Ting å gjøre i Roma

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Colosseo fasiliteter samt monument, kulturarv og nattbilder

Aktiviteter for alle i Roma – den evige by

Italias hovedstad er en gullgruve for den som er historieinteressert, men har også ting å gjøre for alle som besøker, enten de vil gå i historiens fotspor eller oppdage noe helt nytt og moderne. Man kommer allikevel ikke utenom de store turistmagnetene som Colosseum, Peterskirken, Det sixtinske kapell, Spansketrappen og Pantheon. Og det er klart at man besøke disse stedene, særlig hvis det er første gang man besøker byen. Har man vært her før, kan man tillate seg å i det minste besøke noen av de mindre kjente severdighetene. San Paolo Fuori le Mura er en gigantisk basilika som er å finne i Ostiense-delen av Roma VIII-bydelen. Hit finner få turister veien, så man kan ofte nyte storslagenheten i ro – noen ganger helt alene. En annen unik opplevelse som få turister får, er en omvisning i Vatikanets hage – dette må bestilles i forveien, så her er det ikke mange som kommer innom.

Ønsker man å styre unna alle disse antikkens perler, bør man i hvert fall ikke begi seg opp på Romas syv høyder: Palatinhøyden, Celiohøyden, Esquilinhøyden, Aventinhøyden, Kapitolhøyden, Viminalhøyden og Quirinalhøyden. Disse er alle sammen viet arkitektoniske og arkeologiske perler fra 2 000 år og mer tilbake. Vil man finne aktiviteter i Roma som er mer moderne, må man holde seg i lavereliggende områder. Campo de Fiori er et livlig marked, der det er mulig å få seg en matbit, eller bare sitte og se på livet – og man kan bli sittende i timevis.


Roma – ting å gjøre med mat

Italienerne er lidenskapelig opptatt av mat, og det finnes en rekke matorienterte aktiviteter i Roma. Enten du vil besøke noen av verdens beste restauranter, lære å lage mat på italiensk vis, eller hvis du vil shoppe dine favorittingredienser til å ta med hjem, kan du det i Roma. Ta en tur på et av de flotte markedene, som Nuovo Mercato Esquilino, Mercato Dell'Unita, eller bondemarkedet Mercato Terra Terra di Casal Bertone, og plukk med deg deilige råvarer. Stikker du innom et av de mange loppemarkedene, finner du sikkert også en pastamaskin eller noen gode kokkekniver for en billig penge.


Roma for den eventyrlystne

Det finnes aktiviteter i Roma som man ikke får gjort hvor som helst ellers, og noe av det kuleste man kan gjøre, er å leie en Ferrari for dagen, og brenne litt gummi på en racerbane. Vil man heller få opp hjerterytmen med litt aktivitet, er nok å delta i gladiatortrening svært spennende. Her får man svingt sverdet, nedkjempet sine motstandere og fanget dem alle i nettet. Og så får man svettet litt og moret seg utenfor de mest nedtråkkete turistløypene.

Avslutter du dagen på en av Romas mange koselige tavernaer, har du garantert toppet dagen med alt av flotte ting å gjøre i denne evige byen. Drar du på en weekendtur til Roma, kan dy fylle helgen med et stort utvalg av ting å gjøre, og du vil neppe gå lei med det første.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter