Ferie i Kairo

Oppdag en av verdens største antikke sivilisasjoner på museene og i pyramidene i nærheten av Egypts dynamiske og overraskende moderne hovedstad. 

Hvis du reiser til Kairo, får du oppleve en kulturperle. Oppdag gamle, glitrende skatter på Egyptisk museum, utforsk den fantastiske arkitekturen og bybildet i det islamske Kairo og fordyp deg i nåtidskunst på øya Gezira. Bare 30 minutters kjøretur fra Kairo sentrum, på Giza-platået, kan du besøke faraoenes gravsteder i de store pyramidene og beundre den store sfinksen.

Start din eventyrferie i Kairo med å utforske gamle Kairo, et område som er omgitt av murene til Babylon festning, som er nesten 2000 år gammel. I området rundt festningen, kjent som koptiske Kairo, finner du Koptisk museum, med gjenstander fra kristendommens tidlige historie, kunst og kultur. Ikke gå glipp av Den hengende kirken, som har religiøse malerier fra 700-tallet til 1700-tallet. I nabobygningen, Ben Ezra-synagogen, kan du besøke stedet der det sies at Moses ble funnet i sivet.

For en smak av moderne egyptisk kultur, kan du ta deg over en av de mange broene til øya Gezira, som ligger midt i Nilen. Opplev Egypts utrolig rike musikkliv i Operahuset i Kairo eller på egyptisk senter for kultur og kunst (Makan). Spis ved den eldgamle Nilens bredder, eller bli med på et middagscruise for å se Kairo opplyst om kvelden.

Hvis du har lyst til å ta med et minne fra ferien i Kairo, kan du handle på Khan el-Khalili Bazaar. Her kan du smake på gatemat og vandre rundt i en labyrint av boder, hvor du kan kjøpe smykker, parfyme, krydder, håndmalt keramikk og messinglamper. Ta en pause fra den travle basaren i en av Kairos grønne lunger. Ha piknik i de skyggefulle, vakre hagene i Al-Azhar Park eller nyt utsikten over byen fra en av restaurantene rundt parken.

Når du er på ferie i Kairo, er det enkelt å komme seg rundt med undergrunnsbane og buss, men hvis du drar til Giza eller gamlebyen, er det best å dra med en guidet gruppe, slik at du ikke går glipp av noe!


De beste hotelltilbudene

Se alle hoteller i Kairo
1.0 av 5.0
1.5 av 5.0
2.0 av 5.0
2.5 av 5.0
3.0 av 5.0
3.5 av 5.0
4.0 av 5.0
4.5 av 5.0
5.0 av 5.0
De mest populære pakketilbudene som er funnet av våre reisende
De mest populære pakketilbudene som er funnet av reisende fra [originCity]

De beste tilbudene på fly + hotell

Se alle pakkereiser til Kairo

De beste tilbudene på fly

Se alle Kairo flyvninger

Bestill ferie til Kairo