Need Some Inspiration?

Select a Theme
Pensjonat
Oslo

Intro

Pensjonat og gjestehus i Oslo – et rimeligere alternativ

Oslo er Norges hovedstad og landets desidert største by. Med over 650 000 innbyggere og mange spennende severdigheter for turister, er byen attraktiv for både fritids- og forretningsreisende. I stedet for å bruke mye penger på hotellovernatting kan innkvartering på pensjonat eller gjestehus i Oslo være et godt alternativ hvis du heller ønsker å bruke penger på andre ting i denne verdensmetropolen. Hva med en bedre middag på en av uterestaurantene på Aker brygge, eller litt shopping i Bogstadveien og Hegdehaugsveien? En tur til den relativt nybygde Operaen i Bjørvika er også et alternativ for de kulturelt interesserte. Bygningen har ofte blitt sammenliknet med operahuset i Sydney, og det er en opplevelse i seg selv! Mulighetene er mange, uansett om du reiser med mager eller tykk lommebok.

continued

De fleste tror at Oslo er en destinasjon forbehold rike japanske turister og amerikanere på Europa-cruise. Det kunne ikke vært lenger fra sannheten! Faktisk er Oslo en by man lettere kan overleve i med lite penger, i forhold til mange andre europeiske storbyer. Med over halvparten av byarealet dekket av skogsområder, trenger man nesten ikke å bo noe sted på sommerstid. Det er ikke mange byer som har så mange skogsområder som Oslo! Pensjonat og gjestehus er som nevnt en rimelig form for overnatting, og i Oslo finnes det mange forskjellige typer, så det er lett å finne akkurat det som passer deg. Sjekk for eksempel ut Cochs pensjonat og Ellingsens Pensjonat som er rimelige alternativer i Oslo. På Grönland finner du mange steder å spise billig, og utestedene på Grünerløkka kan friste med studentpriser på øl.

Top things to Do

Hva gjør man i Oslo?

Byen som tidligere gikk under navnet Christiania, har mange forskjellige attraksjoner for tilreisende. Nedenfor finner du litt informasjon om fem populære turiststeder det er verdt å få med seg når du bor på pensjonat i Oslo.

Karl Johans gate

Oslos ubestridte hovedgate finner du midt i sentrum. Der ligger butikker og restauranter på rekke og rad, og prøver alle å lokke deg inn med sine mange gode tilbud. Nederst i gaten ligger Jernbanetorget. Her kan du enkelt ta tog til resten av landet, inkludert Flytoget til Oslo lufthavn Gardermoen. I den andre enden av paradegaten finner du Slottet, hjemmet til Norges konge og dronning. På sommerstid kan du få en omvisning i visse deler av regentboligen mot en liten billettavgift. Er du interessert i historie og de kongelige, er dette midt i blinken! Hvis ikke dette skulle friste, kan du spise lunsj på ærverdige Grand Café som du også finner i øvre del av Karl Johans gate, rett i nærheten av Stortinget og Nationaltheatret. Med andre ord er Karl Johans gate i seg selv kilde til mange opplevelser i hovedstaden.

Vigelandsparken

Gustav Vigeland skapte med sine skulpturer verdens største skulpturpark som ble ferdigstilt i 1949. Parken inneholder over 200 skulpturer i bronse, granitt og smijern, og aller mest kjent er Sinnataggen. Det er gratis å komme inn i parken, og den er åpen døgnet rundt, hele året. I tillegg til skulpturene utendørs inneholder også parken Vigelandsmuseet, der tredimensjonal kunst blir utstilt over to etasjer. Som et deilig avbrudd fra storbyens støy og travelhet er Vigelandsparken en rolig oase der du kan samle krefter til å fortsette å utforske alt Oslo har å by på. Hva med å nyte en lunsj i det fri i de naturskjønne omgivelsene, samtidig som du får oppleve kunst i verdensklassen? Vigelandsparken passer for alle, sommer som vinter.

 

Kon-Tiki-museet

For de eventyrlystne og historieinteresserte, er Kon-Tiki-museet på Bygdøy obligatorisk. Rett i nærheten ligger også Vikingmuseet. I 1947 forsøkte Thor Heyerdahl og hans kamerater å krysse Stillehavet for å bevise at polynesiernes opphav er i Sør-Amerika. Teoriene hans har blitt avvist en rekke ganger, men selve Kon-Tiki-ekspedisjonen ble en suksess. I 2013 kom den norske storfilmen med samme navn, og den har mottatt en rekke priser siden den gang. I museet finnes det også et eget filmrom og en butikk. I tillegg til Kon-Tiki inneholder også Kon-Tiki-museet utstillinger om Thor Heyerdahls senere ferder med båtene Ra og Tigris. Dette er et spennende stoppested for både store og små!

