Type reise
Flyreise 1
Flyreise 2
Flyreise 3
Flyreise 4
Flyreise 5
Grunnet reiseråd knyttet til koronaviruset (COVID-19), kan noen reisemål være utilgjengelige på visse datoer. Finn ut mer.

Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter etter kategori

De beste tingene å gjøre i Roma

Se de 50 forskjellige aktivitetene du kan gjøre i Roma

Aktiviteter for alle i Roma – den evige by

Italias hovedstad er en gullgruve for den som er historieinteressert men har også ting å gjøre for alle som besøker enten de vil gå i historiens fotspor eller oppdage noe helt nytt og moderne. Man kommer allikevel ikke utenom de store turistmagnetene som Colosseum Peterskirken

Det Sixtinske Kapell Spansketrappen og Pantheon. Og det er klart at man besøke disse stedene særlig hvis det er første gang man besøker byen. Har man vært her før kan man tillate seg å i det minste besøke noen av de mindre kjente severdighetene. San Paolo Fuori le Mura er en gigantisk basilika som er å finne i Ostiense-delen av Roma VIII-bydelen. Her finner få turister veien så man kan ofte nyte storslagenheten i ro – noen ganger helt alene. En annen unik opplevelse som få turister får er en omvisning i Vatikanets hage – dette må bestilles i forveien så her er det ikke mange som kommer innom.

Ønsker man å styre unna alle disse antikkens perler bør man i hvert fall ikke begi seg opp på Romas syv høyder: Palatinhøyden Celiohøyden Esquilinhøyden Aventinhøyden Kapitolhøyden Viminalhøyden og Quirinalhøyden. Disse er alle sammen viet arkitektoniske og arkeologiske perler fra 2 000 år og mer tilbake. Vil man finne aktiviteter i Roma som er mer moderne må man holde seg i lavereliggende områder. Campo de Fiori er et livlig marked der det er mulig å få seg en matbit eller bare sitte og se på livet – og man kan bli sittende i timevis.

Roma – ting å gjøre med mat

Italienerne er lidenskapelig opptatt av mat og det finnes en rekke matorienterte aktiviteter i Roma. Enten du vil besøke noen av verdens beste restauranter lære å lage mat på italiensk vis eller hvis du vil shoppe dine favorittingredienser til å ta med hjem kan du det i Roma. Ta en tur på et av de flotte markedene som Nuovo Mercato Esquilino Mercato Dell'Unita eller bondemarkedet Mercato Terra Terra di Casal Bertone og plukk med deg deilige råvarer. Stikker du innom et av de mange loppemarkedene finner du sikkert også en pastamaskin eller noen gode kokkekniver for en billig penge.

Roma for den eventyrlystne

Det finnes aktiviteter i Roma som man ikke får gjort hvor som helst ellers og noe av det kuleste man kan gjøre er å leie en Ferrari for dagen og brenne litt gummi på en racerbane. Vil man heller få opp hjerterytmen med litt aktivitet er nok å delta i gladiatortrening svært spennende. Her får man svingt sverdet nedkjempet sine motstandere og fanget dem alle i nettet. Og så får man svettet litt og moret seg utenfor de mest nedtråkkete turistløypene.

Avslutter du dagen på en av Romas mange koselige tavernaer har du garantert toppet dagen med alt av flotte ting å gjøre i denne evige byen. Drar du på en weekendtur til Roma kan dy fylle helgen med et stort utvalg av ting å gjøre og du vil neppe gå lei med det første.

Kart

Discover neighborhoods in Roma

Roma bysentrum

Trevi-fontenen og Piazza Venezia er noen av de mest populære attraksjonene i Roma bysentrum. Det er bare å hoppe på metroen på Barberini stasjon eller Spagna stasjon og la deg fascinere av interessante museer, flotte katedraler og vakker elveutsikt.

Historiske bygningerKatedralerMonumenter

Vatikanet

Vatikanet har mye å by på, blant annet interessante museer og flotte katedraler. Du bør absolutt få med deg attraksjoner som Vatikanmuseene og Det sixtinske kapell, og hopper du på metroen på Ottaviano (San Pietro – Musei Vaticani) stasjon eller Cipro stasjon, kan du utforske mer av byen.

KatedralerMuseerKultur

Prati

På en reise til Prati, et fredelig nabolag i Roma som ligger en kort spasertur fra Vatikanet, kan du lytte til levende musikk og spise ekte romersk mat.

MuseerElverKatedraler

Navona

Hyggelige kaféer er noe av det som trekker folk til Navona, og mens du er i byen, kan du også ta turen til Piazza Navona og Campo de' Fiori.

KirkerKatedralerHistoriske bygninger

Monti

I Rione Monti, som er en av Romas mest berømte bydeler, kan du slappe av på vinbarer og restauranter og ta deg en spasertur til berømte Colosseum og andre historiske severdigheter.

KatedralerKirkerHistoriske bygninger

EUR

EUR er kjent for både interessante museer og hyggelige kaféer. Er du hypp på sightseeing, er PalaLottomatica og Mediterraneum Aquarium Roma vel verdt et besøk, og du kommer deg enkelt rundt i byen med metroen fra EUR Palasport stasjon eller EUR Fermi stasjon.

ArkitekturMuseerTur