Afrika

Reiseguide
Afrika ble tidligere beskrevet som et ukjent og mystisk "mørkt kontinent", men kan nå tilby et utrolig mangfold av reisemuligheter for turister fra hele verden.

Det moderne Afrika tiltrekker seg eventyrere, fotografer, jegere, historieinteresserte og vanlige turister. Dra på ferie til Afrika og se majestetiske dyr, kulturelle underverker, sjokoladeplantasjer, vakre landskap, strender og fascinerende byer.

Savannene i innlandet ønsker besøkende velkommen for å se de "fem store" villdyrene: afrikabøffel, elefant, leopard, løve og neshorn. Bli med på en lovlig safari for å jakte på storvilt i Botswana, Tanzania, Sør-Afrika og andre land. Du kan også nøye deg med å bare ta bilder av dyrene. I tillegg kan du finne giraffer, steinbukk, sebra og mange andre fascinerende dyr som ikke er vanlige på andre kontinenter utenfor dyrehager.

Besøk Tanzania for å se det majestetiske fjellet som inspirerte Ernest Hemingway til å skrive Snøen på Kilimanjaro. Hvis du har erfaring, kan du få en minneverdig opplevelse ved å klatre opp til toppen. Hvis du trives bedre i lavere høyde, kan du utforske Sør-Afrikas Wild Coast eller Namibias Fish River Canyon.

I Marokko kan du se den vakre Hassan II-moskeen i Casablanca og besøke casbaher, medinaer og souker over hele landet. Forlat Marrakech og dra på tur med firehjuling til Atlas-fjellene eller ri på kameler inn på Saharaørkenens uendelige sandsletter og sov ved en oase under stjernene.

Afrika produserer en stor del av verdens kakaobønner. Få omvisning på sjokoladegårder i Elfenbenskysten, Ghana og andre steder. Få en forståelse av kulturen i disse utviklingslandene. Noen av dem er påvirket av fransk kultur og språk.

Sør-Afrika var en gang en britisk koloni, og bærer preg av en vestlig innflytelse. Landet har overvunnet sin fortid som apartheid-land og kan nå stolt feire en fascinerende blanding av britisk kultur og ulike innfødte kulturer. Det finnes flere minnesmerker for Nelson Mandela, den sør-afrikanske lederen som kjempet i mange år, både i og utenfor fengsel, for å få landet til å fjerne raseskillet og implementere like rettigheter for alle innbyggere. Nyt den flotte utsikten fra Taffelberg over Cape Towns forrevne kyst.

Madagaskar, en øy utenfor østkysten av Afrika, er virkelig et land med fascinerende skapninger, med sine flygehunder, børstepinnsvin og over et dusin typer lemurer. Ikke gå glipp av Tsingy Rouge, røde steinformasjoner som stiger opp av bakken. Snorkle og dykk i Indiahavet fra Nosy Be.

På andre øyer i Indiahavet finnes det resorter hvor du kan feriere med stil. Besøk Maldivene for endeløse, hvite strender og klart vann. Utforsk noen av de over 100 øyene i Seychellene for å finne din egen yndlingsstrand. Opplev de vakre strendene på Mauritius og reis innover i landet for å dra på fottur og besøke botaniske hager og naturreservater.

En gammel historie handler om hvordan tre blinde menn beskriver en elefant. Én av dem tar på snabelen og tror det er en gren. En annen tar på en fot og tror det er en søyle. Den tredje tar på halen og ser for seg et tau. Afrika ligner denne elefanten. Her kan du finne et stort mangfold av aktiviteter og få mange fine og forskjellige ferier. Skreddersy den første reisen til Afrika for det du er mest interessert i og kom tilbake mange ganger for å se andre fascinerende områder du har gått glipp av.

Afrika – populære byer

Victoria and Alfred Waterfront som inkluderer innsjø
Cape Town
Kjent for Fjell, Sjø og Turer
Cape Town er kjent for sine natur- og kulturattraksjoner, fra toppen av Table Mountain til den unike "Cape Dutch"-arkitekturen og den krystallklare blå kysten.

Grunner til å reise

  • Boulders Beach
  • Long Street
  • Castle of Good Hope
Johannesburg som viser solnedgang, by og silhuett
Johannesburg
Kjent for Shopping, Safarier og Kafeer
Johannesburg, landets hovedstad, er en by i stadig vekst, og byfornyelse er et stikkord for dette symbolet på det moderne Sør-Afrika.

Grunner til å reise

  • Gold Reef City
  • Nelson Mandelas plass
  • Apartheid-museet
Kairo som viser historisk arkitektur
Kairo
Kjent for Museer, Historisk og Kafeer
Oppdag en av verdens største antikke sivilisasjoner på museene og i pyramidene i nærheten av Egypts dynamiske og overraskende moderne hovedstad.

Grunner til å reise

  • Egyptisk museum
  • Tahrir-plassen
  • Khufu-pyramiden