Viktig: Dette reisemålet kan være underlagt reiserestriksjoner grunnet COVID-19, inkludert spesifikke restriksjoner for overnatting. Sjekk lokale og nasjonale reise- og helseråd for dette reisemålet før du bestiller.

Gran CanariaSpania

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene og tilbyr alt fra bortgjemte strender til sjarmerende hvite kalksteinslandsbyer og vakre katedraler.

Enten du ønsker morsomme aktiviteter og avslapping på et strandhotell, utfordrende fotturer gjennom fantastiske vulkaner eller kulturelle opplevelser i tradisjonelle byer, vil ikke en ferie på Gran Canaria skuffe deg. Milde vintre og varme, tørre somre gjør dette til et utmerket reisemål hele året. Dra til Gran Canaria for å oppleve solen om vinteren.

Vannsportentusiaster kan glede seg, siden de jevne varme vindene rundt strandbyene Meloneras og Maspalomas på sørkysten gir perfekte forhold for brettseiling og seiling. Slapp av og bad i roligere vann i bortgjemte bukter som Amadores-stranden.

Du bør også få med deg øyas største by, Las Palmas. Den majestetiske, grå Catedral de Santa Ana i hjertet av byen, er en av byens mest imponerende bygninger. I tillegg kan du se den omfattende samlingen av førspanske gjenstander på Kanarisk museum (Museo Canario) i nærheten. Et av byens høydepunkter er Casa Museo de Colón. Denne tradisjonelle hvite kalksteinsbygningen er dedikert til historien til Las Palmas og den rollen Kanariøyene spiller for den transatlantiske handelsavtalen.

På sørkysten kan du se Maspalomas-sanddynene. Denne 400 hektar store nasjonalparken føles som selveste Sahara-ørkenen, og har et stort utvalg hjemmehørende busker og trekkfugler. Rusle langs markedsgatene eller bli med på en guidet kamelsafari.

Opplev en annen side av Gran Canaria ved å dra innover i landet forbi furuskoger og bratte klipper, til den lille landsbyen Tejeda. Slapp av i den friske fjelluften og gå en tur til Las Nieves-toppen for å se den flotte utsikten fra det høyeste punktet på øya. Den enorme steinformasjonen Roque Nublo i sørvest gir deg et innblikk i de utrolige kreftene som formet denne vulkanøya.

Gran Canarias internasjonale flyplass ligger i hovedstaden Las Palmas på nordøstkysten av øya. Herfra kan du kjøre til de fleste byene på øya på under en time.

De mest populære hotellene i Gran Canaria

Anslått pris for 1 natt og 2 voksne
Hotel Tabaiba Princess
Hotel Tabaiba Princess
4 out of 5
Avda. Tour Operador TUI, s/n, Maspalomas, San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria

Dette hotellet er familievennlig og ligger i nærheten av stranden i San Bartolomé de Tirajana og 2 kilometer unna Holiday World Maspalomas, Maspalomas golfbane ...

4.1/5Very Good! (262 anmeldelser)

"Hyggelig personell, Hotellet er litt slitt og trenger en oppussing."…"

Anmeldelse skrevet 10. apr. 2019

Hotel Tabaiba Princess
Aparthotel Playa del Sol - Adults Only
Aparthotel Playa del Sol - Adults Only
3.5 out of 5
Avenida Tirajana, 26, San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria

Dette leilighetshotellet ligger midt i hjertet av San Bartolomé de Tirajana og 2 kilometer unna Maspalomas botaniske hage og Yumbo kjøpesenter. Dessuten ligger ...

4.2/5Very Good! (295 anmeldelser)
HC inngang til hage/pool er låst.

"Jeg bruker rullator, og HC adkomst til hagen/pool området har en port som er låst med kjetting. Man føler seg ikke spesielt velkommen når man må henvende seg i resepsjonen for å komme inn og ut. Kan jo ikke gå inn der alene, for da blir jeg innestengt. Ellers hadde vi det fint."…"

Anmeldelse skrevet 21. des. 2019

Aparthotel Playa del Sol - Adults Only
Melia Tamarindos
Melia Tamarindos
5 out of 5
Calle de las Retamas, 3, Playa de San Agustin, San Bartolomé de Tirajana, Gran Canaria

Dette hotellet, på strandpromenaden, befinner seg ved stranden i San Bartolomé de Tirajana og 5 kilometer unna San Agustin-stranden, Yumbo kjøpesenter og Maspalomas-sanddynene. ...

