Need Some Inspiration?

Select a Theme
Shopping
Oslo

Intro

Handle i Oslo - shoppinghovedstaden

Oslo er ikke bare den byen i landet som har det største utvalget når det kommer til severdigheter, byen er også landets suverene shoppinghovedstad og kan by på gode shoppingmuligheter. Uavhengig av om du er på utkikk etter butikker i Oslo som selger klær eller sko, bare vil ta en titt i byens interiørforretninger eller tenker kjøpe deg nye hodetelefoner eller en ny telefon, er utvalget butikker stort. Hvis du blir sulten underveis, er det bare å se deg rundt på steder hvor du befinner deg – sannsynligheten er stor for at det er en restaurant eller et spisested rett rundt hjørnet.

continued

Mens noen foretrekker å handle i uavhengige forretninger, for å finne de unike gjenstandene eller plaggene, synes andrekjøpesentre er bedre, siden de da kan få kjøpt alt de skal ha på ett og samme sted. Det fine med Oslo er at du finner en herlig kombinasjon av begge deler. Det kollektive transporttilbudet i Oslo er i tillegg svært godt, så du vil ikke ha problemer med å komme deg fra den ene kanten av byen til den andre. Det betyr at du slipper å slite ut bena dine i løpet av shoppingrunden. Det kan imidlertid lønne seg å planlegge hvilke områder og butikker du vil utforske på forhånd, slik at du ikke går glipp av noe i løpet av dagen og er mest mulig effektiv.

Top things to Do

Kjente kjøpesentre og butikker i Oslo sentrum

Er du interessert i kjente butikkjeder som byr på rimelige og moteriktige klær, kan du starte med å utforske byens butikker allerede ved Oslo Sentralstasjon. Her finner du kjøpesenteret Oslo City, som er et av de største og mest populære sentrene i byen. Det er hovedsakelige kjente og kjære klesbutikkene for både ungdom og voksne i senteret, men det er også gode muligheter til å få kjøpt seg noe godt å spise innimellom all din shopping i Oslo.

Etter å ha utforsket dette senteret kan du spasere oppover Karl Johans gate fra stasjonen, og mot Egertorget. Langs denne spennende og livlige strekningen finner du rimelige klesforretninger som Zara og HM, men du finner også i sidegatene design hus som Louis Vuitton, Mulberry og Hugo Boss. I tillegg finner du kjøpesentre, kiosker, suvenirbutikker, smykkeforretninger og spisesteder.

Hvis du er på jakt etter stedet med virkelig billig shopping i Oslo, blant annet billige klær av ukjente merker, tar du turen til Grønland. Her er det flere forretninger som har akkurat det du er på utkikk etter. Vil du i tillegg ta en titt på rimelige secondhand-klær og -tilbehør, kan du dra innom butikken Fretex på Grünerløkka, som byr på trendy klesplagg for de unge og urbane som ikke vil bruke altfor mye penger på å se stilige ut.

Vil du heller utforske mer eksklusive merkebutikker, kan du gå innom Akersgata, hvor du finner noen av byens mest luksuriøse forretninger, og deretter sette kursen mot det lekre kjøpesenteret Paléet i den øvre delen av Karl Johans gate. Dette flotte senteret byr ikke bare på interessante klesforretninger, men du finner dessuten flere kafeer og en bokhandel her. Videre kan du spasere gjennom den hyggelige Slottsparken til du kommer til handlegatene Hegdehaugsveien og Bogstadveien. Disse to veiene henger sammen og byr på både norske og utenlandske forretninger og elegante sentre som selger klær i en noe høyere prisklasse. Det finnes også noen rimeligere alternativer innimellom alle de eksklusive forretningene, i tillegg til andre typer forretninger, og du kan dessuten sette deg ned og ta deg en kopp kaffe for å samle kreftene på veien på en av de mange kafeene i området.

Er du ute etter helt unike butikker i Oslo, kan du videre dra innom den spennende vintageforretningen Tonica Vintage Corner, som ligger nær den øverste delen av Bogstadveien. Her kan du finne noen virkelig flotte og unike klesplagg. Det sies at butikken til og med har hatt en av Marilyn Monroes kjoler i hende. Ellers kan du ta turen til noen av de eksklusive secondhand-forretningene på Grünerløkka, som for øvrig er et av byens generelt sett mest trendy områder.

Trenger du noen nye sko, kan du utforske de ulike skobutikkene i Karl Johans gate og i området rundt Grensen og Lille Grensen. Byens mange kjøpesentre kan også som regel by på en skobutikk eller to. Leter du etter noen spesielle typer sko som du ikke finner maken til andre steder, kan du ta turen til Grünerløkka, som har unike skoforretninger og vintagebutikker som selger sko.

Finn noe kult til hjemmet ditt

Det finnes en rekke forretninger for interiør og design i Oslo, og et naturlig første sted å dra til om du er på utkikk etter nettopp dette, er det store varehuset House of Oslo. Dette varehuset ligger ikke så langt fra Nationaltheatret stasjon, og det huser rundt 15 butikker. Ikke langt unna dette finner du dessuten den kjente og varierte forretningen Norway Designs, som spesialiserer seg på nordisk design. Du kan også dra ned til Stortorvet og innom GlasMagasinet, som er et av byens eldste varehus. Her finner du alt fra glassvarer til kjøkkenutstyr. I tillegg holder Den Norske Husfliden til her, noe som kan være av interesse dersom du vil kjøpe med deg en lusekofte eller noe til bunaden din i samme slengen.

Frister det dessuten med en tur innom noen av byens mer eksklusive møbel- og antikvitetsforretninger, bør du dra til Frogner og Bygdøy allé. Dette fasjonable området kan i tillegg by på unike klesforretninger og andre typer butikker med varer i en generelt høyere prisklasse, for deg som har litt ekstra penger å svi av i løpet av ferien.

Hvis du er på jakt etter en ny telefon, eller kanskje vil kjøpe deg noen nye spill til spillkonsollen din, kan du ta turen innom noen av de store elektronikkforretningene i området rundt Storgata og Stenersgata. Her selger de alt en ekte nerd drømmer om, fra TV-er og stereoanlegg, til spillkonsoller, datamaskiner og små duppeditter.

Mathallen og andre smaksrelaterte gleder

Den nylig åpnede Mathallen i Maridalsveien er kanskje det mest kjente stedet for spesielle mat- og drikkeopplevelse i Oslo. Her kan du spise delikatesser og innta drikke fra Norge og utlandet på stedet eller kjøpe med deg noe, som kjøttvarer, ost eller vin, som du kan nyte i ro og fred hjemme. Fristende frukter og grønnsaker kan du dessuten kjøpe med deg fra Grønland Basar, som ligger i Tøyengata, og som i tillegg til matvarer byr på en rekke andre type varer i sjarmerende og livlige omgivelser.

Er du glad i te, kan du dra innom en tebutikk på et kjøpesenter i Oslo sentrum, som Oslo City. Kaffefrelste kan finne kafeer og utsalgssteder i området rundt Karl Johans gate og Grensen hvor det er mulig å kjøpe med seg smakfull kaffe.

Er du i tillegg en søtmons som trenger noe søtt og godt å kose deg med, kan du for eksempel ta turen til godteributikken i Torggata eller kjøpe med deg deilig, eksklusiv sjokolade på varehuset Steen & Strøm.

Did you know that?

Visste du at ...

... Oslo ble grunnlagt av Harald Hardråde rundt 1050 og at det har eksistert handel i byen helt siden den gang?

... Oslo ikke alltid har vært hovedstad i Norge? Det er vanlig å si at Oslo ble Norges hovedstad fra 1314, men før den tid lå hovedstaden blant annet i Nidaros (dagens Trondheim) og i Bjørgvin (dagens Bergen).

Find things you can do in Oslo

The local perspective

De lokale innbyggerne drar også ut av byen for å shoppe

Selv om du finner alt det du trenger av butikker i Oslo sentrum, finnes det mange shoppingmuligheter utenfor byen. Flere av de lokale innbyggerne drar gjerne til andre områder hvis de vil unngå folkemengdene i sentrum, eller hvis de er ute etter noe spesielt. De tar for eksempel gjerne turen til Furuset, som ligger litt øst for Oslo sentrum. Her finner du ikke bare IKEA, som kan by på absolutt alt du måtte trenge til huset, men også et fabrikkutsalgssted for Adidas, som har alt du måtte trenge av treningsklær og -sko.

Mange foretrekker i tillegg å handle på et av landets største kjøpesentre, nærmere bestemt Sandvika Storsenter. Turen med buss eller tog fra Oslo sentrum tar ikke lang tid, og senteret har nesten 200 butikker å by på, så du bør absolutt overveie å dra hit.

Shoppingekspertene foretrekker imidlertid å handle på et outlet-senter, som byr på de største mulighetene for å gjøre et kupp når du er på shopping i Oslo. Vestby, som befinner seg ca. 30 minutter med toget unna Oslo, er landets selverklærte outlet-hovedstad. Her finner du det spennende senteret Norwegian Outlet, som er landets eneste i sitt slag, og som byr på kjente merkevarer til sterkt rabatterte priser.