Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Sverige

Intro

Spaweekend i Sverige

Drømmer du om å dra på spa i Sverige? Da er du på ingen måte alene. Sverige er kjent for sine mangfoldige spahoteller og velværemuligheter, og mange nordmenn reiser over grensen for en koselig, og ikke minst billigere, spaopplevelse. Sverige har en rekke spahoteller som holder svært høy standard, hvor du kan kjenne på roen, nyte varme bad og ta vare på deg selv. På de fleste av disse spahotellene er selve spatilbudet veldig bra, med innendørs basseng og spa med full service. Det kan imidlertid være lurt å sjekke dette før du bestiller, så du ikke ender opp med å bli skuffet når du ankommer. Enten du har hatt en stressende periode på jobben, pusset opp huset eller bare trenger litt tid borte fra alt mas og kjas, kan du være sikker på at et opphold på et spahotell i Sverige vil få deg til å senke skuldrene.

continued

Når man først skal på spaweekend, velger mange å gå for et luksuriøst alternativ. Da er det en fordel at det i Sverige ikke er noen mangel på hoteller omgitt av vakker natur og med moderne fasiliteter. Det å komme seg bort en helg er verdifullt i seg selv, siden det gir deg et avbrekk fra en hektisk hverdag. Sverige har som nevn et godt utvalg når det kommer til spahoteller, og det er mange gode tilbud på spaweekend du kan velge mellom. Her er din guide over de beste spahotellene i Sverige, så du kan ta et mest mulig informert valg. Les litt om noen av de mest populære spahotellene i landet, hvor svenskene selv liker å feriere i eget land og mulighetene forbundet med spapakker, som blant annet tilbys av Expedia. Disse pakkene kan nemlig være nøkkelen til å gi deg en super spaferie til en rimeligere penge.

Top things to Do

Spahoteller i Sverige

Sverige har en rekke spahoteller hvor du kan unne deg en spaweekend eller noen timers avbrekk fra en hektisk hverdag. Sverige har et prisnivå som ligger lavere enn hva vi er kjent med fra Norge – så her kan du absolutt gjøre et kupp på spapakker eller spaweekend. Spahotellene ligger både langs sjøen og til fjells – så her kan du velge hvilke former for vakker og mektig natur du ønsker å omgi deg med.

Varberg Stadshotell & Asia Spa ble kåret til årets beste spa i 2014. Asia Spa er inspirert av østens filosofi, hvor ayurveda, feng shui og de fem elementer er toneangivende for behandlingene. Kunnskapen om livet, harmoni og de fem grunnelementene, vann, ild, jord, metall og tre, og hvordan disse påvirker hverandre, brukes aktivt hos Asia Spa. De ansatte tilpasser spaopplevelsen til deg slik at du får en opplevelse som er tilpasset dine utfordringer på best mulig måte. For Asia Spa er det viktig at opplevelsen skal være velgjørende både for kropp og sjel!

Falkenberg Strandbad ligger en time sør for Gøteborg og er et godt alternativ når du skal på spa i Sverige. På dette deilige spahotellet kan du boltre deg i kroppslig luksus med en rekke behandlinger for kropp og ansikt. Du kan få massasje, skrubb eller innpakning – eller alt i ett om du velger en av Falkenberg Strandbads signaturbehandlinger. Du kan nyte tyrkisk kurbad eller arabisk rasul, og tilbringe late timer foran peisen i avslapningsområdet. Med stranden rett utenfor hotellet er dette stedet perfekt for avslapning og for å finne din indre ro.

Copperhill Mountain Lodge er et designhotell i Åre. Åre er kjent for å være en fantastisk skidestinasjon – og hva er vel bedre enn å kombinere det med et deilig opphold på spa? Spa-avdelingen til Copperhill Monuntain Lodge byr på varme kilder, spabasseng og badstue. Fjellet viser seg med alle sin prakt utenfor vinduet – en perfekt utsikt der du lar deg synke ned i de varme kildene. Det delikate og innbydende spaet har fokus på renhet og enkelhet – typisk nordisk. Behandlingsrommene er inspirert av samisk kultur og historie.

Hotel Tylösand ligger utenfor Halmstad på sørkysten av Sverige. Hotellet er kjent for sin lange historie som badehotell med helsebringende effekter. I dag har Hotel Tylösand en moderne spa-avdeling, et smaksrikt og spennende kjøkken, og er spesielt kjent for sin store kunstsamling. Blant annet er hotellet dekorert med gullplatene til både det kjente bandet Roxette og Gyllene Tider. Spa-avdelingen har det enkle navnet The Spa og byr på både innendørs- og utendørs badebasseng, boblebad og badstue i moderne omgivelser. Med fantastisk utsikt over Kattegatt og en lun atmosfære, er det ikke vanskelig å slappe av og nyte livet.

Arken hotell i Gøteborg skriver selv på sine hjemmesider at her kan du «sjekke inn i drømmenes verden», og for en drøm dette hotellet er! Hotellet er delikat innredet i harmoniske fargetoner. Det er lagt vekt på de små detaljene, så dette er absolutt hotellet for deg som foretrekker det lille ekstra når du skal på spa i Sverige. Hotellets spaavdeling har nytelse i fokus og tilbyr det meste for at du skal få et avbrekk fra en hektisk hverdag. Dette er absolutt et perfekt utgangspunkt for en herlig weekend med spa i Sverige.

Did you know that?

Visste du at …

… Sveriges høyeste fjell heter Kebnekaise? Fjellet ligger i Nord-Sverige, like ved Kiruna, og rager 2106 meter over havet. Det sies at fra toppen kan man se ni prosent av hele Sverige, noe som utgjør et område på størrelse med Nederland.

… ganske nylig ble svensk annonsert som det offisielle språket for Sverige? Dette skjedde så sent som i 2009 og ble gjort for å styrke statusen til språket. (Kilde)

… i Sverige er de så gode på resirkulering at de importerer avfall fra Norge, slik at de har nok å ta unna? Sveriges resirkuleringsprogram genererer strøm for en kvart million hjem. (Kilde)

The local perspective

Svenske favoritter

Svenskene er ekstremt begeistret for å dra på spa langs den svenske vestkysten. Det høye saltinnholdet i havet langs den svenske kysten sørger for at en dukkert i havet gir helsebringende effekter. I over 100 år har havet ved vestkysten vært kjent for sine helsebringende effekter, og de første kurbadene dukket opp tidlig på 1900-tallet.

Hotel Skansen i Båstad har vært et møtested for svenske livsnytere i mange år. Faktisk er selv kongebarna observert i baren her fra tid til annen. Dette luksushotellet har en spa-avdeling hvor trend og klassisk, mørk og lys, vann og luft møtes. En herlig fusjon av to verdener inspirerer og får deg til å slappe av. I spa-avdelingen er det en lun atmosfære hvor du kan la deg omsvøpe av vann i bassenget, nyte varmen i badstuen eller renses i opplevelsesdusjen. Hotellet har også et kallbadhus, et lite hus på påler som står ved vannkanten. Her kan du gå rett fra badstuen og hoppe i det forfriskende havet – eller kose deg i det oppvarmede utendørsbassenget. Av behandlinger kan du velge mellom ulike massasjer og peeling som gjør deg lettere til sinns og løser opp spenninger. Så enten svenskene er på jakt etter en luksuriøs spa weekend eller noen timers avkobling, har Hotel Skansen lenge vært en soleklar vinner.

Spapakker i Sverige

De svenske spahotellene har et mangfold av spapakker de tilbyr nordmenn på spa i Sverige. For nordmenn som er prisbevisste, kan det være greit å sjekke ut om det ønskede hotellet har spapakker tilgjengelig. Slik kan du få et deilig og luksuriøst opphold til en billigere penge enn om du bestiller hotell og behandlinger separat.

En spapakke inneholder som oftest overnatting, frokost, fri tilgang til spa-avdelingen og behandlinger i spa-avdelingen. Det er typisk at en signaturbehandling eller et utvalg av vanlige behandlinger er inkludert i prisen. Noen steder inkluderer også spapakken 3-retters gourmetmiddag. Og gode tilbud vil du jo ikke gå glipp av? Når alt er bestilt og ordnet på forhånd, er det bare å dra avgårde og gjøre seg klar for et opphold som gjør godt for både kropp og sjel!

Frister det ikke å ta på seg en deilig badekåpe og tøfler for å så synke ned i varme bad? Sverige har et stort utvalg av spahoteller som er perfekt for deg som ønsker et avbrekk fra en hektisk hverdag. Behandlinger inspirert av østlige og orientalske tradisjoner kombinert med vestlig kunnskap, gjør ethvert spaopphold i Sverige til en nytelse. Lekre hoteller med moderne design, lekkert interiør og flinke terapeuter – alt dette kan Sverige by på! Bestill ditt spaopphold i dag!