Gran Canaria

Reiseguide
Kanarisk museum som viser innendørs

Gran Canaria er den tredje største av Kanariøyene og tilbyr alt fra bortgjemte strender til sjarmerende hvite kalksteinslandsbyer og vakre katedraler.

Enten du ønsker morsomme aktiviteter og avslapping på et strandhotell, utfordrende fotturer gjennom fantastiske vulkaner eller kulturelle opplevelser i tradisjonelle byer, vil ikke en ferie på Gran Canaria skuffe deg. Milde vintre og varme, tørre somre gjør dette til et utmerket reisemål hele året. Dra til Gran Canaria for å oppleve solen om vinteren.

Vannsportentusiaster kan glede seg, siden de jevne varme vindene rundt strandbyene Meloneras og Maspalomas på sørkysten gir perfekte forhold for brettseiling og seiling. Slapp av og bad i roligere vann i bortgjemte bukter som Amadores-stranden.

Du bør også få med deg øyas største by, Las Palmas. Den majestetiske, grå Catedral de Santa Ana i hjertet av byen, er en av byens mest imponerende bygninger. I tillegg kan du se den omfattende samlingen av førspanske gjenstander på Kanarisk museum (Museo Canario) i nærheten. Et av byens høydepunkter er Casa Museo de Colón. Denne tradisjonelle hvite kalksteinsbygningen er dedikert til historien til Las Palmas og den rollen Kanariøyene spiller for den transatlantiske handelsavtalen.

På sørkysten kan du se Maspalomas-sanddynene. Denne 400 hektar store nasjonalparken føles som selveste Sahara-ørkenen, og har et stort utvalg hjemmehørende busker og trekkfugler. Rusle langs markedsgatene eller bli med på en guidet kamelsafari.

Opplev en annen side av Gran Canaria ved å dra innover i landet forbi furuskoger og bratte klipper, til den lille landsbyen Tejeda. Slapp av i den friske fjelluften og gå en tur til Las Nieves-toppen for å se den flotte utsikten fra det høyeste punktet på øya. Den enorme steinformasjonen Roque Nublo i sørvest gir deg et innblikk i de utrolige kreftene som formet denne vulkanøya.

Gran Canarias internasjonale flyplass ligger i hovedstaden Las Palmas på nordøstkysten av øya. Herfra kan du kjøre til de fleste byene på øya på under en time.

Discover neighborhoods in Gran Canaria

Hotel Riu Vistamar - All Inclusive
Hotel Riu Vistamar - All Inclusive
4 out of 5
Avenida de la Cornisa, s/n, Mogan, Gran Canaria, 35130
Fullt refunderbartBestill nå, betal under oppholdet
Prisen er 1 720 kr per natt fra 31. mai til 1. jun.
Hvis du bor på dette overnattingsstedet med alt inkludert i Mogan, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 2 utendørsbassenger ...
4,3/5 Excellent! (674 anmeldelser)
"Meget godt som all inclusive"

Anmeldelse skrevet 26. mar. 2022

Hotel Riu Vistamar - All Inclusive
Radisson Blu Resort, Gran Canaria
Radisson Blu Resort, Gran Canaria
5 out of 5
Barranco de la Verga S/N, Arguineguin, Mogan, Gran Canaria, 35120
Prisen er 1 786 kr per natt fra 24. mai til 25. mai
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Mogan, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og 2 utendørsbassenger. ...
4,7/5 Exceptional! (655 anmeldelser)
Veranda uten privatliv
"Førsteinntrykket var bra, men ble overrasket over at rommet var en leilighet som var delt i to. Det er lås imellom rommene, men verandaen er delt kun med en plastvegg. Dette var svært irriterende da det var et norsk par som var på den andre siden, og du kunne lett høre hva de snakket om! Toppen av ..."

Anmeldelse skrevet 30. jan. 2022

Radisson Blu Resort, Gran Canaria
Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa
Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa
5 out of 5
Mar Mediterraneo 1, Meloneras, San Bartolome de Tirajana, Gran Canaria, 35100
Prisen er 1 806 kr per natt fra 19. jun. til 20. jun.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i San Bartolomé de Tirajana, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 6 utendørsbassenger ...
4,4/5 Wonderful! (663 anmeldelser)
"Veldig hyggelig for familer. Flott park-og bassenganlegg!"

Anmeldelse skrevet 13. feb. 2022

Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
Cordial Green Golf
Cordial Green Golf
3 out of 5
Avenida Tjaereborg s/n, Maspalomas, San Bartolome de Tirajana, Gran Canaria, 35100
Prisen er 1 083 kr per natt fra 19. jun. til 20. jun.
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med golfmuligheter i San Bartolomé de Tirajana, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,1/5 Very Good! (503 anmeldelser)
Fantastisk leilighetshotell
"Fantastisk leilighetshotell med nydelige bassengfasiliteter, ligger naturskjønt til kloss opp til golfbanen. Taxistopp 3 minutter unna og fri buss service til Playa og Faro Maspalomas om morgenen og formiddagen."

Anmeldelse skrevet 5. mar. 2020

Cordial Green Golf
Aparthotel Playa del Sol - Adults Only
Aparthotel Playa del Sol - Adults Only
3.5 out of 5
Avenida Tirajana, 26, San Bartolome de Tirajana, Gran Canaria, 35100
Prisen er 765 kr per natt fra 4. jun. til 5. jun.
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i San Bartolomé de Tirajana, får du 3,5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), en takterrasse ...
4,2/5 Excellent! (362 anmeldelser)
"Fint lokale, hjelpsom personal. Noen tidligere klaget på støy fra utesteder, men jeg har vart der 1 uke og sovet uten å våkne av noe lyd fra gate. Sterk anbefales."

Anmeldelse skrevet 17. apr. 2022

Aparthotel Playa del Sol - Adults Only
Rainbow Golf Gay Men-only Resort
Rainbow Golf Gay Men-only Resort
3 out of 5
c/ Touroperador Finnmatkat 5, Campo Internacional, Maspalomas, San Bartolome de Tirajana, Las Palmas, 35100
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med fasiliteter for forretningsreisende i San Bartolomé de Tirajana, får du 3-stjerners standard. Stedet har blant annet ...
4,6/5 Exceptional! (117 anmeldelser)
"A great and cozy accommodation for gay men. Very nice staff who are cheerful and helpful. The pool is located in the middle of the square and works well as a social zone. Cheap drinks at the bar. Good value for money. Recommended"

Anmeldelse skrevet 22. nov. 2021

Rainbow Golf Gay Men-only Resort
Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Populære steder å besøke i Gran Canaria

Populære aktiviteter i Gran Canaria

Byer nær Gran Canaria