Tivoli

Reiseguide
Bilde tatt av Bucketlist
Et lite stykke fra Roma ligger den idylliske byen Tivoli – en ekte perle med kunst, kultur, historiske monumenter og vakker natur.

Her finner du mange religiøse bygninger viet Hercules og Vesta, men også andre skatter, som ærverdige villaer til poeter, generaler og keisere. En weekendtur til Tivoli er en fantastisk mulighet til å bli kjent med fortiden. på friluftsmuseet kan du følge sporene etter ulike tidsepoker og rusle mellom bygninger, tårn og festningsverk. Og dette er bare noe av det du kan oppleve på ferie i Tivoli!

Tivoli er en av de største kommunene i Lazio, og de nydelige villaene i området er verdenskjent: Villa d'Este, Villa Gregoriana og sist, men ikke minst,vakre Villa Adriana. Reisen vår starter nettopp her ved denne elegante villaen, som står på UNESCOs prestisjefylte verdensarvliste. Det arkeologiske stedet er stort, så det er lurt å komme tidlig om morgenen slik at du kan utforske alt sammen. Den storslagne keiserboligen ble bygd mellom 118 og 138 f.Kr i vakre, landlige omgivelser. Her har du muligheten til å rusle mellom romerske ruiner og nydelig natur. Villa Adriana (Hadrians villa) er den største romerske keiservillaen som ble bygd, og bærer vitnesbyrd om romernes utrolige arkitektoniske bragder.

Etter besøket kan du fortsette langs Via del Colle, den gamle veien mot Tivoli. Langs veien kan du beundre en rekke historiske monumenter, det ene vakrere enn det andre. Noen eksempler er Tempio della Tosse (hoste-tempelet), den gamle byporten Porta del Colle, Casa Gotica (det gotiske huset) og Hercules-tempelet. Fortsetter du langs veien, kommer du til Piazza del Duomo med San Lorenzo-basilikaen og Mensa Ponderaria. Det eneste som står igjen av middelalderkirken i dag, er den monumentale strukturen og det høye tårnet i romansk stil. Inne i katedralen finner du også en vakker trefigur av Nedtagelsen fra korset fra 1100- og 1200-tallet.

Vi forsetter vår reise til Tivoli langs Via della Missione, veien som knytter sammen gamlebyen og den nye bebyggelsen. Her stanser vi på Piazza Campitelli, et av byens vakreste torg, og deretter på et annet torg i nærheten av San Silvestro-kirken. Når vi fortsetter spaserturen, kommer vi til vakre Villa d’Este, som også står på UNESCOs verdensarvliste. Her finner du en av Italias vakreste renessansehager. Villaen ble bygd på oppdrag av kardinal Ippolito II d’Este og har en imponerende samling av fontener, nymphaeumer, grotter og vannkunst, som ble modell for barokke og manieristiske hager over hele Europa. De storslagne bygningene og terrassene på ulike nivåer er en referanse til Babylons hengende hager, et av oldtidens sju underverker. Vanningssystemet med en akvedukt og tunnel under byen er derimot nok et bevis på romersk ingeniørkunst. Spaserturen fortsetter langs Via del Trevio, Tivolis hovedgate, hvor du kan beundre de nydelige bygningene fra 1500- og 1600-tallet og San Biagio-kirken. Turen avsluttes ved Villa Gregoriana.

Tivoli er full av fantastiske syn, idylliske villaer og historiske monumenter, så her er det mer enn nok å gjøre. Ta en titt på pakkereisene til Tivoli og gjør deg klar til en unik, uforglemmelig opplevelse.

UNAHOTELS Decò Roma
UNAHOTELS Decò Roma