4/5Very Good! (563 anmeldelser)

"The outdoor facilities was nice and the staff handeling us outside was professional. However the airconditon on both mine and my daughters room didn`t work and plastic under the sheets (sheets for not wet the bed). In a five star hotel this is terrible!! And I paid for kingsize bed but got 2 older ..."…"

Anmeldelse skrevet 16. jul. 2019

Melia Tamarindos

Populære steder å besøke i Gran Canaria

Las Canteras-stranden
Bilde av Las Canteras-stranden

Las Canteras-stranden

4/5(34 anmeldelser)

Det finnes ikke noe mer avslappende å gjøre på ferien enn å bruke en dag på Las Canteras-stranden, en populær strand i Las Palmas de Gran Canaria. Området har en strandlinje det er hyggelig å gå langs, og er kjent for de hyggelige kaféene sine.

Amadores-stranden
Bilde av Amadores-stranden

Amadores-stranden

4.5/5(74 anmeldelser)

Denne perfekt beskyttede bukten byr på rolige farvann, en vakker havn og restaurantbesøk langs stranden.

Mogán havn
Bilde av Mogán havn

Mogán havn

4.5/5(77 anmeldelser)

Spaser langs vannet i Lomo Quiebre når du legger turen innom Mogán havn. Dette avslappende området har sjøutsikt det er hyggelig å gå langs, og er kjent for sine mange restauranter.

Maspalomas fyr
Bilde av Maspalomas fyr

Maspalomas fyr

4/5(49 anmeldelser)

Du vil finne ut mer om historien til Meloneras dersom du går innom et populært sted som Maspalomas fyr. Dette avslappende området har strender og en strandlinje du bør oppleve.

Maspalomas-sanddynene
Bilde av Maspalomas-sanddynene

Maspalomas-sanddynene

4.5/5(45 anmeldelser)

Beundre disse flotte, gylne sanddynene, og utforsk de vindformede haugene for å finne små bassenger som yrer av fisk og fugleliv. 

Puerto Rico-stranden
Bilde av Puerto Rico-stranden

Puerto Rico-stranden

4/5(53 anmeldelser)

Det finnes ikke noe mer avslappende å gjøre på ferien enn å bruke en dag på Puerto Rico-stranden, en populær strand i Puerto Rico. Dette familievennlige området har en strandlinje som passer godt for en trivelig spasertur, og er kjent for det fantastiske utelivet sitt.

Populære aktiviteter i Gran Canaria

Safarieventyr med jeep
Bilde av Safarieventyr med jeep

Safarieventyr med jeep

Anbefales av 80 % av reisende
598 kr
per voksen
Spennende safari i firehjulstrekker og rideeventyr på kamel
Bilde av Spennende safari i firehjulstrekker og rideeventyr på kamel

Spennende safari i firehjulstrekker og rideeventyr på kamel

Anbefales av 88 % av reisende
641 kr
per voksen
Nordkyst-tur med vinsmaking og kaffeplantasjer
Bilde av Nordkyst-tur med vinsmaking og kaffeplantasjer

Nordkyst-tur med vinsmaking og kaffeplantasjer

420 kr
per voksen
Guidet spasertur i gamlebyen i Las Palmas
Bilde av Guidet spasertur i gamlebyen i Las Palmas

Guidet spasertur i gamlebyen i Las Palmas

77 kr
per voksen
Inngangsbillett til Sioux City Park
Bilde av Inngangsbillett til Sioux City Park

Inngangsbillett til Sioux City Park

Anbefales av 86 % av reisende
221 kr
per voksen
Dagstur til Loro Park på Tenerife, med transport
Bilde av Dagstur til Loro Park på Tenerife, med transport

Dagstur til Loro Park på Tenerife, med transport

Anbefales av 82 % av reisende
1 095 kr
per voksen