Did you know that?

Visste du at …?

… Det arrangeres mange musikkfestivaler i Oslo hvert år? Norwegian Wood, Øyafestivalen og Oslo World Music Festival er bare noen av de mange festivalene som samler tusenvis av besøkende i metropolen hvert år. Bor du på gjestehus i Oslo om sommeren, bør du få med deg et kulturelt innslag i ferien din. Hva er vel hyggeligere enn god musikk i samvær med andre?

… Oslo lufthavn Gardermoen tar imot over 24 millioner reisende i året? Flyplassen, som åpnet i 1998, har de senere årene blitt utbedret, og trafikken vokser jevnt og trutt. I sin tid hadde Gardermoen verdens mest avanserte bagasjesystem. Dette er i dag en oversiktlig flyplass der det er lett å orientere seg. Alternativt kan man reise fra flyplassene Torp og Rygge, som begge ligger relativt nært Oslo.

… Oslo er blant Norges eldste byer? Den ble grunnlagt av Harald Hardråde rundt år 1050 og er dermed bare snaut 20 år eldre enn Norges nest største by, Bergen. I tidsrommet 1624 til 1925 lød Oslo navnet Christiania, oppkalt etter kong Christian IV.

… andre interessante steder å besøke i Oslo er for eksempel Aker brygge, Oslo Spektrum og Rådhusplassen? Rundt omkring i hele byen finnes det turistmagneter i alle sjangere. Alle reisende vil finne noe som fanger deres oppmerksomhet i denne europeiske hovedstaden.

… Norges første universitet ble grunnlagt her i 1811? Universitetet i Oslo er i dag internasjonalt anerkjent for sin forskning innen ulike fag og har for tiden over 27 000 studenter og 7 000 ansatte. Det gjør Universitetet i Oslo (forkortet UiO) til Norges desidert største universitet.

… Oslo er den byen der det bor flest samer i Norge? Norges urbefolkning har de siste tiårene hatt en tendens til å flytte fra sine tradisjonelle områder i nord. Det anslås at så mange som 10 000 av totalt 60 000 norske samer bor i hovedstaden.

Find things you can do in Oslo

The local perspective

Hva gjør Oslo-væringer?

Svaret på det spørsmålet er ikke enkelt. I Oslo finnes det, som i de fleste andre større byer, et stort spekter av mennesker, og når det gjelder sosioøkonomisk status finner man alt fra bunn til topp. Byen preges også av en høy andel innvandrere som setter farge på byen og sørger for lokal variasjon, spesielt innen butikk- og restaurantlivet.

Men det er tross alt én ting felles for de fleste Oslo-væringer, og det er naturopplevelser. Så du bør ikke gå glipp av Holmenkollen, der det er flotte muligheter til å ta seg en skitur i løypene vinterstid. Eller hva med å stå på den svimlende toppen av hopprennet i Holmenkollen og skue utover Oslo by? Holmenkollen er faktisk Norges mest besøkte turistattraksjon med over 1 million besøkende hvert år. Ikke verst for en skibakke! Med kort vei til Nordmarka er området et eldorado for friluftsinteresserte. Så et besøk på pensjonat i Oslo trenger ikke bare å bety storbyliv, men kan også by på nærkontakt med naturen ute i det fri. Og her treffer du Oslo-væringer i alle farger og former, til alle årstider. Enten de er ute og går tur med barna, med hunden, står på rulleski eller vanlige ski. Alltid med smurt matpakke, eller engangsgrill og pølser. Tenk så deilig med avkobling fra byens kjas og mas kun en kort t-banetur unna sentrum! Dette kan virkelig anbefales for besøkende i Oslo, uansett alder.

Ønsker du å oppleve det ekte Oslo, kan det anbefales å gå litt utenom allfarvei. Du bør med andre ord ikke bare oppholde deg i Karl Johans gate og sentrum under hele oppholdet på pensjonat i Oslo. Ta en tur på Grønland, der du vil finne spennende mat fra hele verden. Eller hva med en litterær utflukt hvis det skulle regne litt en dag, med et besøk på tradisjonsrike Deichmanske bibliotek? Ingenting er som å kose seg med god bok i ferien. Du kan vandre langs Akerselva som deler byen i øst og vest. En kaffekopp på en av byens mange kafeer og utesteder vil også øke sjansen din for å treffe på en vaskekte Oslo-borger eller to. Byen er så variert og hjem for så mange forskjellige typer mennesker, at du har gode sjanser for å møte noen du har lyst til å treffe igjen her! Med det som bakteppe ligger alt til rette for et hyggelig opphold på gjestehus i Oslo. God tur!