Ting å gjøre i New York

Aktiviteter, attraksjoner og omvisninger
Brooklyn Bridge Park fasiliteter samt by, skyskraper og solnedgang

Du går aldri tom for aktiviteter i verdensbyen New York

Nordmenn har alltid elsket New York, men i de siste årene, har mulighetene for å besøke verdensmetropolen blitt fler og fler. En by så stappet med aktiviteter og ting å gjøre, har naturligvis sin toppliste, og det er mange steder som tiltrekker seg mange mennesker i New York. Blant disse essensielle severdighetene finner du Empire State Building, som var verdens høyeste bygning i nesten 40 år. Central Park, midt på Manhattan er større enn Monaco og Vatikanstaten til sammen med sine 3,4 km2. "Alle" besøkende til New York, får også med seg Statue of Liberty, kjent for oss nordmenn som Frihetsgudinnen. Rett ved siden av øya der hun står, ligger Ellis Island. En gang i tiden var dette første stopp for de millioner av innvandrere byen har mottatt, i dag er den et museum som omhandler nettopp dette.

Man kan ikke reise hit uten å oppleve den fantastiske shoppingen i New York, ikke bare på Manhattan, men rundt omkring i bydelene også. Av alle ting å gjøre i New York, er dette kanskje den alle kommer for å delta i. De mest kjente områdene er i Midtown, langs 5th avenue, SoHo og Upper West Side.

Så mange ting å gjøre, så lite tid!

Med en by så stor som New York, kan det lønne seg å kjøpe billett til en hop-on-hop-off-busstur, slik at man rekker over mange landemerker og deler av byen i løpet av kort tid. Så kan man gå tilbake til de stedene man likte best og ta de i nærmere øyesyn. Kanskje museer er noe for deg? Bussen går forbi noen av de meste kjente, som Guggenheim, Museum of Modern Art, Museum of the Moving Image og American Museum of Natural History. Hopp av bussen, og hopp på igjen når du har fylt på med ny kunnskap eller kunstopplevelser.

New Yorks "five boroughs" har sine klare forskjeller, og det er noen typiske New York-ting å gjøre i hver av dem: I The Bronx bør man ta seg en tur til Yankee Stadium og se det lokale storlaget New York Yankees spille baseball. I Queens er Flushing Meadows – Corona Park et fantastisk friområde, og ikonisk på mange måter. Hvis man vil se mere baseball, spiller New Yorks andre storlag New York Mets sine hjemmekamper på Shea Stadium, som ligger i parken. I Brooklyn er en av de største attraksjonene Coney Island, med sin store fornøyelsespark Luna Park. Det finnes knapt en mere unik New York-aktivitet enn å gå på stranden midt i storbyen! Den minst kjente bydelen er Staten Island, men også her finner man essensielle ting å gjøre når man besøker New York. Historic Richmond Town gir et herlig innblikk i New Yorks historie, mens Greenbelt Nature Center er et område som omfatter en rekke parker på øya, og gir et variert innblikk i regionens villmark og innmark, nesten midt i byen.

Som den verdensbyen den er, har New York mye mer å by på. Den som leter, finner enda flere spennende aktiviteter. Enten om du er på tur med venner, familie eller en romantisk weekend i New York med kjæresten.


Utforsk tusenvis av aktiviteter med gratis avbestilling og uten ekstra avgifter.

Sett sammen din egen reiseopplevelse med flyplasstransport, utflukter, dagsturer og mer.