Ting å gjøre i Gran Canaria

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Roque Nublo fasiliteter samt kløft eller juv

Gran Canaria – aktiviteter i solen, året rundt

Gran Canaria er en av Kanariøyene som ligger i Atlanterhavet, i overkant av 200 km vest for Afrika. Øya tilhører Spania, og turismen er den største næringen på øya. Her er det varmt gjennom hele året, og mange reiser hit nettopp for å få sol og varme i den kalde årstiden. På Gran Canaria bor det også en del mennesker fra Skandinavia året rundt, og det er ikke uvanlig å se gateskilt på ett av de skandinavisk språkene eller norske varer i enkelte butikker. Det er mange ting å gjøre på Gran Canaria og mye å oppleve, uansett når på året du velger å reise.

Opplevelser på Gran Canaria

På Gran Canaria finner du mange svært fine strender. Her kan du virkelig slappe av og nyte en rolig ferie i solen. Det er også mange arrangører som tilbyr forskjellige aktiviteter på sjøen. Her kan du for eksempel snorkle, dykke eller bli med på seiltur. Det er også mange aktiviteter på Gran Canaria for deg som vil se mer av øya. Her er det flere dagsutflukter du kan delta på. Du kan for eksempel ta en tur til kalderaen Bandama som er en del av Tafira landskapsvernområdet. Eller hva med å ta en tur i den botaniske parken i Maspalomas? Her er det gratis inngang, og du får se et stort utvalg av planter og kaktuser.

Opplev nattelivet på Gran Canaria

Øya er også kjent for et livlig natteliv, og reiser du hit med vennegjengen, er det kanskje nettopp dette du vil oppleve? I Playa del Ingles sør på øya, finner du det mest pulserende utelivet med over 200 barer og utesteder. I hovedstaden, Las Palmas, er det distriktet Mesa y Lopes som er det mest populære uteområdet med mange klubber. Det er også utesteder i de andre byene på øye, men der går det litt roligere for seg. De fleste barene stenger klokka to om natten, mens diskoteker og nattklubber ofte ikke stenger før klokka seks om morgenen.

Gran Canaria – ting å gjøre for deg som reiser med barn

Hvis du skal påferie til Gran Canaria med barn, kan det være greit å planlegge noen aktiviteter som barna helt sikkert vil sette pris på. Det kan være greit å unngå de verste festområdene når du reiser med barn, og heller velge ett av de litt roligere stedene. Øya byr på et stort utvalg av strender som du kan boltre deg på. Prøv for eksempel stranden i Mogan, som er ganske liten og oversiktlig, med fin hvit sand og en sti opp til iskremsjappa. Hva med å bli med på en ridetur på kameler i ørkenen? Dette kan du prøve i Maspalomas. Det er også flere badeland og vannparker på øye. Noen av disse egner seg best for små barn, andre for litt større barn. Så her kan du velge et anlegg som passer alderen på barna dine. Ta også turen til Palmitos Park, hvor du kan se mange spennende dyr og et flott delfinshow. Husk å ta med nok drikke under utfluktene dine, og ikke glem solkrem med høy faktor!


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.

Få forslag fra de som kjenner området om hva du burde bestille før reisen.


Populære aktiviteter