Cape Town

Reiseguide
Victoria and Alfred Waterfront som inkluderer innsjø
Cape Town er kjent for sine natur- og kulturattraksjoner, fra toppen av Table Mountain til den unike "Cape Dutch"-arkitekturen og den krystallklare blå kysten.

Uansett hvor du er i Cape Town, kan du nyte synet av det velkjente Table Mountain – en av verdens mest imponerende bakgrunner. Ingen reise til denne sørafrikanske havnebyen er komplett uten en gåtur eller en tur i gondol til toppen, der den fantastiske utsikten er kjent som en av de beste i Afrika.

Cape Town, kjent som "Kaapstad" på afrikaans, er parlamentsby og byen med nest størst folketall, etter Johannesburg. Cape Town trekker til seg flest turister i Sør-Afrika.

Fortellingen om byens fortid er skrevet i arkitekturen. De koloniserende hollenderne satte sitt preg med den unike "Cape Dutch"-stilen. Se etter hus med pyntegavler i fronten. Du kan oppdage malayisk påvirkning i de fargerike husene og minaretene i Bo-Kaap-distriktet.

Blandingen av nasjonaliteter sørger for et rikt kulturliv og noe av den beste maten i landet. Du kan prøve lokale retter fra gatevognene i Bo-Kaap-distriktet, blant annet Babotie, en sterkt krydret kjøttrett. Prøv nyfanget sjømat i elegante restauranter i Victoria og Alfred Waterfront.

Lav luftfuktighet gjør at sommervarmen ikke blir utålelig, mens det kan være ganske fuktig om vinteren. Du kan søke tilflukt fra regnet og lære om byens historie på Jewish Museum, Slave Lodge og South African Maritime Museum. Du kan høre fortellinger fra tidligere fanger på Robben Island i nærheten, der den tidligere presidenten Nelson Mandela satt som fange før apartheid ble opphevet.

Byen og halvøya er omgitt av en vill kystlinje. Du kan slappe av i vakre St. James, beundre fjellkjeden Twelve Apostles fra Camps Bay Beach og prøve billedskjønne kjøreturer rundt Hout Bay. Table Mountain National Park dekker 75 prosent av halvøya. Kom i nærkontakt med afrikanske pingviner på Boulders Beach, eller se på bavianer, antiloper og hvaler mens du går langs stiene på Kapp det gode håp.

Cape Town ligger på sørvestkysten i Sør-Afrika. Det er best å utforske byen og landet omkring med bil. Legg merke til at det kan være utrygt i enkelte bydeler, på grunn av den ekstreme fattigdommen. Byen er relativt trygg etter sørafrikansk standard, men du bør ta nødvendige forholdsregler: ikke bær på verdisaker, lås dørene mens du kjører, og hold deg til turistområder som generelt er godt bevoktet.

Discover neighborhoods in Cape Town

Cape Town Marriott Hotel Crystal Towers
Cape Town Marriott Hotel Crystal Towers
5 out of 5
Corner Century Boulevard & Rialto Road, Century City, Cape Town, Western Cape, 7441
Prisen er 1 091 kr per natt fra 21. okt. til 22. okt.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Cape Town, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), 4 restauranter og 2 barer/lounger. ...
4,5/5 Wonderful! (235 anmeldelser)
"outstanding service african hospitalty on its best...highly recomended."

Anmeldelse skrevet 27. nov. 2018

The Table Bay Hotel
The Table Bay Hotel
5 out of 5
Quay 6 Victoria & Alfred, Cape Town, Western Cape, 8001
Prisen er 3 534 kr per natt fra 5. nov. til 6. nov.
Hvis du bor på dette hotellet i luksuriøs stil i Cape Town, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet frokost (inkludert), wi-fi (inkludert) og parkering ...
4,6/5 Wonderful! (570 anmeldelser)
Har besøkt hotellet siden like etter åpningen
"Flott lokalitet. Bra hotel men ikke det det engang var. Prisen en betaler står ikke i forhold til standard."

Anmeldelse skrevet 19. mar. 2019

AC Hotel by Marriott Cape Town Waterfront
AC Hotel by Marriott Cape Town Waterfront
4 out of 5
Dockrail Road, Foreshore, Cape Town, Western Cape, 8001
Prisen er 1 446 kr per natt fra 21. okt. til 22. okt.
Hvis du bor på dette hotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Cape Town, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), et ...
4,5/5 Wonderful! (199 anmeldelser)
"Fabulous property. Only set back it was in a somewhat difficult location to get in and out of."

Anmeldelse skrevet 3. okt. 2022

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.
The Onyx Apartment Hotel
The Onyx Apartment Hotel
4 out of 5
57 Heerengracht Street, Cape Town, Western Cape, 8001
Hvis du bor på dette leilighetshotellet i Cape Town, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og frokost. ...
4,5/5 Wonderful! (229 anmeldelser)
"Staff was very friendly and helpful"

Anmeldelse skrevet 4. sep. 2022

Lawhill Luxury Apartments
Lawhill Luxury Apartments
5 out of 5
V&A Residential Marina, Dock Rd, Cape Town, Western Cape, 8000
Hvis du bor i denne leiligheten i luksuriøs stil i Cape Town, får du 5-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), parkering (inkludert) og ...
4,5/5 Wonderful! (106 anmeldelser)
"Schönes Apartment, gute Lage an der der Waterfront. Sauber, aber mit Potential nach oben in Sachen Kundenwünsche."

Anmeldelse skrevet 9. des. 2021

Waterfront Village
Waterfront Village
4 out of 5
4 Mindpearl Building West Quay Road, Cape Town, Western Cape, 8001
Hvis du bor på dette leilighetshotellet med fasiliteter for forretningsreisende i Cape Town, får du 4-stjerners standard. Stedet har blant annet wi-fi (inkludert), ...
4,2/5 Excellent! (229 anmeldelser)
"Likte det meste, men salongmøblene var slitte og enda litt dårligere enn de var i 2016. (Vi hadde den samme leiligheten i år som for 2 år siden.) Leiligheten er litt "grå", savner farger, men du verden, stor og flott. En liten TV var noe vanskelig å betjene. Hjelp av betjeningen var mulig. Kjøkkenet ..."

Anmeldelse skrevet 25. nov. 2018

Laveste pris per natt funnet de siste 24 timene, basert på et opphold på 1 natt for 2 voksne. Priser og tilgjengelighet kan endre seg. Ytterligere vilkår kan gjelde.

Byer nær Cape Town