Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

MoldeNorge

En reise til Molde kan bety både ville naturopplevelser og livlige jazztoner. I «Rosenes by» kan du også finne flere museer og historiske steder, og oppleve Romsdalens vakre kyst og fjorder.

Kanskje reiser du til Molde med bil fra nord, og i så fall kan det hende du kommer via Atlanterhavsveien. Denne 36 kilometer lange veistrekningen er av mange i både Norge og utlandet ansett som verdens fineste bilreise, og i 2005 ble den ble den også kåret til århundrets byggverk i Norge. Atlanterhavsveien tar deg helt ut i havgapet, og det kan være en dramatisk og spennende opplevelse å krysse holmene og de lave broene i ruskevær, mens vinden og bølgene fra storhavet slår mot frontruta på bilen.

En annen kjent veistrekning i området er Trollstigen, som ligger i Moldes nabokommune Rauma. Trollstigen er Norges mest besøkte turistvei, og besøkes av utallige reisende hvert år. Selve «stigen» består av krappe svinger som snirkler seg ned en lang fjellside, og er såpass utfordrende at veien bare er åpen på sommeren. Dette er en kjøretur som kan ta pusten fra noen og enhver.

Når du til slutt har kommet til Molde, så kan det være at du hører lyden av musikk i det fjerne. Da har du i så fall kommet til byen under den årlige festivalen Moldejazz, der du kan se og høre verdenskjente musikere sammen med et stort, internasjonalt publikum. Molde arrangerer også den årlige Bjørnsonfestivalen, som er en litteraturfestival med blant annet opplesninger, debatter, skriveverksteder og besøk fra berømte internasjonale forfattere.

For å oppleve litt av den lokale historien kan du reise ut til Hjertøya , der du finner Fiskerimuseet – et fiskevær med bygninger hentet fra Vestlandskysten. Her kan du lære mer om fiskeriet og den tradisjonelle kystkulturen i Molde-området. På Hjertøya kan du også se steinhytta til den berømte tyske avantgarde-kunstneren Kurt Schwitters, som bodde der på 1930-tallet. I nærheten står det også en kopi av søylen «Grosse Merzsäule,» som han fikk satt opp før den tyske invasjonen gjorde at han måtte flykte fra landet.

Foruten Atlanterhavsveien er Hurtigruten den mest spektakulære måten å reise til Molde på, og skipene ankommer byen daglig. Molde har også en flyplass med daglige avganger til og fra Oslo, Trondheim og Bergen.

De mest populære hotellene i Molde

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotell Molde Fjordstuer - by Classic Norway Hotels
Hotell Molde Fjordstuer - by Classic Norway Hotels
3.5 out of 5
Julsundvegen 6, Molde
Prisen er 1 114 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Molde og 10 minutters gange unna Aker stadion, Molde sentrum og Molde Cathedral. Dessuten ligger Tusten Skiheiser og ...

4.5/5Wonderful! (621 anmeldelser)

"Fint og rent, store rom, fin beliggenhet, god mat."…"

Anmeldelse skrevet 1. jun. 2020

Hotell Molde Fjordstuer - by Classic Norway Hotels
Scandic Seilet
Scandic Seilet
3.5 out of 5
Gideonvegen 2, Postboks 98, Molde
Gratis avbestillingBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 071 kr per natt

Dette hotellet ligger ved vannkanten og 15 minutters gange unna Aker stadion, Molde sentrum og Molde Cathedral. Dessuten ligger Tusten Skiheiser og Romsdalsfjord ...

4.2/5Excellent! (983 anmeldelser)

"Fikk et lite og slitt rom i en meget rolig tid på året, 1.januar.... Ble litt skuffa, prisen var ikke av den laveste heller. Eneste hotellet som var åpent derfor , ble dette valgt . Hyggelig betjening og MEGET god frokost ."…"

Anmeldelse skrevet 7. jan. 2020

Scandic Seilet
Thon Hotel Moldefjord
Thon Hotel Moldefjord
3.5 out of 5
Storgt. 8, Molde
Prisen er 752 kr per natt

Dette hotellet ligger midt i hjertet av Molde og 5 minutters gange unna Molde sentrum og Aker stadion. Molde Cathedral ligger 0,4 kilometer unna.

4.2/5Very Good! (168 anmeldelser)
Kort opphold

"Helt greit hotell for et kortere opphold. Rommet kan neppe være mindre, men hva trenger man for å sove. Frokost på Egon over middels. Betjening hyggelig og forekommende både i hotell og restaurant."…"

Anmeldelse skrevet 27. feb. 2020

Thon Hotel Moldefjord

Populære steder å besøke i Molde

Trollstigen
Bilde av Trollstigen

Trollstigen

4.5/5(6 anmeldelser)

Opplev naturen ved Trollstigen, et flott grøntområde i Rauma kommune. Stedet har fjell og fossefall som du bør oppleve.

Anmeldelser av Molde

4.3

Populært reisemål

5 - Fantastisk
8
5 - Fantastisk 44.44444444444444%
4 - Bra
7
4 - Bra 38.888888888888886%
3 - OK
3
3 - OK 16.666666666666668%
2 - Skuffende
0
2 - Skuffende 0%
1 - Forferdelig
0
1 - Forferdelig 0%

3/5 - OK

Anonym

30. jul. 2019

Hadde større forventning, men anbefaler bygdene rundt

5/5 - Fantastisk

Verifisert reisende

29. jul. 2019

A few walks from Molde traffic terminal, but not too far way.