Florø

Reiseguide
Florø
Et ferieparadis med salt sjøluft, vakker natur og en koselig småbyatmosfære. Stedet har mye historie, og spesielt norsk fiskehistorie preger denne byen.

Ta en ferie til Florø for å oppleve norsk kystnatur på sitt aller beste. Her er det mange øyer i skjærgården og historiske steder med helleristninger du kan besøke. Har du med tursko er det flere muligheter for både korte og lange turer i nærmiljøet.

Florø har vært et viktig senter for fisket helt siden det store sildefisket på 1800-tallet, og fiskeindustrien er fremdeles en av hovednæringene. Kommunen har flere ganger blitt kåret til Norges triveligste. Byen er strukturelt oppbygget som en storby siden den fra begynnelsen av ble konstruert som en by istedenfor, som mange andre byer, å bare vokse utover etter hvert.

Ta en tur til Kvanhovden fyr ytterst i havgapet – her kan du til og med overnatte om du ønsker det. Eller ta turen til Kystmuseet og lær om hvordan livet utartet seg for fiskerne og bøndene her opp gjennom årene. Helleristningene i Ausevika, som er fra steinalderen, er også verdt et besøk. Stikk også innom Norsk Hjortesenter og lær mer om utvikling av hjorten som en ressurs.

Den populære Strandgata som løper parallelt med kystlinjen, er byens store handlegate, og her finner du butikker av alle slag. Det er også mange fine turmuligheter rundt Florø, og Brandsøyåsen er en av de mest populære. Fra den 300 meter høye toppen har du utsikt over byen og skjærgården. Florø er en kystby, og selv om den er svært vakker, kan det ofte være regn og ruskevær her, så husk å ta med klær til all slags vær.

Det er mest praktisk å benytte bil når du skal reise til Florø, da kan du kjøre fritt i området og besøke stedene som ligger litt utenfor selve bykjernen. Det er også mulig å fly til Florø lufthavn som ikke ligger mer enn fem minutter utenfor sentrum. Hurtigruten stopper i Florø, og det er flere båter og ferger som anløper havna.

En helgetur til Florø lar deg oppleve det varierte kystmiljøet på Vestlandet. Her kan du slappe av med reker på torget eller nyte en softis i solen – på ekte norsk vis!

Kinn Hotell Florø
Kinn Hotell Florø
3 out of 5
Havrenesvegen 32B, Kinn
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 305 kr per natt fra 2. aug. til 3. aug.
1 305 kr
per natt
2. aug.–3. aug.