Starten på sidens hovedinnhold

Billige flyreiser til Sharm El Sheikh

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.

Fly til Sharm El Sheikh

Fly til Sharm el-Sheikh

Dersom du vil svømme i et av de klareste havene i verden, er Sharm el-Sheikh byen for deg. Den er plassert helt sør på Sinai-halvøya ved Rødehavet – som er hjem til utrolig mange forskjellige fisker, koraller og andre havdyr. Dette, sammen med det svært behagelige klimaet, har gjort Sharm el-Sheikh til et yndet reisemål blant nordmenn. Når du skal bestille flybillett til Sharm el-Sheikh, lønner det seg å bruke Expedia. Med Expedia er du sikret å finne så billige flybilletter til Sharm el-Sheikh som mulig, samtidig som du også kan få gode tilbud på hotell i Sharm el-Sheikh.

Det er ikke mulig å reise til Sharm el-Sheikh direkte – alle flyselskapene som flyr strekningen foretar minst én mellomlanding. Har du flaks med mellomlandingen kommer du deg til denne egyptiske byen på i underkant av åtte timer, men de fleste avgangene har en reisetid på i overkant av ti timer.

Lev livet i ferieparadiset Sharm el-Sheikh

Når det snakkes om Midtøstens Las Vegas, er det Sharm el-Sheikh det refereres til. En solferie til Sharm el-Sheik feriestedet har blitt mer og mer populært blant nordmenn de siste årene, både på grunn av de mange hotellene med alt inkludert og de lave prisene. Byen kan deles inn i to området: gamle Sharm el-Sheikh og Naama Bay. Den gamle delen av byen er en liten og ganske så uberørt fiskelandsby, mens Naama Bay er turistområdet – hvor du finner hotellene, barene, nattklubbene og shoppingmulighetene.

Det er mye spennende å se i byen, og et godt utgangspunkt kan være en tur innom turistkontoret, som du finner på adressen Tower Services Area nr. 4. Du har sikkert hørt om Sinaifjellet i religionstimene på skolen, fjellet hvor Moses fikk overlevert de ti bud fra Gud. Dette fjellet ligger i Sharm el-Sheikh, og turen opp til det lille greskortodokse kapellet på toppen tar rundt to timer. Dersom du i stedet vil se mer av områdets (undersjøiske) natur, er Ras Mohammed et godt valg. Denne nasjonalparken ligger omtrent 20 kilometer øst for byen, og det er hovedsakelig undervannsområder som er fredet. Blant dykkere kalles denne nasjonalparken for Rødehavets juvel – så det er kanskje ingen overraskelse at dykking er svært populært i Sharm el-Sheikh.

Flyreiser til Sharm el-Sheikh fra Norge

Det er en rekke forskjellige flyselskaper som flyr strekningen, både norske (deler av strekningen) og utenlandske. Blant de største er Norwegian, Turkish Airlines, KLM, SAS og Egyptair.

Alle nordmenn må ha visum for å oppholde seg i Egypt. Man kan enten ordne seg med visum på forhånd fra den egyptiske ambassade, som varer i 1 måned etter innreise, eller kjøpe et ferievisum ved ankomst, som varer i to uker.

Sharm el-Sheikh internasjonale lufthavn

Flyplassen i Sharm el-Sheikh ligger omtrent 18 km nordøst for sentrum. Det er en relativt stor flyplass med flere terminaler. I terminalene finner du alt fra taxfreebutikker til kafeer og restauranter. Den eneste måten å komme seg fra flyplassen og inn til sentrum på, er via bilveien. Du kan velge å ordne deg med leiebil i Sharm el-Sheikh, eller du kan ta en av de mange bussene og drosjene som kjører inn til sentrum. Sørg for at du avtaler prisen på drosjeturen før avreise.

Informasjon om flyreiser til Sharm El Sheikh

Ankomstflyplass Sharm El Sheikh
Ankomstflyplassens IATA-kode SSH

Populære flyvninger til Sharm El Sheikh

Disse prisene var tilgjengelige i løpet av de siste 7 dagene. Prisene står oppført per person, tur-retur, for det nevnte tidsrommet. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår gjelder.