbake hit for inspirasjon til sine malerier. Besøk Astruptunet for å se huset han bodde i samt en rekke av trykkplatene han brukte.

I sentrum av Førde by finner du Sogn og Fjordane Kunstmuseum, med både skiftende og permanente utstillinger av kunst fra fylket, med spesielt fokus på samtidskunst fra 1970-tallet og fram til i dag. Førdehuset har også en del utstillinger, i tillegg til sine andre og varierte arrangementer, som teater, konserter og dans. I juli arrangeres Førdefestivalen, med folkemusikk fra hele verden.

Det allsidige Sunnfjord Museum tilbyr både historie og aktiviteter for store og små. På en reise i Førde kan du ta med familien på vandring langs Mostien, som både gir lærerik innsikt i Sunnfjords historie og en fantastisk utsikt over Movatnet, Jølstra og den imponerende Huldefossen. En litt mer interaktiv rute er Dyreløypa, der det langs stien finnes informasjonstavler med utstoppede dyr og dyrelyder fra faunaen i området. Hvis du er interessert i fiske, har Jølstra, som deler byen i to, godt laksefiske, noe som også har ført til den store skulpturen Laksen.

En annen populær rute, som egner seg både for syklister og turgåere, går opp til Hafstadfjellet sør for Førde. På vintertid kan du spenne på deg skiene og ta turen opp til Grovabreen for å få en nydelig utsikt over fjellene og vannene nedenfor. Hvis du er heldig, kan du også få øye på en reinsdyrflokk under turen.

Det går buss fra Bergen, Trondheim og Oslo til Førde, ellers ligger det en flyplass noen kilometer fra sentrum som har ruter til og fra Oslo og Bergen. En stor naturopplevelse kan du dessuten få om du tar tog til Myrdal, bytter til Flåmsbanen for å få med deg den nydelige utsikten, og så buss til Førde fra Flåm.

Førde Gjestehus og Camping
Førde Gjestehus og Camping
3 out of 5
Kronborgvegen 44, Sunnfjord
Prisen er 1 045 kr per natt fra 31. mai til 1. jun.
1 045 kr
per natt
31. mai–1. jun.
Hvis du bor i denne jakthytta med familievennlig profil i Førde, får du 3-stjerners standard. Stedet tilbyr følgende tjenester/fasiliteter: wi-fi (inkludert), ...
9/10 Wonderful! (64 anmeldelser)
"Bra rom og hyggelig betjening. Det var ikke noe som jeg ikke likte."

Anmeldelse skrevet 23. nov. 2023

Førde Gjestehus og Camping
Scandic Sunnfjord Hotel & Spa
Scandic Sunnfjord Hotel & Spa
3.5 out of 5
Storehagen 2, Sunnfjord